Мукачівську вулицю Возз'єднання відкриють вже 4 листопада (СХЕМА)

12
18

Сьогодні, 23 жовтня 2013 року відбулося засідання профільної депутатської комісії з питань транспорту, зв’язку, оборонної роботи та надзвичайних ситуацій.

Одними з питань на якій було розглянуто звернення депутатів Закарпатської обласної ради Андрія Балоги, Ернеста Нусера та Василя Васюти щодо розробки Концепції організації дорожнього руху в центральній частині міста Мукачева та відкриття вулиці Возз'єднання в односторонньому русі в напрямку від вулиці Грушевського до вулиці Духновича в тестовому режимі звузивши її проїжджу частину за рахунок велодоріжки. 

Комісія підтримала дану пропозицію та запропонувала ввести тестовий режим по вулиці Возз'єднання з 04 листопада після проведення всіх необхідних підготовчих робіт, про це повідомляє управління міського господарства Мукачівського міськвиконкому для Мукачево.net.

 

Коментарі

О
Олександр

Згідний з Клаусом! Робіть дорожки там де вони дійсно необхідні: "Хочете велоруху? Зробіть доріжку вздовж всієї І.Зріні аж до виїзду з міста, зробіть доріжку по вул. Ужгородській і по Духновича. Велодоріжка не тільки для молодих и спортивних, а для багатьох людей з сіл..." А возєднання просто відкрийте в односторонньому русі

Ч
Читач

Водію та іже з ними... Взагалі треба заборонити рух автомобілів по центру, а то машин накупували, а культури їзди нема.Їздить бидло, стає де хоче..,думає ош крутоє.. Стоянок до блуду, а оно на Духновича в 4 ряда паркуєся... Гидко дивитися.Хай краще на велосипедах по центру їздять...

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

пропоную міській владі та всьому кублу в ТЕСТОВОМУ РЕЖИМІ подати дружно у відставку та пійти робити в "секту ЩОДНЯ"!

В
Водій

Іще один аргумент на користь того, що не потрібно звужувати дорогу. На ринку чи в щодня стане комусь погано, викличуть швидку, а швидка не приїде скоро, бо буде стояти в колоні машин, які повільно рухаються по вул.Возз'єднання.

+
+1

а вхід пішрходам на воз`єднання треба зробити як в метро в києві!

Ы
ы

для Мукачівець-6.1 Двигаться по дороге на велосипедах разрешается лицам, достигшим 14-летнего возраста.

К
Клаус

Вони людей тримають за тотальний придурків. Велодоріжка...там..навіщо? Там центр рядом, там не зона для прогулянок..центральна пішохідна зона паралельно іде... Хочете велоруху? Зробіть доріжку вздовж всієї І.Зріні аж до виїзду з міста, зробіть доріжку по вул. Ужгородській і по Духновича. Велодоріжка не тільки для молодих и спортивних, а для багатьох людей з сіл, які б нею користувалися..і по цим вулицям вночі їзде купа чорних-чорних велосипедистів без жодної катафотки.. А там..чергова ідея щодня, і Мукачево, як пісочниця...або ще краще, як реальна гра Sim-Town для деякій осіб, а ми..ми не більше як сіми..

ДМ
Для мкчв

Ну спасибо, теперь все понятно стало :)

М
мкчв

Вот это пипец! Если посмотреть на схеме зеленым обозначенные велодорожки понимаем что это очередной загон на парковку щодня! Двухстороннее движение не помогло... Потом появились столбики. Помогло, но не совсем. Шлагбаум помог, хорошо помог. Но еще осталось куда стремиться... И как апогей, под благим покровом, типа пропагандируем велодвижение, последняя и сама эффективная попытка загона!

М
Мукачівець

До ы Шановний, по тротуарам їздити не треба, оскільки згідно ПДР "6.6. Велосипедисту забороняється: в) рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках (крім дітей до 7 років на дитячих велосипедах під наглядом дорослих)". Для зручного і безпечного руху велосипедистів пропонується виділити на дорозі білою смугою велосипедну доріжку. Згідно з ПДР "велосипедна доріжка - виконана в межах дороги чи поза нею доріжка з покриттям, що призначена для руху на велосипедах і позначена дорожнім знаком 4.12". Саме цей варіант велодоріжки, а не звуження дороги за рахунок стовбчиків, наразі буде оптимальним - це швидко і дешево. А для того, щоб по велодоріжці дійсно їздили велосипедисти, а не паркувалися мажори, то для цього є співробітники ДАІ, від яких потрібно вимагати якісного виконання обов'язків. Ось і все.

А
Анонім

Люди, ви думаєте що хтось думає ваші проблеми, але це не так. Не будьте наївними, бо вони думають лише за себе. Викладуть велодоріжки шашкою, гроші спишуть, а через деякий час скажуть що їздити не можливо, і знову демонтують їх, або просто всі будуть їздити мучаючись і матюкатися на цих дибілів. А подумайте скільки аварій буде на цій дорозі зимою, коли замерзне бруківка. А яку площу тротуару вони зменшили цими стовбцями? На мою думку треба просто відкрити возз'єднанння в односторонньому русі як було раніше і не видумувати "біціглі".

Ы
ы

для Мукачівець- а ты попробуй проехать на велосипеде а еще и чтоб ребенок тоже ехал на велосипеде( по ПДД дети до 14лет обязаны ездить по тротуарам) - хотел-бы я это увидеть на ул.Воссоединения - тогда будеш думать по другому...

М
Мукачівець

Все вірно Водій каже... Проблема не в наявності чи відсутності велодоріжок, а у відсутності культури у водіїв та недотримання ними правил зупинки та паркування. А для цього потрібно, щоб працівники ДАІ виконували свої прямі обов'язки і вчили та контролювали ці моменти. Велосипедисти такі ж учасники дорожнього руху як і водії автомобілів, тому окремо облаштовувати для них велодоріжки наразі немає потреби, тим більше враховуючи відсутність коштів в бюджеті. Велодоріжки можна просто виділити білою смугою на дорозі так, як це роблять в інших країнах. Це простий і дешевий варіант.

4
456

А клумбу перед цветочным базаром в тестовом режиме убирать не будут????

1
13

а ВОДІЙ правий бо скажеш другому варіанту шось путь загородив а у відповідь получиш у писок.у кращому варіанті обкладетя матом з голови до ніг

В
Водій

Обоснуй.Твої аргументи?

I
ip

водій- ти довбень

В
Водій

Ширина - 3,5 м.Ситуація - один дядько заглушить свого старенького "Москвича",щоб розгрузити пару мішків картоплі,а завести машину вже не зможе.За ним черга автомобілів.Варіант 2 - інший дядько на широкому джипі зупиняється перед ринком щоб купити жінці(коханці) квіти(головку капусти,пучок петрушки)- не буде ж він залишати машину на стоянці і йти пішки 20 м - "статус" на позволяє.За ним збирається колона машин аж до світлофора.Так де ж оптимізація? Нормально було без велодоріжки.А якщо ДАІ не змогла забезпечити нормальний проїзд із-за порушень правил зупинки та стоянки,то треба було цю організацію розігнати,а не вбухати гроші в шлагбауми,а тепер їх познімати.Хто відповість за марнотратство?А тепер мабуть велодоріжки викладуть кольоровою балогівською плиткою.

Читайте також