Мукачівський центр зайнятості провів семінар з біженцями

8
0

З нагоди Всесвітнього Дня Біженця, 26 червня 2012 року, Мукачівським міським центром зайнятості спільно з службою у справах дітей Мукачівського міськвиконкому був проведений профорієнтаційний семінар за участю 12 молодих людей з Афганістану, Сирії, Сомалі.

 

Єлизавета Тегзе, працівник пункту тимчасового розміщення біженців (ПТРБ) розповіла, що більшість мешканців пункту – неповнолітні діти і діти без супроводу батьків. Сьогодні у ПТРБ, який працює з грудня 2007 року, перебуває 29 таких дітей. Вони навчаються у Мукачівській середній школі № 16, відвідують гуртки. У пункті додатково вивчають українську мову, діє навіть невелика самодіяльна група, яка виконує українські пісні.
 
Надія Гуменюк – начальник відділу надання соціальних послуг, розповіла присутнім про стан ринку праці у місті Мукачеві, потребу в працівниках, про умови вступу до вищих і професійно-технічних навчальних закладів. Учасники семінару ознайомились з папками описів професій та сектором запобігання соціальним ризикам. За допомогою перекладача Камрані Міна з Афганістану, цікавилися наявними робочими місцями, зокрема працевлаштуванням за професією «перукар».
 
Фахівці служби зайнятості сподіваються, що даний захід не пройшов марно та допоможе молодим людям, що опинилися в такій скрутній ситуації, знайти роботу та покращити своє матеріальне становище.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також