Мукачівських автокрадіїв в Ужгороді затримали

16
0

по гарячих слідах

Своєрідний пік крадіжок з транспортних засобів та самих автомашин припадає на 90-ті роки минулого століття. Якийсь час цей вид злочину, якщо можна так сказати, «притих». Але нинішня економічна криза в державі дала йому новий поштовх.



Днями жертвою автокрадіїв стала  відома в краї людина, декан факультету журналістики Ужгородського національного університету Юрій Бідзіля. Як завжди, Юрій Юрійович припаркував свій автомобіль перед будинком, що на вул.Руській в обласному центрі. Його 18-річний син, незважаючи на пізню пору, а було близько півночі, ще не спав. Раптом хлопець почув звуки знайомої сигналізації. Коли вибіг на вулицю, то зауважив: хтось «роззув» їхню машину на два колеса. Певно, через те, що іномарка, позбувшись коліс з одного боку, упала, і спрацювала сигналізація. Хлопець встиг побачити, як за рогом зникли «Жигулі» сьомої моделі, він також запам’ятав номерні знаки машини. Потерпілі власники відразу звернулися по допомогу до працівників міліції, а не кинулися самотужки вирішувати свою проблему, як це часом роблять окремі громадяни. На ноги підняли ледь не весь особовий склад Ужгородського міського управління ГУМВС. Зокрема, були задіяні бійці спецпідрозділу «Беркут» і патрульної служби. Правоохоронці перекрили усі виїзди з міста. І врешті-решт натрапили на потрібне авто. У «сімці» їхали два молодики з Мукачева. Щоправда, дорогою, передбачаючи подібну розв’язку, вони встигли викинути поцуплені колеса. Але деталей до коліс з відповідним маркуванням і номерами не подумали позбутися. Саме вони й стали незаперечним доказом причетності молодиків до скоєння нічної крадіжки. Окрім цього, правоохоронці виявили і вилучили з багажника «сімки» чимало предметів злодійського реманенту: відмички, спеціальні ключі, ліхтарики тощо. Нині перевіряють причетність затриманих до скоєння інших аналогічних злочинів.



А Юрій Бідзіля висловлює щиру подяку працівникам «Беркута» та патрульної служби за професійне й оперативне розкриття злочину. Зокрема, слова вдячності декан адресує заступнику командира роти ПС Володимиру Лацкіну, його підлеглим Івану Степану, Михайлові Примичу, Леоніду Макаревичу, Михайлові Саглиці, Віталію Канському та Василю Кирлику, а також «беркутівцям» старшому наряду Іштвану Комоші, його колегам Володимиру Дурану і Павлу Свистаку.



Працівники міліції у свою чергу попереджають громадян: якщо ви стали жертвою крадіїв, не зволікайте, а відразу звертайтеся у правоохоронні органи. Вчасне повідомлення допоможе затримати зловмисників по гарячих слідах.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також