Мукачівців надихала фотовиставка Сергія Ігнатолі (ФОТО)

10
0

В Мукачеві в Фото Галереї Сільвії Гелетей наприкінці квітня яскраво та натхненно відбулася фото виставка Сергія Ігнатолі (моя!)присвячена дружині Ользі під назвою «Натхнення: моя сила»!

Захоплююче відкриття під високий музичний супровід скрипічного квартету  талановитого Мукачівського скрипаля Сергія Добоша, духовний спів секстету під керівництвом диригента і композитора Мар’яни Хомин,  дзвін кришталю наповненого добрим червоним вином непомітно огорнули учасників чудовою життєдайною атмосферою Богеми, що собою одухотворила  зображення квітів на фото-шовку!..

Невимушене спілкування, тепло і душевність єднало городян в прекрасних англійських стінах, в місці закладу Європейського рівня  культури. Мешканці одного маленького  містечка незчулися,  як знайшлися там, де раніше могли тільки мріяти: художники, музиканти, підприємці, співаки, викладачі, лікарі, чиновники, просто родичі і друзі – всі відчули свою причетність і усвідомили суспільну значимість того, що виставка відбулася, щоб один звичайний лікар, чоловік і батько подякував за   невгасиме натхнення та  дітей, і,- ще раз, вкотре, освідчився своїй дружині в коханні,- а квіти – неймовірні тюльпани,  джерело Великої Копані і перлина Карпат - озеро Синевир на панно про це красномовно засвідчили!

«Натхнення» проявило свою силу і на наступний день після відкриття, коли завітали оглянути фото картини  діти – школярі одразу трьох сільських шкіл! І так протягом тижня міські та майже два десятки шкіл Мукачівського району (а деякі повторно) встигли насолодитися красою квітів, природи рідного краю, відчути себе достойними Європейських культурних цінностей громадянами на теренах своєї області в самому серці Європи.

Вразило, з якою безпосередньою гордістю діти фотографувалися біля фото картин, які приємні, пречудові слова залишили в книзі відгуків, як в ході перегляду в них народжувалися власні ідеї, проекти фотовиставок, аплікацій, ландшафтного дизайну і величезне бажання бачити і помічати  красу,  творити – фотографувати, навіть вирощувати власними руками квіти, свідомо берегти  та відповідально ставитися до природи!

Величезний респект Голові Мукачівської РДА, Іллі Токарю, за Його високу людяність і сприяння вихованню, утвердженню  в щирому дитячому серці родинних цінностей, розуміння та поваги до прекрасного людської душі, благородства вчинку, природи, почуття правдивого патріотизму, любові, цінування рідного краю!

Виставка скінчилася, більшість картини було вирішено передати  в дар друзям, і добрим прекрасним людям, щоб їхніми добрими думками множилося добро, що ним  щедро обдарував Господь автора!

І ще!.. Велич атмосфери події, що раз захотіла мати місце не залишає і сьогодні Галерею, організаторів виставки і автора: через прихід запізнілого відвідувача або спогади учасників відкриття, гостей, бажаючих придбати картини!

Результати чудові, висновки оптимістичні,- попереду нові культурні проекти Галереї і нові соціально,- культурно значимі відкриття та здобутки для мешканців і шанованих гостей чарівного міста над Латорицею! Запрошуємо!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також