Мукачівці вирішували як працювати ресторанно-готельному бізнесу в умовах карантину

15
1

Міська влада зустрілась з підприємцями Мукачівської ОТГ, в Мукачівському палаці культури та мистецтв, щоб вирішити як діяти в умовах посилення карантину.

На зустрічі обговорили болючі питання про роботу малого та середнього бізнесу в умовах карантину і можливого введення "червоної зони".

Деякі райони Закарпаття вже перебувають в "червоній зоні". Мукачево та район поки що відносяться до "помаранчевої зони".

Щоб вирішити, як діяти в умовах можливого посилення карантину, підприємці зустрілись з міською владою.

Кажуть - якщо в Мукачівській ОТГ введуть "червону зону" і доведеться закривати всі заклади, не зможуть прогодувати свої родини, платити зарплатню працівникам та втратять кваліфікованих працівників.

У міській раді підприємців заспокоїли та розповіли, що обмеження часу роботи закладів громадського харчування до 20 години чи заборона працювати у вихідні, прирівнюється до комендантського часу, вводити який держава має право тільки у разі надзвичайного стану в країні. Зараз ці норми від держави, варто сприймати як рекомендації, а не закони. Тому, оштрафувати підприємця за те, що його заклад працює в суботу, неділю чи після 20 години ніхто не має права. Так само, як і не можуть штрафувати людей без масок на свіжому повітрі.

Але, підприємцям варто пам'ятати, що обов'язковим є дотримання всіх карантинних норм: температурний скринінг на вході до закладу, соціальна дистанція між відвідувачами, наявність антисептиків. Також ресторани і кафе можуть пропонувати одноразові меню, або безконтактні меню за QR кодами.

Також представники міської ради зазначили, що одноразові маски та сенітайзери повинні безкоштовно надаватись в громадському транспорті, на ринках, в магазинах, супермаркетах та інших громадських місцях. Мають бути і інформаційні стенди, які пояснять, чому важливо дотримуватись правил. Для цього найближчим часом закуплять велику кількість засобів індивідуального захисту.

До людей звернулись з проханням, носити маски правильно та не нехтувати правилами безпеки в умовах карантину. Адже скоро розпочнеться ще й сезон грипу, який суттєво погіршить ситуацію.

Зараз в Мукачівській ОТГ близько 8 тисяч приватних підприємців. Якщо в умовах карантину центральна влада дозволяє працювати великим гіпермаркетам, тоді працюватимуть і малі підприємці. Для них, до речі, в міській раді вже розробляють проєкти підтримки. Планують скасувати ще на рік податок на тераси та інші відкриті майданчики, а також запустити програму вигідного кредитування з низькими відсотками.

Також незабаром буде створена гаряча лінія та телеграм-канал для підприємців у яких є питання щодо роботи в умовах карантину.

Нагадаємо, що центральна влада рекомендує на вихідні зачинити ресторани та кафе.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

М
мкчв

А чи обсуждали як платити всю білу зарплату а не частину в конвертах і як оформити всіх своїх робітників легально?

Читайте також