МВС каже, що розблокувало EX.UA не через атаки на держсайти

5
0

У МВС заявляють, що хакерські атаки на сайти держустанов не є причиною розблокування домену EX.UA і відновлення його роботи.

 

"Мета міліції не в тому, щоб не працював цей файлообмінник, мета міліції - щоб там не використовувалися аудіовізуальна контрафактна продукція", - повідомив голова прес-служби МВС Володимир Поліщук.
 
За його словами, заборона на діяльність файлообмінника був пов'язаний з проведенням певних слідчих дій.
 
"Забороняли, бо треба було провести певні слідчі дії, здійснити певні допити, визначену оперативно-розшукову діяльність, з'ясувати адреси, за якими ці сервери знаходяться, вилучити їх", - повідомив представник МВС.
 
За його словами, техніка, яка вилучається, відправляється на експертну оцінку, а інша, якщо в ній немає контрафактної продукції, може використовуватися компанією.
 
"Не розумійте це, ніби міліція якось відступає від принципових позицій у боротьбі зі злочинами, пов'язаними з використанням незаконної інтелектуальної власності та суміжних прав. Якщо ви думаєте, що такі події, як DDoS-атаки на наші сайти повинні перекреслити все наше законодавство і всі наші міжнародні угоди, то ви дуже помиляєтеся", - сказав Поліщук.
 
У свою чергу він повідомив, що до міліції не надходили заяви від державних структур щодо хакерських атак на їх офіційні сайти. При цьому Поліщук наголосив, що питання про порушення кримінальної справи розглядається.
 
"Питання (порушення справи) розглядається, оскільки існує стаття 361 Кримінального кодексу, яка передбачає реальну відповідальність людей, які втручаються в роботу інтернет-ресурсів офіційних і неофіційних сайтів, блокує їх роботу", - наголосив міліціонер.
 
Він пояснив, що такі особи можуть понести відповідальність у вигляді штрафу (1тис неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, тобто 17 тис грн) з вилученням певного обладнання, або виправних робіт, обмеження волі і навіть позбавлення волі строком до 3-х років.
 
Кримінальну справу щодо діяльності веб-ресурсу ЕХ.UA Печерське районне управління міліції незабаром передасть на розслідування до слідчого управління київської міліції, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ України.
 
Як відомо, 31 сiчня мiлiцiя припинила дiяльнiсть веб-ресурсу ех.ua за порушення прав iнтелектуальної власностi.
 
За даними управлiння зi зв'язкiв iз громадськiстю МВС України, пiд час обшукiв в офiсi та дата-центрах веб-ресурсу оперативники вилучили 200 серверiв iз загальним обсягом нелегального контенту понад 6000 терабайтiв.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також