Мукачівці з косами і мачете вийдуть проти борщовика (ФОТО)

46
46

Заклик самоорганізуватися та знищити "плантації" шкідливої рослини, яка захопила набережну, пролунав у мережі Facebook від небайдужих мешканців міста.

"Давайте якось влаштуємо черьомушківським борщовикам масштабний масакр. Імхо, 20-30 чоловік з косами й мачете легко можуть вирубати їх за півдня. Все що треба - взнати в біологів, коли краще рубати борщовики, щоб не спровокувати ще більшого їх розмноження, і прийти в якусь суботу з інструментами, по можливості привівши з собою ще по пару друзів. Давайте зберемося й зробимо добре діло як мінімум для дітей, які там щороку жаляться", - звернувся до містян Віталій.

Саме він закликав до впорядкування набережної з боку мікрорайону Черемшина, де буяє борщівник (див. фото до матеріалу). Детальніше про цю рослину можна почитати у матеріалі Непрохані зелені гості з Кавказу завдають прикрощів закарпатцям (ФОТО)

Отже, 22 червня, субота, 7 ранку. Місце збору: Дюкер з боку Черьомушок.

"Добровольцям мати при собі довгі штани, довгі рукави, темні окуляри і інструменти, які хто має - коси, мачете, бензопили. Ті що будуть працювати з мачете й бензопилами, тобто будуть рубати високі рослини, повинні мати бандани й маски, що закривають нижню частину обличчя й шию. Також не забудьте рукавиці", - завбачливо інформує Віталій.

 

Коментарі

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

раз всетаки наважились різати, то просіть дощь з ранку, щоб пил приглушив або поливачку!

В
Віталій

4. Працювати підряд допускається 30 хв (самий перший підхід - 15 хв), перерви 15 хв. У випадку погіршення самопочуття звернутися до організаторів. 5. Не працювати з інструментом, яким не вмієте користуватися. Не підходити до людини, яка в роботі, ближче ніж на три метри. По закінченню роботи бажаний душ прямо в одязі, в якому працювали; одяг повинен бути одразу добре випраний. В кого є зауваження чи доповнення - пишіть!

В
Віталій

Правила техніки безпеки при вирубці борщовика Сосновського 1. До роботи не допускаються люди з гіпертонічною хворобою, алергічними та системними аутоімунними захворюваннями, вегето-судинною дистонією, порушеннями терморегуляції та вестибулярної системи. Про наявність у себе інших хронічних захворювань повідомте організаторам, будь ласка. Також до роботи не допускаються люди в стані сп'яніння. За 30 хв до роботи забороняється палити тютюн. 2. Якщо Ви будете працювати з високими рослинами (від 1,5 м) - не повинно бути взагалі ніяких відкритих ділянок шкіри, тобто обов'язково мають бути захищені руки, шия і голова. Для роботи з низькими рослинами допустимий нижчий рівень захисту. При контакті частин рослини чи їх соку зі шкірою одразу промити уражену ділянку проточною водою й негайно звернутися до організаторів за медичною допомогою. 3. Під час роботи з квітами будьте максимально уважні, працюйте в масках. При випадковому вдиханні пилку звернутися до організаторів.

В
Віталій

Дорогий Лоці! Пропоную Вам зібрати друзів, організувати трактор і поговорити з мером, щоб зібрав варіських спеціалістів. Борщовика хватає не тільки там, де завтра будемо косити. До речі, трактор на захід від дюкера далеко не всюди заїде. До уваги тих, хто бажає приєднатися до акції! До вечора будуть вивішені правила техніки безпеки.

Л
Лоці

Май праведна пропозиція і з багатьох міркувань я її підтрумую- скинутись на соляру, найняти приватний трактор з косарков ібезконтактно для дюдей побритвати тую землю. А вже коли зів"яне і висохне яд- згорнути в кучу і запилити.От на такий варіант треба вийти, того що навіть їден опік (травма) не вартують і не оправдають віталікових планів. А ще ліпше, щоб се робили спеціалісти. ЇХ у вараші до біса. Потрібно лише одне і елементарне : мер зобрав Їх на три минути, дав команду, що треба зробити, встановив термін виконання, проконтролював, а,при необхідності,зробив оргвисновки. За пів дня питання би зняли.А про бюджетні затрати туй даже думати стидно.

Л
Лоці

Май праведна пропозиція і з багатьох міркувань я її підтрумую- скинутись на соляру, найняти приватний трактор з косарков ібезконтактно для дюдей побритвати тую землю. А вже коли зів"яне і висохне яд- згорнути в кучу і запилити.От на такий варіант треба вийти, того що навіть їден опік (травма) не вартують і не оправдають віталікових планів. А ще ліпше, щоб се робили спеціалісти. ЇХ у вараші до біса. Потрібно лише одне і елементарне : мер зобрав Їх на три минути, дав команду, що треба зробити, встановив термін виконання, проконтролював, а,при необхідності,зробив оргвисновки. За пів дня питання би зняли.А про бюджетні затрати туй даже думати стидно.

П
полі

Коло Багіри та ділянка.,яка постійно грязна то приватна власність:)

D
derrick

Добровольно работайте на благо городской власти, и платите за услуги которых нет. чот себе выбрали тому и служите рабы! в египте так само порабощили народ. терпилы и верите, что это во благо вас)))

В
Віталій

Дякую, Богдан!

В
Віталій

Стосовно "щось станеться". Нічого не станеться, бо будуть вжиті заходи безпеки й нам нададуть медикаментозне забезпечення про всяк випадок, приватна фірма безкоштовно і з доброї волі.

Б
Богдан

До Віталія. Пане Віталій, дуже добре що почали цю справу. Уже більше року трублю шо треба борщовик нищити. Я не був на Закарпатті біля 10 років і просто жахнувся минулого літа коли побачив як все заросло борщовиком. Ви писали про пораду від біологів як з цим боротися. Ось тут я знайшов практичний посібник розроблений науковцями Данії (переклад лише на російській): http://www.giant-alien.dk/pdf/Russian%20manual_web.pdf Будь ласка почитайте, там дуже все добре написано Коли і Як винищувати. Навіть наведені економічні розрахунки. В короткій формі: - поодинокі екземпляри викопувати з корінням (це само ефективно) - зкупчення рослин - косити. - але обовязково всі скошені рослини позносити на одне міце, інакше вони насіються і на слідуючий рік виростуть знову. - так потрібно робити 2-3 рази на рік. - для захисного одягу найкраще підходять водовідштовхуючі синтетичні матеріали, бавовна погана бо вбирає воду. - якщо сок попаде на шкіру, зразу добре промити, закрити від сонця.

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

розкажіть мені яка різниця між тов ІТВ сервісом та тов ІТВ Сервісом плюс? який незрозуміло чому на 75 % піднімає тарифи за нич! далі силка для тих хто ще не знає що тарифи міняють і хто кому за що буде боргувати! http://itvservice.com.ua/borzhniki.html

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

на днях зроблю фоторепортаж про те як працює ІТВ Сервіс та як виконує свої обовязки. покажу стан прибудинкової території та негайного покращення за рік роботи як обіцяли!

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

странно чого так тебе заділо? так за багірою діло за міськрадою навести лад з власником, но за багірою будинки під вікнами яких амброзія, мусор, неіснуючий тратуар, відсутність освітлення прибудинкової території. жек або хз хто хоть періодично випалював територію за багірою! якщо власник не дбяє про свою територію місто може штафувати, та після вилучити.... ти сам тормоз офісний!

.Q
.До QQrudza QQ QQshkovich

ти точно тормоз або не з цього світу!!!!! Територія за багірою то приватна власність а не прибудинкова територія!, я ж тобі писав, що ти аби просто писати і писати будь, що - а це вже діагноз кажи адресу виклечу тобі швидку в чікош!!!

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

p.s.:бачу організаторам в голву не приходить пійти до дорожників або до мера, і попросити трактор на 20 мін. який косить узбіччя доріг та скинутися на 10 л. соляри !ніхто не пострадає. до речі косити борщевик не рішення проблеми!

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

так молодці! тепер організуйте бригаду для будівництва дороги між етажками! організуйте людей хто в ручну буде качати воду в будинки замість моторів та водоканалу! організуйте людей на біціглях хто буде крутити електрику для домів... вітаю всіх з поверненням в утопію...

Я
Я

Молодцы!!!!Кстати, а на центральном пляже борщевика тоже немало. Может близ живущие жители присоединятся к черемушкинским энтузиастам?

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

до того хто за ітв заступився: чия робота доглядати за прибудинковою територією? - ваша глянь за багірою що там! взялися за роботу то виконуйте, знали який спадок берете на себе! коли будете психоаналітиком зі стажем тоді пишіть характеристику за коментами!

Й
йоушко

Про мене най вас там борщовик зїсть, але не люблю людей які всім недовольні і завжди шукають винного.Слухай ТЕНҐЕРИЦЯ, переспи ти лем із своєю жінкою а може не біруєш? А борщ я варю не хужий як ваші повара самоучки! Я Кухар із 45 річним стажем і по сегодня працюю шефом у дуже шикарному ресторані в євросоюзі.

7
777

Я цілком підтримую ініціативу Віталія,але хотів би запитати тих,хто захищає владу і жек.Вам не кажеться,що кожний має виконувати свою роботу,а якщо вони безсильні-"в путь дорогу".Мерія всюди для того існує,щоб місто виглядало містом.Мене на роботі не питають,можу я чи не можу,не любиться-допобачення.А той борщовик треба доставити тим,хто мав би це робити.

Й
йовшкови

А ти з собов носиш,шо всьо знаєш?

ДQ
До QQrudza QQ QQshkovich

Може і.т.в сервіс ще повинен наварити вам борща чи з вашою дружиною переспати?? Ви інколи думаете про що пишете чи то аби просто писати в робочий час!!! Утримання дамб, парків, скверів здійснюеться КП КОМБІНАТ БЛОГОУСТРОЮ!!! А ви візьміть і зробідь щось коросне самі а просто писаниною займатись то права слабаків і людей з комплексом низької оцінки своеї самодостатності! !!

Й
йоушко

ВІТАЛІЙ ВИ ПРОСТО МОЛОДЕЦЬ !Докажіть цим розумникам які днями і ночами сидять в інтернеті і критикують всіх і вся а самі нічого не роблять. Міська влада робить багато зусиль але вони також не всесильні.

ДВ
До Віталія

І все-таки,якщо щось станеться,хто понесе відповідальність?Чому питаю,бо на жаль були і фатальні випадки з борщовиком.

O
Oleg

молодцы!!!Я б пошел,да работа.

В
Віталій

Особисто мене це мало цікавить. І не маю часу на дискусію на такі глобальні теми.

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

а хто допустив до такого стану прості люди чи господарювання міста? в місті має бути карантин мінімум на 2 рослини : амброзія, борщовик... чому міська влада не ввеле згідно заявки карантинної служби +- 2009 року!

В
Віталій

А чого таке не мають затівати прості люди? Фотки бачили?

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

до Віталій : а чого мають таке затіювати прості люди? що роблять відповідні служби з допусками до таких робіт, карантинна служба, міське господарство, ітв сервіс, сан станція ітд... штат позволяє вилизати всю територію міста та району!

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

інтересно є унас стаття у бюджеті на знищення,протравку комарів як у європі?

В
Віталій

Микола, не варто придумувати зайве. Ніхто не буде списувати бюджет, бо це затіяли прості люди й не за гроші.

М
микола

Команда которая сажает сакуры спишет средства бюджета, и будет в шоколаде.

М
мкчв

Команда шо сакури саджає теж буде?

В
Віталій

Дякую, Romari0! Ви праві. Недавно я вичистив невелику ділянку з борщовиками на пустирі неподалік від будинку де живу - там росте шовковиця і, відповідно, завжди крутяться діти. Ділянка була невелика, отож я спокійно працював у шортах, майці й окулярах. Впорався за 15 хвилин, пішов у душ - і жодного опіка. Правда там, на березі треба, ще раз підкреслюю, закрити всі відкриті ділянки шкіри, бо там треба буде працювати довше й рослини більш агресивні. Отож штани, довгі рукави, бандани, маски, темні окуляри. Саме тому й збір о 7 ранку - бо вдень жарко й працювати в цій амуніції буде важко.

R
Romari0

Сік цієї рослини є небезпечним при взаємодії з ультрахвіолетом, тобто сонячними променями. Якщо й бризне - лізьте у воду, головне вчасно змити. Гадюк у нас нема, а те що плаває - не отруйні, в основному вужі. Підтримаймо статус Європейського містечка, вкажімо приклад іншим, щоб могли гордитися не лише горами сміття в парках, пошкодженими лавицями, смітниками, деревами. Гойра, Мукачево вперед!

В
Віталій

Змій теж не варто боятися - вони втікають від звуків, подібних до бензопили. Прошу небайдужих долучатися до роботи. Це буде корисно, гарно й весело. Чим нас буде більше - тим більше звільнимо території від небезпечних рослин. В кого нема інструментів - приходіть з граблями, лопатами й просто так. Ваша допомога знадобиться в будь-якому випадку і взагалі пора вже щось робити добре.

В
Віталій

Дякуємо за цікавість до проекту. За умови вживання всіх заходів безпеки, тобто захисту відкритих ділянок шкіри та очей - опіків не буде. Один із вітчихзняних фармвиробників погодився подарувати нам пару упаковок препарату, актуального при свіжому ураженні соком борщовика. Щодо мачете ні в кого питань не виникне - це чудовий сільськогосподарський інструмент, котрий є у вільному продажу. На базарі є китайські варіанти по 50 грн; в епіцентрі й мисливських магазинах є більш якісні по 150-200 грн. Хто сумнівається - нехай почитає визначення холодної зброї, мачете туди не підпадає. http://inway.com.ua/?idth=2&idn=5223 Стосовно ж тих коментаторів, що кивають на владу - кивайте далі й чекайте з моря погоди. А ми піднімемо свої зади з теплих диванів і допоможемо нашим дітям власними силами. Раундап - це добре, але він шкодить екосистемі, а нам потрібно, щоб на місці борщовика виросли його природні конкуренти, щоб не прийшлося влаштовувати антиборщовикові акції щороку по пару разів.

Ф
Фів

А про змій ви не подумали? Зараз саме сезон. Будьте обережні.

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

клуб "сажателів сакур" з міської влади хай працує, та відповідні служби, які отримують гроші за це! скоро почне цівсти амброзія.... знову лікарі будуть лікувати від простуди народ, а не від алергії, та навіть в голову не прийде їм зробити алерго проби... блище до європи:один кущ амброзії 13 євро щтраф, як для власників дворів, так і для чиновника міської, сільської ради!

М
Мукачівець

Це все звісно круто! Але... дуже велике зауваження до організаторів. Будьте дуже обережні, адже можна і не доторкатися до рослини, достатньо, аби на вас бризнув сік - опіки гарантовані, тим більше у таку спеку. Тому якшо все ж вирішили позбутися борщовиків, треба вживати заходів безпеки, аби учасників потім не забрали до реанімаційного відділення з важкими опіками.

Ч
Читач

На мою думку найефективнішим методом боротьби з цим паразитом є речовина "Раундап". теперішні погодні умови в поєднанні з цією речовиною знищать його за декілька днів. Переконався в цьому на свому городі де винищив весь бурян. Якщо ж йти таким методом як мачете и коси то слід в першу чергу подбати про безпеку - мало того що борщовик небезпечний своїм соком та ще сморід від нього йде нестерпний. В будь-якому випадку організатори молодці!!!!

П
Пітьо

Коса - нормально, а ось відносно МАЧЕТЕ у правоохоронців можуть до вас виникнути питання.

В
Віктор

Ентузіастам віват! Молодці! Може хоч таким чином можна допомогти навколишньому середовищу, коли влада безсила.Фейсбук та інтернет-велика сила, вони роблять чудеса.Бог вам у поміч на добру акцію!

DH
DR. House

З Божою допомогою. Пам"ятайте, що борщовик дає фотохімічний опік - при попаданні соку рослини на шкіру - треба пов"язку для попередження попадання ультрафіолету, який "активізує" сік і робить його агресивним. Вдома помити великою кількістю води + чиста пов"язка. Якщо все ж опік стався - в опікове віддолення обласної лікарні.

1
111

Но що тут скажеш... Респект и уважуха тим людям що шось зроблять. Потом фото на мукач.нет всіх людей шо там робили. Город повинен знати своїх неравнодушних до города людей...

Читайте також