Мукачівських школярів навчають військовій підготовці ті, хто знає війну зсередини (ВІДЕО)

8
1

У мукачівському ліцеї № 5 днями для учнів 9-11 класів провели незвичайне навчання на військово-патріотичну тематику. Під час незвичного уроку учні мали нагоду не з книжок чи зошитів дізнатися про те, як воює сучасна українська армія, а на власні очі все побачити та навіть спробувати.

Це вже 7 школа, яку відвідали військові. Офіцер групи цивільно-військового співробітництва Андрій Бірюков каже:

- У нас на меті є дати інформацію дітям по 4 основним сферах, це: "Мінна безпека", "Медична підготовка", "Озброєння та тактичне спорядження", " БПЛА та їх використання".

Учні могли підійти до будь-якої з локацій та дізнатися про сучасне озброєння наших військових, отримати цінні знання з мінної безпеки, спробувати зупини кров, тампонувати рану, накладати турникет, відчути себе в ролі пілота безпілотника та інше.


Заняття організовують представники Державної спеціальної служби транспорту. Більше десятка військових вже 7 раз навідуються до школярів різних навчальних закладів, щоб продемонструвати з чим та як відстоюють наші території військовослужбовці на сході.

Найбільше школярам сподобалися дрони. За допомогою спеціальних окулярів хлопці та дівчата змогли простежувати політ БПЛА в ролі асистента, так само, як це роблять у бойових умовах. Також школярі залюбки вчилися зупиняти кровотечі та надавати першу допомогу при різних пораненнях.

Військові кажуть, для них важливо знати, що підростаюче покоління розуміє, якою ціною нам дається ця війна. Обіцяють продовжувати такі заходи у майбутньому, адже сучасна молодь має зростати у дусі патріотизму та бачити якою є сучасна українська армія.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

*
*****

Корисні й важливі знання в сучасному світі.

Читайте також