Мукачівському військовому ліцею присвоять ім'я Михайла Колодзінського

9
15

Таку ідею озвучив на мітингу з нагоди відзначення 75-річниці Карпатської України на Красному полі представник закарпатського Євромайдану Володимир Піпаш.

Михайло Колодзінський був начальником Генерального штабу Карпатської Січі та Верховним Командантом Збройних Сил Карпатської України. Родом з Франківщини, але загинув на Закарпатті.

Ідею присвоєння такого статусу військовому ліцію в Мукачеві на мітингу, де були вишикувані курсанти закладу, схвалили. Залишилося офіційно втілити це рішення.

Мукачево.net

Коментарі

С
САША

Лише імені полковника Гальченка!!!!!!!!!!!!!!

К
Курсант

Я випускник Мукачівського ліцею з ПВФП (МВЛПВФП) 2013 року. Я прошу щоб ліцей було названо ім'ям людини яка дійсно гідна того,- а саме Гальченко О.О. (Курсант Львівського Державного Університету Внутрішніх Справ)

М
мукачівець

Мукачівець 2012-05-19 / 10:28:43 На жаль полеміка переходить на особистості і зневагу до опонентів які мають іншу думку. Просто хотілось почути думку про Колодзінського чи дійсно його ім’я повинний носити військовий ліцей, адже в його біографії є дуже багато білих чи чорних як хто вважає плям. Звертаюсь до історика-любителя та до пана піпаша - здається він кандидат історичних наук (можливо це одна і таж людина) можливо вони дадуть відповідь - Чому ніхто не згадує про: Наприклад ніхто не згадує що по батьковій лінії він поляк. Всі пишуть що він викладав в військовій академії але не говорять в якій Всі говорять що він то підполковник то полковник але не одній праці немає хто йому присвоїв ці звання( це нагадує сьогоднішнє козацьке військо на Закарпатті - здається 16 генералів на чолі з Ковбаско та один маршал козацького війська - Гоголь) А бій на Червоному полі нагадує бій під Крутами Коли в бій йшли свідомі УКРАЇНЦІ але їх зраджували їхні командири та верховоди

М
мукачівець

За наказом Проводу на чолі місії ОУН М. Колодзінський виїжджає до Хорватії для надання допомоги в організації підпільної роботи хорватським націоналістам – усташам. Як практичний консультант з військових питань проводить заняття з тактики партизанської війни в їх воєнізованих таборах. Деякі джерела свідчать, що він був особисто знайомий з головою хорватських націоналістів, а в недалекому майбутньому і керівником маріонеткової «незалежної Хорватської держави» Анте Павеличем. За цю свою діяльність М. Колодзінський згодом був інтернований італійськими властями, які звільнили його майже перед самими подіями в Карпатській Україні.

М
мукачівець

ВІЙСЬКОВО-ПОЛІТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПОЛКОВНИКА МИХАЙЛА КОЛОДЗІНСЬКОГО читає Юрій КАЛІБЕРДА, кандидат історичних наук, завідувач кафедри гуманітарних дисциплін ДФ ВМУРоЛ «Україна», м. Дніпропетровськ Після звільнення з в’язниці влітку 1933 року М. Колодзінський за рішенням Крайової екзекутиви ОУН вимушений був перейти у глибоке підпілля і виїхати за кордон у розпорядження Проводу Українських Націоналістів. Конспіративний характер Організації Українських Націоналістів та брак архівних джерел не дають нам можливості у повному обсязі дослідити діяльність Михайла Колодзінського цього періоду. Відомо, що під різними прізвищами та з фальшивими документами він нелегально проживав в Італії, Німеччині, Голландії, Чехословаччині, Австрії. Чимало уваги приділяє своїй військовій освіті. Проходить військовий вишкіл у Мілані (Італія). Під час перебування в Голландії за свою військову підготовку отримав високу оцінку від колишнього начальника розвідки Українського Генерального Військового Штабу підполк

М
мукачівець

мукачівець 2012-05-18 / 09:42:30 Ще декілька штрихів до діяльності Колодзінського: За наказом Проводу на чолі місії ОУН М. Колодзінський виїжджає до Хорватії для надання допомоги в організації підпільної роботи хорватським націоналістам – усташам. Як практичний консультант з військових питань проводить заняття з тактики партизанської війни в їх воєнізованих таборах. Деякі джерела свідчать, що він був особисто знайомий з головою хорватських націоналістів, а в недалекому майбутньому і керівником маріонеткової «незалежної Хорватської держави» Анте Павеличем. За цю свою діяльність М. Колодзінський згодом був інтернований італійськими властями, які звільнили його майже перед самими подіями в Карпатській Україні.

М
мукачівець

Пан піпаш знову піднімає питання присвоєння ліцею ім’я Колодзінського. Це не вперше дивись посилання. До відома піпаша немає на теренах Закарпаття - Мукачівського військового ліцею. На мої запитання по попередній дискусії пан піпаш відповіді не дав. Думаю що найкраще було присвоїти ім’я полковника Олександра Гальченка який створив керував ним понад 10 років. Щоб не повторюватись мої запитання приводяться нище. http://zakarpattya.net.ua/News/98663-Vin-viddav-zhyttia-za-Karpatsku-Ukrainu.-Do-110-richnytsi-z-dnia-narodzhennia-M.-Kolodzinskoho http://zakarpattya.net.ua/Blogs/96387-Im%E2%80%99ia-M.-Kolodzinskoho-%E2%80%93-Mukachivskomu-litseievi

ЯВ
Я в шоці

Гальченко створив цей ліцей з нуля, вклав в нього душу і всі фізичні сили (навіть помер від загострення хронічної хвороби на нервній почві коли в нього хотіли забрати ліцей). Хто такий цей Піпаш щоб вирішувати таке питання, яке взагалі він має відношення до ліцею. Хай збудує новий ліцей, або хай збудує хоть щось і тоді називає як хоче, а не примазуватися до відбудованого НЕ НИМ комплексу!!!!!!!

К
КЕН

однозначно треба спитати думку ліцеїстів та викладацький склад, а не просто "придумали-вирішили" До вчорашнього дня мало хто й чув про М. Колодзінського.

Л
ліцеїст

єбанутися я не хочу бути випускником

БЛ
Бывшей лицеист....

Вы что все там сума сошли? Если и меня название то только в честь Начальника.... Имени Гальченка.

В
властелин

Саша Гальченко душу вкладывал в лицей,вот чьим именем достойно называться это учебное заведение,а пришёл новый тормознутый руководитель и лицей сразу стал интернатом и имя ему присваивают жителя Франковска,на Закарпатье достойных не нашли.

Я
Ясочка

Як корабель назвеш, так він і попливе. Походу ліцею скоро прийде капець! А якщо серйозно, то крім болю і безвихіддя більше нічого не відчуваю... Чи довго будемо спати , подкарпатські русини?!

ММ
мешканець міста..

а на Закарпатті неостойних?обов"язково франківшького поляка?назвіть імені бандери,ще більше лизніть гузицю новій "хунті"

К
ковач

Тероришту тай уголовнику хотят упускати?

Читайте також