Мукачівцям соромно за свій автовокзал

63
6

Воротами будь-якого міста завжди називають залізничний вокзал, автовокзал і аеропорт, якщо він є. Сподіваємось, що і він скоро буде в Мукачеві. Якщо говорити про залізничні ворота міста, то тут вже ведуться роботи з реконструкції перону, викладено бруківкою привокзальну площу, а також відремонтовано центральну вулицю Ярослава Мудрого, яка веде від залізничного вокзалу до центру Мукачева.

А ось за автовокзал мукачівцям соромно. Якщо падає дощ, то добратися пасажирам до перону вкрай складно через численні калюжі. Що казати про водіїв автобусів, яким доводиться щодня долати ці водні перешкоди?. Працівники третього ЖРЕПу неодноразово робили подання керівництву автовокзалу щодо антисанітарії, невикошеної трави і бур’янів на розвалинах будови, яку припинили споруджувати ще на початку 90-х років минулого століття. Якщо йдеться про якісь капітальні ремонтні роботи, то нинішнім часом завжди є відмовка – немає грошей. Та чи можна повірити, що мукачівський автовокзал такий бідний? Тут вирішено проблему з безбілетниками, численні контролери слідкують, щоб до автобусів пасажири входили тільки з проїзними квитками, поставлено навіть шлагбауми для додаткової перевірки. З кожного автобуса знімається плата за в’їзд на територію вокзалу. Міська влада закриває очі на те, що приміські автобуси влаштували власні автостанції в різних районах міста. Зрештою, мириться з цим тому, що так зручніше селянам. Автовокзал має також дуже непоганий зиск із здачі в оренду торговим фірмам своїх приміщень, а ще й великої території, на якій розміщено потужний речовий ринок. Може тоді не в грошах справа, а в небажанні зробити автовокзал Мукачева симпатичною візитною карткою міста над Латорицею?

Коментарі

ГФ
гулаткан федір андрійович

Логічно доцільно і цивілізовано (як у інших містах України і Європи) було б зробити дві приміські мініавтостанції: - напроти ГІДА-Барви, по вул. Матросова; - напроти автосалонів, ближче до мосту Берегівського, по вул.Автомобілістів. Між мініавтостанціями їздити могли б маршрутки, а транзитні автобуси не заїздилиб у Мукачево, не мучилиб місто і себе. Такий проект був би вигідний міськвладі і бізнесу що керує містом, але чи захоче бізнес і влада таких благ для народу ще невідомо.

Ю
Юрій

да, Володю, саме там! і для туристів і для простих мукачівців це надзвичайно зручно! і можливості (територія і будівлі тощо) дозволяють. навіть не натякай про новий. невже вважаєш шо ніде закопати 30 мільйонів гривень у кризу? просто треба менше красти директору автовокзалу, і одрубати руки тим "геніям" що обслуговують світлофор пішохідний до барви - скасувати, зробити рекламні парапети, виставити правильні періоди на світлофорі... 5-6 тисяч гривень - і буде всім щастя!

Ю
Юрій

да, Володю, саме там! і для туристів і для простих мукачівців це надзвичайно зручно! і можливості (територія будівлі тощо) дозволяють. навіть не натякай бро новий. невже вважаєш шо ніде закопати 30 мільйонів гривень у кризу? просто треба менше красти директору автовокзалу, і одрубати руки тим "геніям" що обслуговують світлофор пішохідний до барви - скасувати, зробити парапети, виставити правильні періоди на світлофорі 5-6 тисяч гривень - і буде всім щастя!

)
)

Автовокзал гребе гроші! і не треба тут розводити х-ню, білет з Ужг до Мук - 10 грн і людей допи\здищще їздить, кожен день.

В
Володимир

Переносити давно треба автовокзал, тим більше що власні стоянки приміські автобуси влаштовують не тому що так зручно селянам (покажіть мені водія, яким ризикне своїм посвідченням)заради зручності селян) а тому що автовокзал для мукачівського пасажирського трафіку сьогодні - кара небесна. Якби "Мукачівська ратуша" прокатилася на маршруті, скажімо Ів-Франківськ-Ужгород, коли у водія повний салон і немає тих що сходять у Мукачеві, то знала б, що такі автобуси водії навіть не заводять на Мукачівський автовокзал і ніяких копійок той автовокзал з них не отримує... У нас в районі ГІДа, якщо "Мукачівська ратуша" ще не помітила, потихеньку розширюється досить не погана інфрастуктура де поряд є достатньо місця (теж поки що з диким буряном) для облаштування сучасного автовокзалу ЗА ПОТРЕБАМИ міста, а не за принципом "гігантоманії" совкової епохи. Треба лише думати головою, а не...

В
Володимир

А Мукачеву СЬОГОДНІ взагалі потрібен автовокзал саме там? У самому центрі, ще трохи та й під самою Ратушею. Світлофор на перехресті вул. Миру та Єсеніна є, але саме через трафік автовокзалу НЕ ПРАЦЮЄ ще з середини 80-х. Та й перехрестя Миру-Франка неможливо регулювати світлофором саме через автовокзал. Масивні "Ікаруси" чи "вбиті" ПАЗики вирулюють на головну і зходять з неї до станції фактично "на грані фолу", а наші "дорожники" вазагалі дійшли до маразму - пішохідний перехід по Миру (поряд з маг. "Барва") намалювали впритул до повороту. Тепер, для того щоб пропустити пішохода, автобус зупиняється по діагоналі - перед на вул.Миру, зад ще на Єсеніна, потік транспорта закупорений наглухо в усіх напрямках. А "Мукачівська ратуша" про буряни та калюжі, як за старих-добрих застойних часів...

Читайте також