Мукачівський замок "Паланок" шукає майстра для виготовлення герба України

25
46

Відповідний конкурс було оголошено сьогодні 12 жовтня.

Як зазначається на сторінці у Фейсбук Мукачівського Історичного Музею замку "Паланок" оголошено конкурс на розробку та виготовлення державного символу України- герба України.

Цей герб буде розміщений на території самого замку «Паланок».

Всіх, хто бажає взяти участь можуть звертатися з пропозиціями на zamokpalanok@gmail.com.


Коментарі

М
Мукачівець

До того шо "до нижньої марги". Яке ти дурне! Все, що знаєш, то кричати "заперевальні!))) Дурню ти, сам себе позориш. Адекватні, думаючі і свідомі люди є в Закарпатті, і дуже багато, так шо не кричи, шо то "заперевальні". Живеш у своєму світі і не можеш порозуміти, шо таке можуть писати і закарпатці, бо не таких як ти, обмежених, на щастя, тут, на Закарпатті, більшість. Слава Богу! що таких як ти - то лише жменька. Та й то, дасть Бог - дійде й до вас, може. Не пиши дурниць, не позорся, а зрозумій, Закарпаття - це є Україна, і Львіщина - Україна, і Київщина, і Сумщина - все Україна, і нема шо хтось якийсь особливий, ми всі українці, і треба обєднуватися, разом будувати нашу державу, а не кричати таку пургу, як ти тут несеш. Інколи краще мовчати, їй-Богу, краще б інтернет був лиш для розумних людей.

(
(•_•)

Як добре, коли модератори прибирають не потрiбну, альтернативну думку ... ! Гра в однi ворота ! Одним словом-вукраiнцi))

ДН
до нижньої марги

щи лиш така гнидота не рішала шо нам дома у себе робити..я ти голову зніму та туда гузицю прилажу,бо сереш туй говном уже третій день,гнидо заперевальна..срати всі хотіли на ваші забаганки..

ДІ
До Івана

Турул між двома світовими війнами був символом угорської ревізіоністської ліги, угорських профашистських партій. турул є важливим національним символом саме серед прихильників ідеї т.зв. «Великої Угорщини», що прагнуть повернення угорських кордонів, дійсних до укладання Тріанонського договору. Тому турул однозначно має бути знятий із Мукачівського замку. Бо це символ іноземної держави, який фактично символізує захоплення української території, бо ж це так, якщо брати до уваги символізм турула щодо відновлення так званої Великої Угорщини, і за рахунок закарпатських земель в тому числі. Зняти турул та й все, крапка. Закарпатських угорців це не ображає, бо вони не є прихильниками відновлення Великої Угорщини. Символ, який означає імперські амбіції Угорщини і несе агресивність краще зняти. турул на території Угорщини - це норма, але на території України - ні.

І
іван

Проукраїнськість не повинна мати нічого спільного з шовінізмом. А угорська національна меншина, як і інші у себе вдома і на Закарпатті, і в Україні. І не потрібно подібно до Путіна і йому подібних розділяти людей "на погане керівництво країни, і залежний від них народ" потрібно вчитися цивілізованим відносинам з сусідами і не намагатися бути "жандармом" для нацменшин, буцімто, що хочемо, те й зробимо з їхніми символами, історією і тд. Це дуже небезпечний шлях, особливо у сучасному цивілізованому світі, до якого наш народ хоче себе відносити, але маємо ще, на жаль, винятків, які б хотіли посісти місце такої собі "радянської імперії". Це шлях в нікуди...

В
возьмипетре

правда в тому шо тризуб вже платив дань турулу. в києві на аскольдовій могилі. і дальше по путі слєдованія. галичина і волинь. князі на колінах просили оставити їм життя.і давали синів в заложники. і на територію закарпаття угорців провели провідники надані галичанами. почитайте gesta hungarorum -історія повториться

З
Закарпаття

Іване, не кидай докупи Угорщину і наших закарпатських угорців. Це різне. Нинішня політика і дії Угорщини в бік України - це одне. а наші закарпатські угорці - це зовсім інше. Із закарпатськими угорцями ми усі тут живемо дружньо і у них ніяких претензій нема ні до кого тут, ми так, живемо з ними дружньо роками. Але офіційна Угорщина - її політики, керівництво - це зовсім інше. І от, коли йде про негатив до Угорщини - то це саме до них, бо це саме вони роблять дуже недобрі кроки в бік України. А наших угорців не чіпай. З ними ми і надалі будемо дружньо жити. І з Угорщиною то так, знаєш: який привіт, то така й відповідь. Ми не можемо мовчати чи не відповідати, коли в нашу сторону, в бік України, маю на увазі, реально плюють й дозволяють собі те, чого не мають дозволяти, бо то політики і влада іноземної держави і до Закарпаття та України в цілому не мають ніякого відношення. Якщо ти розумний чоловік, то ти і сам це розумієш і знаєш.

ДН
до нижньої марги

ти в голову Bиє6аний поляку,дай контакт,я тя посажу з тим орлом на замку в"єдно

З
Закарпаття

Іване, ти тут не кидайся словами. Я щодо шовіністичних прагнень і ще такої ж дурні. Краще шукай правду, чесно. Це ж і тобі має бути просто цікаво. І знати ту правду - це ж лиш добре. Щодо того, що незалежну Україну підтримала Угорщина - добре, за це дякуємо. Але нас нині, в жовтні 2018 року, цікавить те, що Угорщина робить сьогодні. А нині Угорщина робить дуже недружні і агресивні кроки по відношенню до держави Україна. Відповідно, ми маємо відповідати. Так? Так. І захищатись, так? Так. І оборонятись, якщо що, так? Так. І так і буде. І хто сварить людей в Закарпатті зараз - так це лише політики Угорщини і проугорські такі як Брензович. Якби не нещирі й недружні кроки Угорщини до України і таких холуїв як Брензович, який це все мутить тут, - не було би жодних проблем. І ще, ти помиляєшся, думаючи, що твою думку підтримують багато. Точно не більшість, повір. Переважна більшість є чітко проукраїнською і в зв'язку з нинішньою поведінкою Угорщини засуджує ці дії Угорщини .

І
іван

Я добре пам`ятаю, що незалежну Україну однаково підтримали, як угорці Закарпаття, так і керівництво тодішньої Угорщини. І це показало, що народи які тисячоліттями жили поряд, або разом, завжди підтримають один-одного у важку хвилину. Але є окремі індивіди, як той, що під ніком "Закарпаття", якому шовіністичні прагнення не дають спокою і вони будь-що хочуть пересварити наших людей. Звичайно, це неприємно для всіх нормальних людей, але однозначно такі людиноненависники не знайдуть підтримки у нашому Закарпатському краї.

З
Закарпаття

Ти дуже помиляєшся, Іване. В усьому. А правда - вона є лише завжди одна. Розумієш? І замість того, аби вперто її не чути і не хотіти знати, займись краще її пошуком. Бо все написане мною щодо історичних подій - правда. Подобається це комусь чи ні, але це так. Що не правда? Що угорці не є корінним народом Закарпаття і що вони прийшли в ці краї з-за Уралу? Так це правда. Вони азіати, це теж правда. Все це правда. Розумієш? так, можливо, комусь вона не подобається, але ж сенс не в тому - подобається чи ні, завжди має бути озвучена правда. І все. Зараз вже 2018 рік, є Україна, на Закарпатті є багато угорців, вони є так само нашими громадянами України, ми їх поважаємо, як і представників всіх інших національностей. Але і всі вони повинні поважати державу, в якій живуть. Якщо поваги не буде - не буде розуміння. І що головне в цій всій нинішній історії: наші угорці тут ні до чого, воду каламутять й сіють ворожнечу саме угорські політики з Угорщини. От що головне!Тому то турул має бути знятий

І
Іван

Дискутувати можна з притомними людьми, а не шовіністами, для яких немає правди окрім своєї. Ми вже проходили "один цар, один народ, одна релігія, партія і тд.", до чого це призводить у кого є трохи пам`яті - пам`ятає", а хто прикриваючись "Закарпаттям" сіє ворожнечу серед людей. глибоко помиляється у тому, що знайде серед них будь-яку підтримку. Правда, окрім таких, недалеких, як той що під ніком "Закарпаття", до якого, здається мені, наш край має дуже віддалене відношення...

З
Закарпаття

І ще, Іване, щодо корінних народів, то ти тут, Іване, або навмисне брешеш, щоб збити людей, або просто не знаєш, бо не цікавився і читав лише "історію" написану сусідами, таку, як їм просто треба, а не таку, як було насправді. Угорці НЕ Є корінним народом Закарпаття. Ніколи не були і не є. Угорці - це угрофіни, і ці угрофінські кочові племена прийшли сюди із-за Уралу, і як орда поступово відбирали ці землі. А корінним народом Закарпаття є русини - тобто, українці. Що угорці не вписуються в європейську спільноту і є азіатами - тут навіть видно наочно: вони вирізняються всім - і мовою, і поведінкою, і зовнішністю, всім, вони інші, і вони не слов'яни, вони азіати. Вони НЕ Є корінним народом нашого краю.

З
Закарпаття

Іване, ні, це ненормально, коли поряд буде і турул і Герб України. Бо Мукачево - це є територія України, і символів Угорщини там не має бути. А лише символи України. Наші закарпатські угорці - це є також наші громадяни, громадяни України, проти них на Закарпатті ніхто нічого не має, навпаки - їх реально шкода, бо офіційна Угорщина наших закарпатських угорців реально використовує в своїх нечесних підступних політичних іграх. Угорщина веде себе зараз дуже недружньо до України, а тому тим більше символ Угорщини турул з Мукачівського замку має бути знятий і на його місці має бути встановлений державний символ нашої держави - України. І так буде. Ніякого турула там не буде більше.

І
Іван

Це нормально, коли поряд з народним символом одного з корінних народів нашого краю Турулом, буде встановлено народний та одночасно державний символ України - Тризуб. Українці та угорці древні народи, у них навіть символи подібні - птахи, адже багато, хто у Тризубі бачить птаха. Птахи не посваряться, головне, щоб люди не почубилися, бо від великого до ... один крок.

V
Vera

Поперше, ця земля, так i замок, належить нам всiм! Я народилася на Закарпаттьi, при тому, що не проживаю там, вважаю цю землю своэю батькiвщиною. Моi знання п?яти мов, це привілей, дякуючи тому, що я виросла на цiй землi. В моэму дитинствi люди вiдноcилися один до одного з повагою, все рiвно, якої нацiональностi вони були i я вiрю в те, шо саме це э эдиний правильний шлях. Рiзноманiтнiсть культури, iсторiї та мовознання нa Закарпаттьi э вашe найбільшe багатство.

О
опа

до 13.10.2018 00:01; 12.10.2018 23:53 """Поважай символи держави Україна і припини в такому тоні розмовляти""")))-ты что раненый ))))?? я те что сатанист символы поважаты))) . а ты второй пипец историю знаешь только ту что выгодно тебе , вы реально два ""дальнозорких далб..""

З
Закарпаття

"вот так", сам ти бомж. Бо ти убогий розумом, це дуже помітно. І не трехзубец, а Тризуб. Поважай символи держави Україна і припини в такому тоні розмовляти. За зневагу можна і по морді отримати, і це було б дуже справедливо. Закарпаття - це Україна. Так було, є і буде. А ти йди краще йди вчи українську мову, а потім читай історію Закарпаття й України, і манер спілкування теж не завадило б підучити.

З
Закарпатець

До чого тут історія Турула, коли сам Турул - це символ Угорщини. Цього достатньо. Угорщина була окупантом Закарпаття, мало того, Угорщина провадила дуже жорстку політику на Закарпатті в ті часи. До того ж, окупацію Закарпаття вона здійснила силою, і великою кровю. Угорці після окупації Закарпаття в 1939 вбили тут дуже багато українців, вони не просто вбивали, вони знущалися, катували, мордували, в Тисі втопили велику кількість українців Закарпаття. Спитайте старожилів, вони кажуть: так як знущалися з наших людей мадяри - так ніхто ніколи знущався. І це є правда. А тому символ держави, яка була окупантом нашої землі і чинила звірства проти нашого народу - на Закарпатті бути НЕ може. З метою демонстрації дружгніх відносин Україна це дозволила в 2007. Але зараз Угорщина обнагліла вкрай, тому турул однозначно має бути прибраний.

Б
баламут

Слухай галічян.....вороги навкруги. Ви туй розберайтеся ....а галичани у Португалію, Іспанію, Італию, Польщю Короче на Україні десь 30 млн. населення

З
Закарпаття

"Пропоную", ти дурень. Замок не будували ніякі угорці. До речі, і Корятович не був угорцем. І це саме угорці вбили князя Корятовича. Такі дурні як ти і розпалюють ворожнечу та каламутять воду. Мова ж іде не про чуже, як таке, а про вороже і саме про символ іноземної держави на території України. І не просто іноземної держави, а іноземної держави, яка веде себе до України дуже агресивно, недружньо і навіть вороже. Мова йде про офіційну Угорщину.

Н
Небайдужий

Нетреба сваритися . Закарпаття є і буде Україною . І символіка України на замку ,це правильна позиція , це державницька позиція. Вітаю мукачівців і Закарпаття в цілому.

З
Закарпатець

До мукачівець, який написав "сі коменти писала єдна галицька воняча марга." Ти неадекватний, нерзумний і дуже тупий, ти це сам тут продемонстрував. Іштван тоже.

ДС
До Сріберный

До чого тут якісь галицькі шовісіти? Ти якийсь мало не при адекваті. Ти йди поговори з людьми, закарпатці ЗА те, аби прибрати Турула і ЗА те, аби встановити наш державний символ - герб. Якщо ти цього не хочеш і ще жменька таких україноненависників - то це лиш ти і жменька україноненависників. Ясно тобі? А закарпатці за те, щоби символ Угорщини було знято і на його місці встановлено символ України. Бо Мукачево і все Закарпаття - це є територія УКРАЇНИ. Чуєш, Сріберный? Ти собі це запам'ятай раз і назавжди. І ще, наявність Турула на Закарпатті - важливого національного символа Угорщини, особливо популярного серед прихильників ідеї т.зв. «Великої Угорщини», що прагнуть повернення угорських кордонів, дійсних до укладання Тріанонського договору - це НЕ Є самоідентичність краю, це наявність на території України символа іноземної держави, і як показали останні події - недружньої нам держави. Тож не пудри людям мозок і не мели дурниць про самоідентичність.

ДМ
До Мікі

Те, що в 2007 році дали поставити Турула - це було помилкою. Українська сторона, очевидно, що чесно і щиро вважала, що це як прояв дружби між двома країнами, але чи так само думала і угорська сторона - великі сумніви. Турул - це важливий національний символ Угорщини, особливо популярний серед прихильників ідеї т.зв. «Великої Угорщини», що прагнуть повернення угорських кордонів, дійсних до укладання Тріанонського договору. А тому встановлення Турула - це як помічені Угорщиною території, на які вони мають око і які намагатимуться повернути. Ви правий, дозволивши їм встановити Турул в 2007 - вони побачили в цьому слабкість України. Але тепер цю помилку 2007 Україна має виправити. Турул знести, і встановити на його місці Тризуб - це є чітка і правильна демонстрація. А хто не розуміє, що таке символи для держави і що вони означають, і що вони важливі - хай не лізе, в чому не розуміється, хай краще почитає і іде трохи підучитися, й історії в тому числі.

Д1
До 17

До під ніком 17, ти неук тупий або проплачений бот. І сміття в Україні - то такі як ти і різні турули. А що має Тризуб до замка Паланок? А то, що замок Паланок в Україні, розумієш, недоумку? В державі Україна знаходиться замок Паланок. А Тризуб - це один із символів держави України. І в Україні будь-де можуть бути символи держави Україна. А символів Угорщини не має бути, і НЕ буде.

Д
Добоні

Щось москаль мовчить, підтримує позицію керівництва замку зняти турул, а мадяри казали ош він їхній .) Турул знімуть , а за ним і москаль збере манатки та уіде. А тоді всіх мадярів із влади за день звільнять. На хамство Будапешта буде адекватна відповідь з Києва .

С
Сріберный

друга " серія " у закарпатців нема своєї історії , почалася десь в двотисячному році . Історія у вас є , але щаслива і героїчна вона розпочалася з трьох днів Карпатської України в 1939 році , а до того її у вас не було ! ..Так почали говорити ті хто зайняв ідеологічну нішу після комуністів .. На жаль закарпатці в масі своїй не знаютьсвоєї історії , тай звідки її знати , якщо її ніде не вчать ...

Н
Небайдужий

Будапешт обнаглів. Вилізає на нашу територію , як загарбник. Скільки можна терпіти брехню Сіярто і Орбана . Скільки можна мовчати , коли Орос Ілдіко і останній п’яниця Брензович використовує простих нормальних угорців проти держави України . Порошенко мав би давно вигнати з команди цих двох сепарів. І взагалі , давно пора зупинити це безчинство Орбана на Берегівщині . Я не хочу і багато інших берегівчан , немає бажання бачити угорські назви , вулиці по угорськи , оголошення , і нарешті символіку чужої держави , та й ще на мерії і РДА. Хватить ! Бо не дай Бог , тут скоро почнеться другий Крим . А Клімкін знову йде лизати угорців , нехай би краще подав пропозицію Порошенку , аби той нарешті подав належний законопроект , аби зберегти Закарпаття .

1
17

Сміття приберіть. Шо має тризуб до планка?!!!! В.І. тепер на другу сторону бавить.

У
Украінець

Туристи в шоці , коли приїзжають в Берегово. Куди не глянь всюди реклама по угорськи . Та це ще півбіди , але коли на державних установах майорять прапори чужої держави , то це повне жахіття . Куди дивиться Київ . На Берегівщині розпочався процес загарблення української території Угорщиною. Підкуп людей угорськими грантами , проплата щорічна у євро вчителям , медикам за навчання та лікування угорських мешканців . Роздача паспортів чужої держави! І це все в Берегові. Необхідно прийняти закон про заборону розміщення символіки чужої держави . Кожний держслужбовець повинен володіти українською мовою. Всі інші говоріть собі на язику материнському , без проблем.

У
Українка

Все правильно роблять мукачівці - символ Угорщини Турул має бути демонтований. Бо влада Угорщини поводить себе за принципом: пусти пса під стіл, а він лізе на стіл. Влада Угорщини залізла на стіл - перейшла межу прийнятного. Раніше їм дозволили встановити Турула. І то, особисто я б такого не дозволила мадярам ніколи, з огляду на історичні події минулого. Но добре, дозволили, то дозволили. Але зараз офіційна Угорщина веде себе щодо України та й Закарпаття зокрема - вкрай неадекватно і просто неприйнятно. А тому Турул має бути знятий. На його місці має бути встановлений символ України - Тризуб. Бо Мукачево і Закарпаття в цілому - це є територія України. Є і буде. Раз влада Угорщини чогось до кінця не розуміє - значить це їй ще й треба продемонструвати. І офіційна Угорщина має поводити себе в рамках прийнятного й не дозволяти собі виходити за ці рамки. А Турула хай собі встановлюють у себе в Угорщині. В Україні мають бути символи України. І будуть.

Б
березнянин

Закарпатці єднаймося! Ми поважаємо угорців, але і вни нехай нас поважають!!!!

Н
Небайдужий

Молодці мукачівці . Давно пора заборонити будь яку символіку чужої держави в Україні . Я буду щасливий бачити символіку України на замку . Оце правильно!

В
Верховинець

Долі з стовпа мадярського ясреба. Слава Україні!

П
Патріот

На нашій землі землі мають бути наші символи. Символи це душа народу. Тим більше, що це символи держави, яка неадекватно відноситься до Закарпаття і розпалює ворожнечу між мешканцями

С
Саша

Як кажуть на Закарпатті: як прийшов, так і пушов турул!

ЛС
Лівий сектор

Турул був поставлений як своєрідний знак толерантності як Закарпаття, так і Украіни в цілому до свого сусіда - Угорщини. На жаль, зараз сусід веде себе гірше татарина- ніби Закарпаття його територія. Тому прекрасно, що будуть розміщені символи Украіни, а туру ла демонтувати - у вагон, до Будапешту.

2 Мікулаш

Ну й не куруци його побудували.

Л
Лоці

Догралися мадяри зі своєю політикою. Такими темпами і сліду їхнього тут не буде!

М
Мікі

З доброї волі в 2007 році дали поставити, а Будапешт подумав ош то слабость України . Турул буде знятий дуже скоро.

Л
Ласло

При чому тут Бандера або куруци, чи Орбан. Замок Паланок є українським і не припустимо тримати символи Угорщини , особливо коли офіційний Будапешт з всього робить політику. Рішення правильно прийнято, хто не згідний , прийдеся змирити.

ДС
До сріберного

Сріберный,СУПЕР! Мікулаш-РЕСПЕКТ!

М
Мікулаш

Правильно ! Хіба не Бандера і Шухевич побудували цей замок ? Ану . хто проти ?

С
Сріберньій

Редакція чого не пишете до кінця правду .Що планується зняти символ повстанців куруців, орла на обеліску .І його хочуть замінити тризубом ....Та , уже давайте і Ференца Ракоці тай Ілону Зріні демонтуйте ....Замініть їх козаками Байдою.тай Мамаєм.. ..дурдом чесноє слово ....

К
Кириленко

Герб буде встановлений на місці угорського турула, забули сказати.)

Читайте також