Мукачівці згадали якою ціною давалося проголошення незалежності України (ФОТО)

3
0

Сьогодні, у Мукачівській районній раді, за круглим столом згадали про часи коли формувалась незалежність нашої держави та обговорили болючі теми сучасної політики.

Очевидці та учасники подій 30-ти річної давнини згадали, якою ціною давалась Україні її незалежність. Близько 20 мільйонів українців поклали свої голови в боротьбі за незалежність впродовж багатьох років. Окрім того мільйони українців, і закарпатців в тому числі, потерпали від репресій та утисків.

Згадали, як вперше піднімали жовто-блакитні прапори над державними будівлями, як влаштовували протести, як починали писати правду журналісти і якою була ейфорія та відчуття єдності, коли все вдалося.

Серед гостей круглого столу був присутній і Дмитро Кельман - один з народних депутатів, що голосували за доленосне рішення 1991 року - проголошення незалежності України.

Чоловік згадав, як 24 серпня, 30 років тому, була зібрана позачергова сесія Верховної ради першого скликання і на порядку дня було єдине питання - прийняття державного акту про незалежність. Тоді значна більшість проголосували «За».

Пан Дмитро згадує, як підняли український прапор над куполом Верховної ради, як обіймались і цілувались, коли зрозуміли, що зробили найважливіший крок у творенні нової держави, як тоді відчувалася єдність і патріотичність усієї країни.

Обговорили присутні і сучасний стан країни та висловили свої сподівання щодо розвитку і процвітання України.

Пропонуємо подивитись, як вітали один одного закарпатці минулоріч.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також