Мукачівський замок `Паланок` стане заповідником

5
0

Парламент ухвалив постанову щодо заходів по збереженню замку “Паланок”

За ухвалення відповідної постанови, внесеної народними депутатами Миколою ТОМЕНКОМ, Іриною ГЕРАЩЕНКО, Ганною ГЕРМАН і Михайлом КОСІВИМ, проголосували 336 народних депутатів з 432 зареєстрованих в сесійній залі.



Парламент рекомендує Генеральній прокуратурі України здійснити перевірку законності рішень Мукачівської міської ради щодо передачі замку «Паланок» до комунальної власності та вжити відповідних заходів прокурорського реагування.



Крім того, Кабінету міністрів доручено розробити в установленому порядку заходи щодо створення державного історико-архітектурного заповідника «Замок «Паланок» з віднесенням його до сфери управління Міністерства культури та туризму України.



Нагадаємо, 17 березня Мукачівська міськрада відмінила проведення конкурсу з визначення орендаря двох третин приміщень замку `Паланок` через відсутність заявок, який повинен був відбутися 5 березня.



В 1993 році рішенням міськради Мукачева в комунальну власність міста був переданий як установа культури замок `Паланок` з розміщеним на його території історичним музеєм.



Мукачівська міськрада неодноразово оголошувала конкурс на оренду частини приміщень замку.



Загальна площа замку XIV-XVIII сторіч - 14 тис. кв.м. і складається він з трьох частин - верхнього, середнього і нижнього замків.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також