Мукачівці думають, що садити у центрі міста і де ставити пам'ятник Мартину

15
8

Нещодавно на мукачівській площі Миру працівникам комбінату «Благоустрій» довелося викорчувати цілих 4 дерева – через засушливе літо нижні гілки ялинок засохли, через що зелена зона виглядала не дуже гарно.

«На це рішення йшли важко, адже дерева були ще здорові, хоч і досягли поважного віку, – розповів «Замку» головний інженер підприємства Микола Бундзяк. – Ці ялинки ще 1978 року привезли до Мукачева з Молдавії – як подарунок. Однак нині вони, на жаль, уже не є окрасою міста. Дві впали під час буревію навесні цього року, чотири почали засихати і їх викорчували. Нині на зеленій зоні в пішохідній частині міста залишилося ще 5 дерев. Їх з часом теж треба видалити – задля безпеки людей. 

Під хвойними деревами нічого не росте, тож замість квітників і травички ми завжди мали пусту землю, яка виглядала трохи неохайно. Коли ж ялинок не буде, центр міста відкриється, вся пішохідна зона буде чудово проглядатися, навіть візуально стане просторіше. Вважаю, краще висадити на зелених зонах квіти чи зробити акуратні газони».

За переміни в центрі міста висловився й головний архітектор Мукачева Віктор Півцьо, однак сказав, що поспішати з цим у міській раді не хочуть. Для початку організували на одному з новинарських сайтів громадське обговорення. «Остаточне рішення залежатиме й від того, чи з’явиться в середмісті кінна статуя св. Мартина», – зазначив Віктор Півцьо, пише Тетяна Літераті, газета "Старий Замок".

Коментарі

В
Васерману

пипо мерегую, а бо знов из Питера из стройки верли..Казавим ему, не кради цемент по жебам..Богу дяковати шо не вбили пипека то ти маскали...

В
Вассерман

Pipo, учись писати без помилок, урод!

ДП
до пипо

..а давай тя из глины зробимо типа госторбайтера из лопатою, шо маскалям дачи и коровники у Питере будують..и десь на привокзальной покладеме..

С
Сергій

Живі мають бути серед живих а мертві знайти вічний спочинок ...серед мертвих. Нічого людей(героїв!) було посеред путя ховати. І під час гулянок, фестивалів.....Хіба там місце, могилам? ПЕРЕПОХОВАТИ!!!Причому, з усіма військовими почестями та християнськими традиціями (відслужити за убієнними панахиду)

П
ПІПО

Сергію Не кивай ти тот цвинтар , бо мацкалі екзеркуцію ти зроблять:-))))!!!!

С
Сергій

Памятник Св. Мартину (та ще й на КОНІ) як покровитя міста, був би доречним біля міської Ратуші, але там....військовий цвинтар. Перенести військовий меморіал (з належними почестями!!!) з центра міста на міське кладовище, а вже тоді можна і монумент Св.Мартина встановлювати.... P.S. Як там класик писав - "И что это за город без конной статуи..." Правильно, і нам свого чувака на коні потрібно.І Св.Мартин дуже вдала та розумна кандидатура

С
Сергій

Ще один памятник ?!Ну куди ж їх стільки тулити.....Центр міста і так ними переобтяжений. ПРичому памятники, один гірший за інший. Крім Кирила з Мифодієм та "коменаря" решта , якісь убогі та страшненькі з єстетичної точки зору....Особлививо неприглядні - Духнович та монумент воїнам-афганцям. Памятник Св.Мартину- символу та покровителю міста, міг би стати окрасою та туристичною принадою міста, але куда його втиснути і в без того захламлений уродськими памятниками центр ? Кожні 50 метрів щось поставлене.Спочатку потрібно щось викинути (демонтувати) а потім вже щось класти! P.S. Незабувайте, що Кіші ще й памятник Бахусу хочуть напротів ТРАКТИРА закопати....

K
k

а я думаю чого в Росвигові води нема

Читайте також