Мукачівці дискутують навколо проблем безпритульних тварин на Центральному ринку

12
16

До редакції Мукачево.net звернулись небайдужі мукачівці, які намагаються висвітлити у ЗМІ питання знаходження на Центральному ринку міста безпритульних тварин.

"Мова йде про Центральний ринок, а саме про те, що всередині ринкового приміщення завжди знаходяться тварини.

Біля дверей, що ведуть до кабінету адміністрації нещодавно народила кішка, і кошенята разом з нею бігають біля рядів, де реалізовується молочна та м"ясна продукція, яка знаходиться на вітринах у "відкритому" вигляді. Всім відомо, що коти є джерелом такої інфекції, як наприклад, токсоплазмоз.

Крім того, неоднократно на власні очі бачила, як м"ясники всередині ринку підгодовують собак, і вони їдять прямо під прилавком. Я, як мати, що часто відвідує ринок з дитиною, цим обурена. Якщо, до прикладу, дитина випадково зачепить собаку, яка їсть, чи собака подумає, що від неї хочуть забрати їжу - де гарантія, що вона не проявить агресію.

При цьому робітники ринку і санепідемстанції поміж собаками та тваринами спокійно ходять і не вживають жлдних заходів для того, щоб їх з будівлі вивести.

Декілька раз я зверталась з цим питанням і до працівників ринку, і в лабораторію. На жаль, стикнулась з тим, що всім байдуже і вони в цьому жодних проблем не бачать. В основному відмаховалися типовими відговорками.

Якщо не вірите, в будь-який день побудьте хвилин 10-15 на ринку, мінімум декілька тварин пробіжуть повз Вас.

Вважаю, що така халатність є неприпустимою та такою, що прямо загрожує здоров"ю жителів міста.

Я дуже люблю тварин, не проти їх підготовувати. Але ні в якому разі такі речі не повинні відбуватися на харчовому ринку, де реалізовуються продукти харчування. Це не лише негігієнічно, але й порушує всі державні санітарні норми та стандарти.

Сподіваюсь, що висвітлення даної проблеми в ЗМІ, може якимось чином вплинути на ситуацію. Можливо схаменуться контролюючі державні органи, або громадськість також виявить в цьому питанні певну активність" - йдеться у повідомленні.

Коментарі

Я
Я

прохожий и иже подобные - ТЫ ПРИДУРОК... Слов нет... Я в шоке, что в городе такой неадекват везде... Где мы живем?!!! Люди, какой Вам майдан, какая Европа, если вы как в средневековье, с одной тарелки с псами и котами есть хотите... Это просто п.....ц!!!!

П
Перехожий

Для "небайдужої". Люди більше зарази переносять. Сотні людей ходять повз "еди", яка зберігається в відкритому вигляді. Не чули про віруси, які передаються повітряним шляхом? Ще краще подивіться на умови, в яких була "еда", коли була живою. Або на весь процес. Ліцемірство під маскою "небайдужості".

А
Автор

Да поймите Вы...я подняла вопрос не о бездомных животных, а о том, что им не место на РЫНКЕ. Услыште!!!!!! Это компетенция не Ермилы, за этим должна следить санэпидемстанция и администрация рынка, а лаборантки там сами котов кормят. Не могут животные находиться там, где продается ЕДА!!!!

АС
автору статьи

а не пошел бы ты сначала....в ратушу...поговорил с властью...как идет финонсирование программы ..и как помогают Ермиле Кость!!!!!!Все, что она делает( со своего кармана)недостаточно для решения проблемы....

ДП
до пин

ти гнойний пасивний зоофіл!

П
пин

zxc - твою маму этой винтовкой подергаю

Я
Я

Почку санэпидемстанция и администраця рынк молчат? Почему не штрафуют виновных? Запрещено пребывние животных в местах, где продается еда. Кто этими вещами должен заниматься? Это антисанитария, блохи, шерсть... И это все попадает на сметану, мясо, творог.... Бездомные животные - это совсем другая тема, хотя проблема не малая. Рынок должен быть чистым.

Е
Елена

Только не исключайте варианта бессонных ночей из-за нервных переживаний как решить ту или иную проблему касательных каждой собаки. Вы даже себе не представляете какой объем работы уже сделан, а предстоит еще больше! Это очень тяжелый труд, который держится только на энтузиазме всей команды. Вступайте в ряды волонтеров и вы еще публично будете извинятся перед Эрмилой за свое сквернословие...

Е
Елена

Уже почти всем известно, что проблема бездомных собак в городе решается и набирает обороты. Численность бездомных собак решается гуманным путем - стерилизацией. А не жестоким убийством, как это делается в других регионах Украины. Но это отдельная тема. Кому действительно интересно, может так же как и я поинтересоваться у Эрмилы лично. А что касательно оскорблений в адрес Эрмила - каждый судит по себе, в меру своего развития и бытия. Кто знаком с этой женщиной лично, никогда не позволит себе ничего подобного сказать. До того как Эрмила занялась официально проблемой бездомных животных в городе Мукачево, она всю свою жизнь кормила, выхаживала, лечила собак за свой счет. И уже лет 10 каждое воскресенье я встречаю ее на ГИДе, где она пытается отдать в хорошие руки найденных щенков. И это по вашему тоже лицемерие? Я являюсь волонтером организации Лаки и хочу предложить каждому кто позволяет себе обвинять в чем-либо Эрмилу Кость, вступить в ряды волонтеров и узнать всю ситуацию изнутри!

ЧД
читач до йонія

ми що обговорюємо? Чужий бізнес? Не треба переходити на особистості. І ще треба знати,що безпритульні тварини в біді.Вони не агресивні.Вони йдуть до людей подопомогу. Агресивні- стаї здичавілих псів. Вони знищують все живе на шляху. До людей на ринок вони не йдуть. Одиноким бідолагам треба і від перепадає.

Z
zxc

вот вирішення проблем з бродячими псами! а остальне то пезпонтова демагогія!!! http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0_%D0%9C%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0

С
свідок

ці тварини вже неодноразово кусали людей.Звернення до директора ринку результатів не дало.Молоді батьки і люди похилого віку бояться навіть підходити до Зеленого та Квіткового ринків.Стадо псів(7-10 штук) кожен день заважають людям підходити до цих ринків.Проханя до директора цих ринків:НАВЕДІТЬ ПОРЯДОК!!!ГАНЬБА ЗА ТАКЕ СТАВЛЕННЯ!!!

Й
йоні

молодці гентеші,бо "Єрміла"потихи бізнес на цій собачій темі крутить, золі мер машину купив,яка постійно в пасажі стоїть де у сучої(собачої) мами Єрміли бізнес є. цікаво а хоть одну бідолашну безпритульну собачку в іцй машині вже везли? чи ця машина для транспортування тільки одної суки...

ДЧ
до читача

Так пусть кормят сколько хотят, НО не на ПИЩЕВОМ РЫНКЕ!!!!!!

Ч
читач

дякувати треба небайдужим мясникам,які підгодовують бідних тварин. Ви подивіться у вічі цим нещасним бідолагам,які мусять самі себе прогодувати,знайти десь куток,щоб переночувати і боятись таких активних борців з безпритульними.

Є
Єрміла

Повністю Вас підтримую. В Мукачеві має бути вирішена проблема з кількістю безпритульних тварин.Шлях тернистий ,але робота йде.Дуже важливо донести до громади інформацію ,щоб вони не годували тварин на ринках ,та місцях скупчення людей. Перш завсе ми ,громадяни міста, маємо самі бути більш дисциплінованими в цьому питанні.

Читайте також