Муляж гранати паралізував рух на пункті пропуску "Тиса"

4
0

Учора, 23 лютого, біля пункту пропуску «Тиса», що на українсько-угорському кордоні у Закарпатській області, був знайдений предмет, схожий на гранату «Ф-1».

Він знаходився у пакеті, залишеному неподалік від проїжджої частини за 50 метрів від місця несення служби одного з прикордонних нарядів. Був тимчасово припинений рух через пункт пропуску «Тиса».

Співробітники пункту пропуску поінформували про знахідку своїх колег на суміжній стороні, а також підрозділи МНС, СБУ та МВС. Рух автотранспорту довелося тимчасово припинити – на 15 хвилин. Машини в перепускному пункті та прилеглу територію ретельно оглянули із залученням спеціальних службових собак.

Як згодом встановили співробітники МНС, виявлений предмет не є бойовою гранатою, а лише її муляжем. Знахідку передали в міліцію.

Ймовірно, муляж гранати викинув хтось із мандрівників, щоб не мати проблем під час прикордонно-митного оформлення. Проте причина могла бути й серйознішою, адже лише протягом 2009 року на «Тисі» вилучили на понад 23,7 мільйона гривень контрабандних товарів, майже півсотні машин, які незаконно переміщували через кордон чи використовували для протиправної діяльності, виявили понад 90 осіб з підробленими документами тощо.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також