Мукачівський будинок культури переселяють

9
27

Тепер всі колективи розподілять по інших освітніх закладах міста, адже за контрактом приміщення переходить у власність готельного комплексу «Стар».

Як відомо, у минулому році, міська влада проголосувала за те, щоб продати приміщення Мукачівського будинку культури, за всіма умовами продажу. Гроші отримані з продажу пішли на відновлення та реставрацію нового «Палацу Культури», що у будинку офіцерів (вулиця Горького та Недецеї), у той же час, з можливістю, ще певний період користуватись приміщенням БК. Приміщення продали, гроші отримали.

Після 15 липня, згідно домовленості закінчується строк дії договору з покупцем приміщення у будинку культури. Тому, всі працівники та вихованці повинні звільнити приміщення.

Як розказав Мукачево.net заступник міського голови Михайло Лабош, співакам, танцівникам, циркачам та громадським діячам вже знайшли місця у культурних закладах міста.

«Ми тимчасово пропишемо, що вони будуть функціонувати в тих чи інших закладах. Наприклад, директор БК буде сидіти на вулиці Недецеї, у корпусі ДШМ №1. Ми прописуємо безкоштовний договір оренди і відшкодування школі плати за комунальні послуги. Так само циркова студія на базі ДШМ №2, ДШМ №1», - повідомив Михайло Михайлович.

Наприклад, «Ліра», «Руський дом», «Відгомін», це колективи які складаються переважно з дорослих людей, а вони спокійно можуть займатись у цих приміщеннях до обіду. Тобто, за словами Михайла Лабоша проблем з розташуванням колективів не буде.

Інша справа, що «культурі» не вдалося продовжити термін безкоштовного перебування у діючому будинку культури, адже власник запросив велику суму оренди, яку влада не спроможна сплатити. Хоча, як каже пан Михайло, якщо б колективи заробляли хоч «копійку», то про це можна було б подумати.

Чому так вийшло? Тому, що будівництво нового палацу культури йде дуже малими кроками через затримку коштів у державному казначействі. Якби місту вони були  доступні, палац культури «виріс би на очах», але на жаль, гроші поступають малими порціями, тому коли завершаться роботи, і всі колективи знову зберуться під одним дахом, не відомо.

Коментарі

К
казначей

Хочете вірте, хочете ні, але правді бути! Щодня на бюджетні потреби виділяється до 10% середньоденної потреби!!! Кожен день, пан ледида о.о. як "сорока ворона" ділить "Цьому дам, цьому дам а цим всім - не дам!". Так, що на рахунок казначейства і непроплат - правда!

Г
горожанин

дожились земляки до ручки!!!! Город останется без очага культуры!!! Европейчкий городв формате нашей мерии!!! ПОЗОР!!!

М
Мукачівець

Говорити Друзі можна багато... А правда одна гірка, Не важливо хто буде рулити чи Балогівці чи Ледидівці, Все продадуть, гроші розійдуться, Все перейде у приватну власніть, і Мукачівці залишаться ні з чим.... На Мою думку краще було б Провести референдум чи хочуть жителі міста розставатися із своєю історією.... Чи ні ? Але нас ніхто не питав І питати не буде...

М
мукачівець

Шановний "до П" всім, без будь-якого секрету, відомо що на Закарпатті нічого масштабного, а тим паче такого що стосується великих сум грошей, не відбувається без "благословіння" Віктора Івановича. Інша справа, що Він теж людина і його рішення не завжди ідеальні (хоча, варто зазначити що для Закарпаття ним було зроблено більше позитивного ніж негативного). На мою думку, ліквідація будинку культури-величезна помилка. Має бути хоча б якась видимість культури, якщо ж і цього не буде то взагалі...Закарпаття і так славиться анекдотами типу: "..що таке патріотизм по-закарпатськи? - коли шовдарь пишеться з великої літери, а Україна з маленької.."((( Наше населення в основному буржуазія - фінансово підкріпленне, а культурно хотілося б більше...

M
McMurphy

ДЛЯ П Ти не правий друже!!!!! У всьму винуватий ЛЕДИДА і ПР . Частіше читай мукачево.нет і будеш вкурсі ко усе у всьому винуватий)))))

Х
хр

Теоретически Дом офицеров больше подходит для культуры, чем гостиница, а практически довели прекрасное здание до аварийного состояния(((

ДП
до п

опять вам Балога в горлі став кістков. чим щось продали або про***ли, нараз треба гавкати на Балогу. Єден Закарпатті козел отпущенія. Всьо лиш Балога купує, продає, дурить народ, більше нико. УСІ СВЯТІ. ПОВНІСТЮ УСІ. Як лиш новина про щось, нараз тролі пивилізали і давай на БАЛОГУ ГНАТИ. Для свого саморейтингу благо! для сомовираженя тоже благо. написали-всьо динь удався. мож іти спати із чистов душов.) главноє мож похвалитися і повісти свойим цімборам - я відписався на МУКАЧЕВО.НЕТ

Д%
до %

жиди скуповують бо чмирі з ратуші продають.

%
%

Жиди скоповують місто..

Ж
житель

та файта нигда не напзаєся-доки не вдавиться!!! А Лендела в шию треба гнати як суку послідню з Мукачева!!!!

П
Простяк

Певно Балога хоче побудувати нову Барву в центрі міста? Що ж це робиться в нашому житті, все ніби для людей а тут все від людей. Міська рада проголосувала, все ніби і законно, а нас людей хтось спитав? Шкода в цій ситуації тільки через те, що ми можемо продати свій голос за 200 грн., а потім втратити в рази більше.

M
McMurphy

Одно жалко шо євреям продали, відчуваю скоро ми будемо жити у "Новому Єрусаламі" і всі це відчуємо на власній шкурі.

M
McMurphy

Я дуже сомніваюся що місто щось утратить від ліквідації БК, його відсутність помітять лише робітники БК, як було уже сказано раніше. І навіщо нам БК якщо наше культурне майбутнє це алкофестивалі і алкотуризм???? Кадрів для таких заходів можна воспитати і без БК!!!!!

П
Пітьо

А міст через Латорицю коли продадуть ? Коли вже нарешті нажруться ці злодії ( фамілії у всіх на вустах ).

С
слава

подякуйте сімї і подкаблучній міській владі, нич не роблять лиш лапшу людям вішають за їх гроші. Будівлю в центрі продали, гроші частково освоють по старому механізму і ще років 5-10 будуть плакати що не має грошей на ремонт будинку офіцерів, непогана кормушка.

Е
Еня

Мукачівський район має будинок культури- на вул.Кутузова!!!

D
dido

неправельно якось то. не по Дружбі

М
мешканець

Чергова парцыя брехны про блокування коштыв казначейчтвом. Розыкрали!!!! А Ровт правду маэ що жене в шию!!! ДОжилося мысто-без клубу залишились!!!

1
1

Мукачивський район вже давно немае приміщення БК але на розвиток культури це не вплинуло -чого нема того нема Як що в Мукачево не стане Ліри та подібних це помітять лиш самі'участники' Але втратити циркову студію? Можно говорити багато про-те зайдіть на You Tube та спробуйте знайти бодай один колектив Мукачевського БК

1
1

Мукачивський район вже давно немае приміщення БК але на розвиток культури це не вплинуло -чого нема того нема Як що в Мукачево не стане Ліри та подібних це помітять лиш самі'участники' Але втратити циркову студію? Можно говорити багато про-те зайдіть на You Tube та спробуйте знайти бодай один колектив Мукачевського БК

В
Василина

Жаль, звичайно... Виходить, що майже стотисячне Мукачево залишиться без будинку культури? Навіть села мають свої культурні клуби! А про будинок офіцерів - щось не віриться

І
Іван

"Гроші отримані з продажу пішли на відновлення та реставрацію нового «Палацу Культури», що у будинку офіцерів (вулиця Горького та Недецеї)"-якось не помітно ні відновлення ні реставрації.

БГ
баба Галя

Приміщення продали, гроші отримали. Після 15 липня, згідно домовленості закінчується строк дії договору з покупцем приміщення у будинку культури. не вдалося продовжити термін безкоштовного перебування у діючому будинку культури, адже власник запросив велику суму оренди, Шановна влада назвіть призвіще нового власника може громадськості вдаця з ним договоритись, а то де будемо зустрічати день Конституції та Незалежності. Дуже Вас просимо.

С
Сашко

Після Ревізора у Старі хтось ще зупиняється? о_О Співчуваю...

М
Мук

Цікаво, чи хтось питав у громадян, чи у артистів???!! Як завжди, монополія рулить. Не далеко тот час коли євреі куплять і ратушу!!! Невже нічого більше не було продати???? Краще б будинок офіцерів продали.

P
PriesT

Вітаю! Як завжди все робиться, перебачте, через гузицю!

К
користувач

Боже,як класно) Будинок культури переселяють у аварійну будівлю,у якій нічого не роблять для її реставрації! Яка краса)

Читайте також