Мукачівський замок викупила підставна фірма Москаля і Ко?

11
4

за символічну суму

Сьогодні зранку в приміщенні Мукачівського міськвиконкому (мукачівській Ратуші) відбувся черговий – третій за рахунком - аукціон з передачі в оренду частини Мукачівського замку `Паланок`.



Оскільки всі попередні претенденти ( зокрема і комерційне підприємство `Маєток Скоропадських`, керівник Алла Добруцька), як уже раніше повідомлялося, 17 березня відмовилися брати участь у конкурсі, то, згідно з його умовами, перемогу, а значить – і право за символічну плату з 2010 по 2056 рік розпоряджатися великою частиною одного з семи чудес України здобув єдиний нинішній претендент - нікому невідома чернівецька фірма `МостоЛ`. В кінцевому підсумку за оренду 2300 м2 замкових приміщень в місяць їй доведеться сплачувати до міського бюджету Мукачева смішну суму – від 5 до 8 тисяч гривень. Це значно менше від того, що зобов`язувалася платити до міської скарбниці міста над Латорицею фірма `Високий замок`, яка виграла перший аукціон з права оренди частини замку `Паланок`, але потім відмовилася від своїх зобов`язань у зв`язку з масованою пропагандистською атакою, влаштованою рядом депутатів від БЮТу та `Народної самооборони`.



Саме у цьому контексті нашим корреспондентам було цікаво дізнатися, що в числі засновників фірми `МостоЛ`, яка виграла сьогоднішній аукціон щодо права на оренду `Паланку`, є така собі мешканка Чернівців Москаль Рахіль Борисівна. Якщо взяти до уваги, що колишній очільник закарпатської міліції та кучмівський `губернатор` Закарпатської області, а нині нардеп від луценківської `Народної самооборони` Геннадій Москаль – виходець з тієї самої `столиці` Буковинського краю, мимоволі закрадаються підозри, чи не має він відношення до цієї особи, а значить – і цієї оборудки.



Як відомо, саме Геннадій Москаль разом з нардепом від БЮТ Миколою Томенком та нинішнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком були найзапеклішими противниками передачі частини `Паланку` в оренду попередній фірмі-переможцю `Високий замок`, яку пов`язували з прізвищами Віктора Балоги та Василя Петьовки. Сам Геннадій Москаль навіть адресував з цього приводу листа прем`єр-міністрові Юлії Тимошенко, а до того усі троє – Москаль, Томенко і Луценко висловлювали готовність прибрати `Паланок` до своїх рук за символічну плату. А тому надто вже дивно і підозріло на тлі всієї цієї `москальської` рухливості виглядить і назва самої фірми – переможця сьогоднішнього конкурсу - `Мос(каль)то(менко)Л(уценко)`. Як і те, що довіреною особою, що представляла інтереси `МостоЛ` на конкурсі, був один із функціонерів очолюваної Москалем закарпатської `Народної самооборони`…



То чи не забагато співпадінь?



Міська влада Мукачева, явно шокована ситуацією, відмовилася дати сьогодні будь-які коментарі з цього приводу. Однак вже завтра, коли встихнуть всі сьогоднішні пристрасті, ми сподіваємося хтось із очільників `не першого, але й не другого міста Закарпаття`, що розкинулося біля підніжжя Замкової гори, захоче висловити все, що думає з цього приводу.




Коментарі

П
Патриот

очередная порция `чернухи` от дяди Вити. Сам не смог прибрать, так надо теперь поогрызаться...

Ю
Юрко

поганый Москаль с Луценко вси сюды рвутся.

И
Иван

у нас так все `прозоро`,что и не знаешь,что подумать.

К
Кусi

Фамiлiя нi про що не говорить. А ось iмя i по батьковi - Рахiль Борисiвна - однозначно вказуе на те, що господарями замку стали евреi. Може це i непогано. Досить подивитись у який гарний стан привiв Ровт готель `Зiрка` в центрi Мукачева.

Читайте також