Мукачівцям розповіли про електронні сервіси оподаткування

7
0

В Центрі обслуговування платників Мукачівської ДПІ у Головного управління Міндоходів у Закарпатській області з початку цього року кожного тижня проводяться тренінги для суб'єктів господарювання з питання правильного використання посилених сертифікатів відкритих ключів, а також електронних сервісів Міндоходів України.

Міндоходівці вкотре нагадують платникам податків про переваги подання звітності в електронному вигляді. Під час тренінгів представники бізнесу знайомляться з інформацією про порядок отримання електронного цифрового підпису, вчаться заповнювати звітність, використовувати різні програмні продукти та накладати ЕЦП.

В ході тренінгів платники отримали відповіді на питання щодо необхідності переукладення договору «Про визнання електронних документів» у разі закінчення дії договору, специфіки подання звітності з єдиного соціальному внеску до органів Міндоходів. Відповідаючи на запитання присутніх, мукачівські фахівці пояснюють, що договір діє до закінчення терміну дії посилених сертифікатів відкритих ключів.

Якщо платник податків подає до органу доходів і зборів нові посилені сертифікати ЕЦП, цей договір вважається пролонгованим до закінчення терміну дії нових посилених сертифікатів ключів. Таким чином, переукладати договір після закінчення його дії з органом доходів і зборів немає необхідності, пише Інформаційно-комунікаційний сектор Мукачівської ОДПІ ГУ Міндоходів в Закарпатській області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також