Мукачівці дискутували щодо будівництва у Росвигові кафедрального собору УПЦ КП (ФОТО, ВІДЕО)

30
49

Сьогодні, 5 квітня, жителі мукачівського мікрорайону Росвигово та місцеві вірники УПЦ КП зустрілись з єпископом Ужгородським і Закарпатським Варсонофієм, щоб обговорити майбутнє будівництво Кафедрального собору на честь Христа Спасителя.

У Мукачеві планується будівництво ще одного храму УПЦ КП, який обслуговуватиме вірян мікрорайону Росвигово. Будівництво храму планується на вулиці Береша, у мікрорайоні Росвигово, навпроти ресторану "Асторія".

Землю під будівництво храму було виділено рішенням Мукачівської міської ради. 

Однак, між окремими місцевими жителями та представниками релігійної громади виник конфлікт через непорозуміння, що від дітей можуть забрати ігровий майданчик.

Єпископ Ужгородський і Закарпатський УПЦ КП Варсонофій пояснив місцевим жителям, що ніхто не посягає на дитячий майданчик, а навпаки, церковники віддадуть ще 10 сотин землі для потреб дітей. 

Для будівництва храму вже є розроблений графічний проект, але все ще не розроблена проектно-кошторисна документації, тому ще зарано говорити про старт будівельних робіт. 

 

Коментарі

І
Іван

Московопроданці схаменіться звідки в нас тут московія

Г
Громада

АКТИВІСТИ РАЙОНА РОСВИГОВА НЕ ДОПУСТЯТЬ БУДІВНИЦТВА ЦЕРКВИ! МИ БУДЕМО БОРОТИСЯ ДО КІНЦЯ! ДУМКУ ЛЮДЕЙ ТРЕБА ПОВАЖАТИ!

РА
Респект активыстам Росвигова!

Ще не вмерла Україна, з такими громадянами Мукачева, які стали на заваді підкилимним рішенням, які видає міська рада на територіях громади Громада і більше ніхто є власниками будь-якого, великого, малого, усієї землі у місті! І нічого обманювати містян під приводом будівництв, де вже є державний акт на землю без погодження із народом, так не буде. Росвигівці ви сила!

БВ
Бог все бачить

Смішно читати московські попи , українські ще якісь ? А ви не думали що Бог один ! А на рахунок церкви то це абсурд посеред житлових будинків таке будувати ! У нас церков у місті більше ніж спортивних майданчиків , а це б значило що всі ходять до церкви і поводяться порядно , але все навпаки ! Найкраще виховання нації це спортом ! По 99% попам плаче спортзал або бігова доріжка!

А
Андрій

На даному етапі ми звернулися до міського голови з листом-звернення про зупинку будь яких будівельних робіт, на даному етапі ми повторно збираємо підписи тепер до міського голови, хто охочий, не байдужий – приєднуйтеся. До Москаля вже було відправлено лист з більш ніж 460 підписами! Шукайте інформацію у групі Фейсбука: Росвигово або, ще Правда Росвигово

Н
Ну-НУ

надо поступить ка кжители Черемушек. просто не дать застраивать то место а реализовать его под надобности жителей микрорайона

Н
Ну-НУ

ну пошумели вы тут на форуме, а дальше дело все равно не пойдет. завтра поставят забор мы снова повозмущаемся а дальше??? снова все будет так как они задумали а вы дальше возмущайтесь тут. вместо переписки на форуме, надо идти в РАТУШУ, и не давать ту территорию. там огромная территория, почему нельзя сделать как в Подгоряно такой мини-парк с лавочками, даже можно б было вписаться туда территорию для выгула собак, с оградой. но не ЦЕРКОВЬ!!!!

К
крузо

Интересно кто будет финансировать стройку ? Большинство людей против этой бужни .А если люди не хотят , зачем тогда строить?Если КП хочет сделать что- то хорошее то пусть построят для детей атракцион или приют для бездомных.

Д
даа

ура нова церква

І
ігорь

В Украіні е канонічна , визнана церква- УПЦ МП.,Е единий православний владика - архіепіскоп ФЕОДОР.Всі інші так звані ,,православні''Киівського патріархату на чолі з Денісенко, який сам закінчив Московську духовну академію, від лукавого.

ЗД
Знову: для кого?

Для чого та церква? Ну, я як віруюча людина пройдусь на 50 м далі, де вже є церква. Тим паче, які два величезні собори є у Росвигові. Ви хочете сказати, що це для людей?!!! Зробіть те, що люди вас просять: майданчик для діток або врешті-решт якесь кафе дитяче (хай буде приватне, вже все рівно)....але робіть те, що ТРЕБА....а тут таке відчуття, що УПЦ і УМПЦ не можуть поділити прихожан

Т
тьтя

Церква там лишня,тому що на наш район є достатньо церквів ,а вот дитячих майданчиків мало тим більше шо район молодий і діток багаато ,пишіть куди треба йти громадою на міськраду з демонстрацією там сидять чим думають .Нехай прогуляються по городу шо і де треба будувати ,а не хто більше заплатить за землю.

ГР
Грубінка Роман

Закрийте всі школи..і більше храмів..більше..Нашо нам розумні діти?Ліпше картини цільовати чим набувати знаннь і полегшувати собі і оточуючим життя..

Д
Джої

Барву би краще побудували у росвигові або сільпо

Ц-
ЦЕРКВА - БІЗНЕС!!!!!

Зберіть до купи всі церкви у місті і оцініть вартість будівництва (золоті купола, мраморні стіни,і сходи, бронзові криші, лепка і розпис!!! Невже ці гроші не можна потратити на благодійні добрі справи, на розвиток культури міста? Мешканці міста, Ви не туди гроші вкладуєте свої... Богу вони не потрібні. Бог у серці, а не в церкві!

РБ
Розвели бізнес

Церкви будуть будуватися до тих пір, доки люди будуть носити туди свої важко зароблені гроші в надії на що?

Р1
Росвигово 1

Буде стояти церква, а діти, як і нині, будуть бавитись на дорогах між будинками. І постійні крики "смотрящих" - машина!!! Ще можна прогулятися по маленькій зеленій площадці, яка біля мусорки. Цього хочуть ті, хто мріють побудувати церкву? Для кого церква - для власних амбіцій? Богу ваша церква потрібна? Йому і так належить Всесвіт.

А
Альфа_і_Омега

Я вірю в Бога, ну але скільки бляха можна? кожен багатий пі*ар купує собі "індульгенцію" вірючи що священник відмолить йому гріхи які він вчинив. Я тільки за те щоб в Україні була українська церква але йомайо на 1 кв. м уже дуже багато церков, це вже в якийсь бізнес перетворюється. Я впевнений що це далеко за межами Божого благословення відбувається, Бог та Ісус він в серці і душі та намірах здорової, чесної людини, а не в будівництвах церков, храмів, та капличок. І нема різниці молишся за прощення вдома чи в церкві, є різниця лише в тому - що чи розумієш ти - за які гріхи просиш прощення чи допомоги а не просиш для себе примноження матеріального статку та прокляття для конкурентів по бізнесу.

ЯЗ
Я з Черемушок

Шановні, у нас така сама історія у Черемушках,тільки замість церкви у нас хочуть збудувати власний будинок на зеленій зоні, де граються діти майже з усього району.Зі слів працівників Варишської хижи,майже всі парки і зелені зони у місті вже давно роздеребанили. І якщо все населення і далі буде ігнорувати таку бездіяльність влади,наші діти зможуть грати тільки в підїзді, бо всюди буде ПРИВАТНА ВЛАСТНІСТЬ!

ДД
для дітей

не треба тут собор і щоб вони щось виділяли, треба щоб мерія виділила цю землю на парк і дитячі площадку, але ніхто не хоче, хочуть собор, бо церква-бізнес!

ІР
із Росвигова

Всі батьки до мера міста " Просимо дитячий майданчик із парком і качелями для діток" із дітьми немає куди піти гуляти, всі ходять на фонтан де машини іздять там де пиль, на цій землі дитячий парк підходить ідеально, потрібно думати за діток, церков є дуже багато, ми в них не потребуємо, а в майданчику і парку дуже дуже дуже потребуємо! шкода дуже,що як завжди нас не почують........

ДК
до Краще 05.04.2016 22:58

Не маю нічого проти релігійних конфесій будь-якого напрямку. Але є одне, але! Це безчинство з боку влади, яка не розібравшись у ситуації, яка може виникнути як наслідок, могла просто так протягнути через сесії міськради такі дозволи? Можливо настав час рахуватися із думкаю мешканців Росвигова, для чого створювати ескалацію в суспільстві, для чого безліч церков, від яких вибачте мало хосна.Бога треба мати у серці кожному, чи молиться він вдома чи у храмі. А цього будівництва допустити неможливо, в принципі, навіть із поваги до релігії! Треба думати, що скоро зеленого клаптику землі не заоишиться, одні бетонні споруди, камінь на каміню.

РЧ
Русин читач

Виженіть московських попів,які пропагують рузький мир і братовбивство.Жити в Україні і ненавидіти її це недопустимо.

МЦ
модерація це по європейськи

повністю підтримую росвигівку , палац спорту дітям збудуйте , для того щоб вірити і не грішити церква не обовязкова , це в кожного в серці , теперішні церкви (особливо православні) нічого спільного з богом не мають , на жаль

B
betonus

Знову церква. Наше місто займає напевно перше місце по кількості церковних споруд на душу населення. В Росвигові є і так досить храмів різних конфесій, треба би там побудувати щось інше, може якийсь майданчик великий для дітей.

С
Станіслав

ОДИН-ДВА ХРАМА МОЖ ВИМАЛЮВАТИ ТА ЗРОБИТИ З НИХ КАРТИНКУ. КОЛИ ЇХ БАГАЦЬКО , ТО КОШТІВ ХВАТИТЬ ТІЛЬКИ НА ВАПНО,ЩОБ ПОБІЛИТИ.НЕ ВИДУ ,НЕ КРАСОТИ.В ПРИНЦИПІ НАМ КРАСА НЕ ПОТРІБНА - ЦЕ ДУМКА НАШИХ СУСІДІВ ПО КОРДОНУ.

У
УЙНА

На цьму знимку самi галичани. То вони для себе хочуть по перед вiкнами людей ще одну церкву влипиты, щоб шли по iхньому молилися. При советах комуняки нам свiй порядок навьязывали, а тепер цi повчають як жити та богу молитися.

М
МедіаКритик

Мене відверто дивує те, що нарід, котрий залишає тут "коменти", обливає московських священиків брудом, однак проявляє лояльність до духовенства з КП. Гадаю, і московські, і київські попи одинаково катають свої пивні животики на люксових автівках. Зважаючи на це, можна робити висновок: всі вони одним миром мазані.

ДК
до КП

Віддайте кошти бідним та сиротам.Не будуйте лавку з відбиванням грошей.

П
петро

то не там случайно мають будувати де депутат ЫВАНЧО будував свый выртуальний ЛЬОДОВИЙ Дворец?!

Р
Росвигівка

Підтримую М-во, будувати церкви між домами,це не повага до людей які живуть поруч і не тільки.У мене під вікнами стоїть церква і я знаю як дзвонят дзвони вранці кожен день,і особливо в вихідний,коли хочеться трішки відпочити.

К
Краще

Краще зробили б маленький парк для громадян, а не попам угождати!!! Булоб де мамам з малечею погратися і відпочити.

М
мукачівка

Адеквате ви продажний московський піп? Я ходжу в церкву. А хто ви такий щоб мене судити.

Р
Росвигівка

Скажіть, а чому б не зробити дітям,скажімо, палац спорту,щоб там був басейн,батут,каток на якому можна було б кататися на коньках не тільки взимку?Різні спортивні секції.Чомусь в Мукачево цього нема,дуже шкода.Дорослі теж ходили б по- плавати,покататися на коньках разом зі своїми дітками. А будувати церкву на церкві-це вже бізнес.

ДМ
До Мукачівки

А Ви шановна де живете????бо я з сімєю прямо навпроти будівництва і не розумію навіщо ще один храм якщо їх і так забагато в Росвигові( тут їх 4 і 1 християнський центр, і відстань в середньому між ними 250 метрів)??????

А
адекват

Мукачівка явно не адекватна.Священики МП наші рідні , а не московські.Не робіть політику на церкві. Однозначно що ти не ходеш ані в одну ані в другу церкву.До речі у Мукачеві вже е ці киівські холуі- антихрісти.

М
Місцевий

Та й вірян в районі не вистачить обслуговувати всі храми з їх попами!!!!

Р
Росвигово

Чи незабагато церков на один мікрорайон Росвигово???? Одна між базарчиком і фонтаном, дві одна біля одної біля 13 школи, ще одна між 11 школою та дитячим садиком, та ще і християнський осередок біля того ж фонтану. А тепер ще і єпархію сюди ж нам будують. Прями лавра а не спальний район. Ми не проти релігії, ми просто у вихідний день хочемо трохи відіспатись, а не прокидатись з малечею під церковні дзвони, Господи прости!!!!!

М
михайло

Киівський патріархат ніким не визнаний у світі.Всі молитви в іі церквах не дійсні.Мукачеву непотрібні розкольники.

M
McMurphy

Хай заберуть собі собор на карпенка карого і буде ще краще!!! І собор будуть мати і сепаратистських споруд на одну менше стане

М
мукачівка

ДО ПЕТРА ВИ напевно будете із московських? Храм потрібен і він буде. А можливо повернуть украдені церкви ненажери московські. Поверніть що забрали у Мукачеві московських парафій ніколи не було.

ДВ
Де відео?

Мукачево нет - як завжди.

Г
Громада

Чому ніхто не спитав думки мешканців району, адже більшість людей проти будівництва релігійної споруди і конфесія в даному випадку немає жодного значення

М
М-во

Як фільтрують писаня п-ц

М
М-во

Це зовсім не нормально між домами на маленькій ділянці хочуть єпархію построіти, мало церквів у Мукачеві? Людям під вікнами? На окраїнах города є багато пустої землі , нехай там застрюють . Не в церкві діло, а в тому що вони мали погоджувати з мешканцями ближніх домів. (Інтересно хотіли б наші посадовці щоб їм звонили дзвони під окнами?)

*
*****

Петро,ви не дочитали коментар Мукачівки. Потрудіться вникнути,перш ніж когось критикувати.

П
Петро

Мукачівко УПЦ КП - це Київський Патріархат а не Московський, про що ви лепечете?

Ф
Файта

Цей собор не потрібен. І так достатньо в Мукачеві соборів та церков. Ці що вже є потрібно утримувати в зразковому стані. Громада не в змозі буде утримувати велику кількість споруд в красоті , бо гроші розпорошаться на те ,щоб хоть якось було.Це зайве. Дайте цей кошторис на церкву біля кооперативного коледжу.

М
мукачівка

Тут справа не у дитячому майданчику,а проти попи московські щоб від них не пішли парафіяни. Нехай московські сепаратисти побудують хоч один сиротинець. Тоді буде видно, як вони піклуються про діточок. І нехай кожен московський піп прийме зі сходу хочаб 2-3 сиріт.

Читайте також