Мукачівському технологічному інституту - 10 років

10
0

з нагоди ювілею побачила світ книжка про його історію

Нещодавно Мукачівський технологічний інститут, що на Закарпатті, відсвяткував своє перше десятиліття. Проте, як мовиться, найтуліший олівець кращий за найгострішу пам`ять. Бо що написано пером - не стерти ні часові, ні сокирі.

Так ось: днями у закарпатському видавництві „ТУР прес" побачила світ книжка під назвою „Мукачівський технологічний інститут: десять років на освітньому ринку України", що узагальнює головні освітні й наукові здобутки одного з наймолодших вищих навчальних закладів України. її автори - ректор МТІ Юрій Мигалина, проректор Людмила Тебляш-кіна та декан факультету туризму Василь Гарагонич розповідають про історію створення інституту, його нинішній день і перспективи розвитку. На сто тридцяти шести сторінках видання знайшли відображення матеріали про чотири факультети та дванадцять кафедр МТІ, Виногра-дівський технологічний коледж, який входить до структури інституту, та головні вузівські підрозділи.

Книга вийшла у твердих обкладинках, гарно ілюстрована десятками кольорових знімків.

Неповторного колориту виданню надає розділ „Історія Мукачівського технологічного інституту у дзеркалі преси: публікації різних років", де вміщено п`ятнадцять кореспонденцій, інтерв`ю та зарисовок, які впродовж цього часу з`явилися на шпальтах таких газет як „Освіта України", „Новини Закарпаття", „Новини Мукачева", „Фест", „Срібна земля", „Соціал-демократ", „Закарпатська правда", „Панорама". Органічно доповнює розповідь про інститут фотонарис з ювілею, де зафіксовано неповторні миттєвості вузівського свята.

Отож, першій ластівці - високого польоту!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також