Мукачівці згадуватимуть Висоцького

15
1

28 січня, в Мукачівській міській центральній бібліотеці імені О. Духновича, пройде зустріч шанувальників творчості Володимира Семеновича Висоцького.

 

Згадати відомого співака запрошують на 12 годину.  Зустріч пройде під назвою "Я никогда не верил в миражи".
 
Довідка Мкачево.net:
 
Володимир Семенович Висоцький, народився 25 січня 1938, у Москві, помер - 25 липня 1980. Видатний радянський актор, співак і поет (бард), класик жанру авторської пісні, автор низки прозаїчних творів, заслужений артист РРФСР (1986, посмертно) і лауреат Державної премії СРСР (1987, посмертно).
 
Висоцький написав близько 700 пісень і віршів, з великим успіхом гастролював у СРСР і за кордоном.
 
Самостійно й у співавторстві створив кілька прозаїчних творів.
 
Як актор зіграв близько тридцяти ролей у фільмах (зокрема «Місце зустрічі змінити не можна», «Вертикаль»).
 
Учасник постійної трупи театру Драми і комедії на Таганці.
 
Висоцький особливо прославився виконанням своїх авторських пісень під акустичну гітару. У роки суворої цензури він зачіпав цілу низку заборонених тем, чому і сам багато в чому був під забороною, — в радянські часи його записи розповсюджувалися майже виключно на магнітоальбомах, заборонялися зйомки у низці фільмів, виїхати за кордон стало можливим тільки завдяки активним діям дружини — французької актриси Марини Владі.
 
"Володимир був у Мукачеві п'ять разів, - писав український журналіст Мирослав Дочинець. - Тут проводив літні канікули, коли був школярем, зупинявся, коли юнаком подорожував по Закарпаттю, пробував голос перед компанією місцевих підлітків". "Починаючи з 1951 року, Володя приїжджав до Мукачева щоліта до 1956-го, коли дядько Льоша переїхав з родиною до Москви ...".

Коментарі

D
dyr

А те, що Висоцький відвідував Мукачево ліньки було згадати.

Читайте також