Мукачівським нафтотрейдерам пропонують сплачувати податки до міської казни

15
7

Про це повідомила Мукачівська міська рада.

Керівництво Мукачева звернулося до представників нафтотрейдерів, які реалізують продукцію на території міста – до ТзОВ «ТД Сайн Ойл», ТзОВ «Нафтогазова компанія «Народна», ПП «Окко-Нафтопродукт», ТзОВ «Вог Рітейл» з пропозицією, у відповідності до норм чинного законодавства, сплачувати доходи платників податку у вигляді зарплати, за наявності у підприємств відокремлених підрозділів на території Мукачева, до міської казни.

Ця пропозиція була озвучена Мукачівським міським головою Андрієм Балогою та першим заступником  міського голови Ростиславом Федівим на зустрічі з представниками компаній. Наразі компанії сплачують податки за місцем реєстрації – в Луцьку, Львові, Житомирі та Харкові. Натомість міська казна, хоча й компанії й здійснюють продаж нафтопродуктів через мережу АЗС в Мукачеві, не отримує податку із зарплати працівників, які тут працюють.

«Місто створили умови для роботи підрозділів цих компаній, там працюють мешканці міста, натомість податок на доходи фізичних осіб отримують  обласні центри інших регіонів. Це нелогічно. Тому ми провели нараду з представниками нафтотрейдерів, де у відповідності до норм законодавства запропонували сплачувати їм податки у міську казну. Сподіваємося на розуміння ситуації представниками компаній», - каже Ростислав Федів.

Відповідні листи до керівників підприємств вже надіслано.

 

Коментарі

ДО
до останнього

це при умові, що ратуша не дуже вдало буде розпиляти бюджет по своїм фірмам і карманам, як було дотипир.

Р
рок

Там де "серете", там і маєте платити. Щи бы треба змусити платити у городську казну за продаж алкоголю, як у Європі, тай так дале за шором. Позыраш, через 3-5 року мы без Порошенка тай Яцынюка у Європі, по рінвню життя.

.
.

У законодавстві не має положення що я не маю права займатись діяльністю на території іншої області чи міста

.
.

я про представництво фірми не говорив . бо то окремий незалежний підрозділ на території даного міста . тоді можна там платити податок тому місту де воно є .

.
.

Якщо я підприємець то сплачую податок у тім місті де зареєстрована моя фірма . чого я маю платити ще один податок кудись у якесь інше місто :? поясніть мені це будь ласка

В
ватсон

є чітке трактування в бютжетному кодексі)

Х
Холмс

Якщо є "відповідні" норма законодавства і вони порушуються, тоді не розмовляти треба, а притягувати до відповідальності .... Але наскільки знаю, ці норми не настільки ясно регулюють дане питання і залишають місце для маневру... Хоча ініціатива міської влади цілком вірна та слушна!

Читайте також