Муженко вимагає від 128 бригади згоди на ротацію по 15-20 чоловік - Балога

9
11

Народний депутат розповів, як керівництво оборонного відомства тягне з обіцяною ротацією для закарпатських бійців.

- Президент дав слово про повну ротацію 128-ї бригади для відновлення боєздатності. Громада Закарпаття, за власний рахунок, ще в суботу направила на Схід автобуси, щоб доставити наших героїв до місця постійної дислокації. Але, наказу про ротацію до 26 лютого немає. Тобто, мало того, що ми організували і забезпечили логістику замість Міністерства оборони, так тепер нас ще й змушують чекати, - повідомив Віктор Балога. - Більше того - сьогодні наш, з дозволу сказати, начальник Генерального штабу, якому по барабану людська та військова гідність, вимагає в керівництва 128-ї бригади, щоб ті погодилися на ротацію по 15-20 чоловік. Не знаю, як вам така ідея, а по-моєму це - знущання.

- Висновок з цієї історії наступний - слово Президента у цій країні нічого не значить. Принаймні для начальника Генштабу - так це точно, - наголосив політик.

- Кому від цього легше? Ні Президенту, ні рідним військовослужбовців, ні фронту. Хоча, наша громада прекрасно розуміє: якщо Президент почує рідних і близьких військовослужбовців, які ризикували усім заради нашої держави - це повага та розуміння кожної людини. Вони розраховують, що ставлення до бійців буде справедливим. Іншого вони просто не сприймуть.
Інша справа, що без відпочинку і відновлення боєздатності 128-ма бригада не зможе ефективно нести службу, - додав він. - Намість того, начальник Генерального штабу запросив до себе комбрига 128-ї та його комбатів з однією задачею. Ні, не щоб подякувати за виведення військ з Дебальцівського котла. Не для представлення до нового військового звання і навіть не для вручення наказу на повернення до місць постійної дислокації на Закарпатті. Їх це не турбує.

За словами Віктора Балоги, задача поставлена цинічна - піти на засідання Комітету з національної безпеки та оборони, щоб відбілити усіх бездарів з Генерального штабу.

- Іншими словами – їх змушують розповідати байки про військовий геній великого стратега Муженка. Мета очевидна – допомогти начальнику Генерального штабу уникнути відповідальності за свої дії.
Тому, прошу своїх колег з Комітету з питань нацбезпеки і оборони: Юрія Березу, Андрія Білецького, Андрія Левуса, Юлія Мамчура, Сергія Пашинського, Семена Семенченка, Андрія Тетерука, Дмитра Тимчука та всіх інших, дати об'єктивну оцінку примушенню до брехні на користь Генерального штабу, - підкреслив Віктор Балога.

- Також прошу і журналістів не стояти осторонь. Засідання Комітету відбудеться сьогодні о 15:00, його хочуть провести в закритому режимі. Ви також своєю присутністю можете не допустити цієї ганьби, на яку штовхають людей, які менше тижня тому були в самому пеклі. Думаю, усі погодяться, що задача військових – воювати. І я проти того, щоб з ними поводилися, як з говорящими головами. Після того, через що їм довелося пройти, вони на це, як мінімум, не заслуговують. Змусити бойових комбатів працювати своїми піарниками і пропагандистами може лише дуже недалека людина. І це ще раз підтверджує, що Муженка потрібно негайно відправляти у відставку, - підсумував політик.

Коментарі

*
******

до Богдана (.. написав на своїй сторінці у Фейсбук В.Балога.Читали.) Да я мож так цiнiчно брехати i давати надiю людям про евросоюз про НАТО коли нам там нигда не быти за то в нищету нас заганять ися влада у ковды а вы пане В.I.наш земляк а продалисьтеся кумови парашкови а виноватого глядаете усяды и усiх лем не наша ВЛАДА но скоро все стане на своi мiста и народ увидить правду хоча i криваву!!!!

1
123

Про жидів забув ....

1
123

а чого про циганоту забули ? Вони в десятки раз більше отримують від "держави" ніж ми платники податків. Не табір порозвожать а в АТО з ДАІ вмісті ????

Б
Богдан

.. написав на своїй сторінці у Фейсбук В.Балога.Читали.

*
******

А я вам не раз казав ош не тому президентови поклоняетеся то брехач из великоiбуквы а ВЫ наiвнi вiруете, ну продовжайте!!!!!

1
128

Ганьба генштабу, ганьба призеденту усім можновладцям які не вміють дотримуватися свого слова.

В
військовослужбовець

А що, Муженко ще живий?Кажуть,що застрілився виконуючи слово і честь офіцера, за Іловайський котел і інші "успішні операції".

Г
герой

Якщо пообіцяв президент ротацію , та най зробить то що пообіцяв . а кіть нит тоді який він є призидент? А батьки дружини знову вийдуть на вулицю мітингувати вони все зроблять для своїх рідних. Починаючи вулицями аж до майдану.

П
правда

теперьки видко ош ко і як керує державов. всьо іншоє на ваш розсуд

Я
я

Я думаю, вся країна вже дала оцінку нашому генштабу : це бездарні , лицемірні, непрофесійні чиновники, у яких на думці одне : вкрасти побільше грошей ! Які вони генерали ? Все життя воювали на папері , їздили у відрядження , не для того, аби військових чомусь навчити, а що б заробити жінці на шубку, на курорт... Прекрасно памятаємо , як військові чинуші замовляли до свят по20 трьохлітрових банок білих грибів, ящики закарпатського коньяка... От і всі їхні професійні уміння . Наших дітей нікому не дамо ! Додому ! Хай воюють Олексій Порошенко, інші синочки урядових мільйонерів і мільярдерів за наш рахунок !

У
Ужгородець

Ганьба порошенку.

Читайте також