Мигалина: Невдовзі МДУ почнуть перевіряти комісії міністерства, щоб ми впали в обійми Ващука

9
36

Про це ректор Мукачівського державного університету заявив у інтерв’ю Українському тижню.

«За словом «реформи» можна сховати що завгодно, – каже ректор Мукачівського державного університету (МДУ) Юрій Мигалина. – Наприклад, бажання приватизувати приміщення в центрі Ужгорода, як це вже колись було зроблено. А так само бажання об’єднати під своєю владою всю вищу освіту на Закарпатті. Невдовзі МДУ почнуть перевіряти комісії міністерства, щоб довести до такого стану, коли нам залишиться тільки впасти в обійми Ващука. І це при тому, що в нас із 14 спеціальностей 11 не збігаються з УжНУ, тобто тільки ми готуємо спеціалістів у цих галузях. Тож жодного резону в об’єднанні немає».

«Український тиждень» дослідив, як Ващук і Ледида монополізують вищу освіту. Публікація під заголовком «Рейдерське об’єднання. Як міністерство Табачника й очільник Закарпатської області монополізують вищу освіту в регіоні» вийшла в останньому номері тижневика.

У ній описується історія злиття УжНУ та ЗакДУ в контексті загальної ідеї об’єднання усіх вищих навчальних закладів Закарпаття, яка обговорюється вже два роки в краї.

Коментарі

М
Мірко

Ми можемо всі згадати як Мду був за об'єднання ..і писав листи за підписом Мигалини..а зараз він зіскакуе...маразматик

С
Студенту

А ви вчитеся у вузі чи просто вам замовили і заплатили,щоб дурню писати ? може ви приватна нишпорка, яка за гроші робить замовлення, слідкує, рахує, а може це у вас хоббі після занять і лекцій,хоча з ващим підходом студент має перейматися начанням, здобуванням вищої освіти,а вам далеко до цього, а ви америку не відкрили, за гроші невдоволених чи ображених писати усяку чепуху,брехню, яка є безпідставною.Сьогодні кожний більш менш заможний українець має хату, а то і дві, авто, забезпечені матеріально, якщо вони звичайно працюють і багато.У цьому бардаку,як випишете планово проводяться контролюючими органами перевірками, які не виявляють порушень, а вам хочеться щось "Накапати"-не вдасться, у вас кишка дуже тонка і ви просто молодий розчарований невдаха, одним словом нещастя...

С
Студент

В Мукачеві потрібен ВУЗ,але терміново потрібно змінити керівництво.За останні рокі розвелася коррупція і кража,по три будинкі звели собі - ректор,гол.бухгалтер,проректор по госп.частині,і все це за кошти універу,а викладачі бачать все це і собі деруть гроші з бідного студента,на роботу беруть тільки за великі гроші. Словом в МДУ-бардак і потрібно навести порядок.

М
Мирослав

А може спостерігач спокійно дивитися, як бездіє міська рада? Яке грязне і занедбане місто, низькі соціальні виплати? Політична ситуація в державі не турбує?

М
Мукачівцю

А ви такі обізнанні в таких тонкощах, а може вас жаба давить, ревнощі мучать ночами...якщо ви жіночого роду.Інтириги, плітки,догадки,видумки, припущення - так це дуже добре, це нормальне явище в трудових колективах.Отже життя вирує,люди цікаві один одному,і робота починається в хорошому настрої.Як добре,що є такі люди, які як оті щурі, нишпорки за всім намагаються слідкувати.Краще подивитися за собою, мукачівцю, може вам уже від вашого хворобливого стану до психіатра час лікуватися???

М
Мукачівець

А ще у ректора є коханка на імя Іванка, у тому самому вузі :) поверхом вище... вже весь викладацький склад сміється поза спину ректору.

С
Спостерігач

У моїх коментарях пліток нема. Знову підкреслюю - тільки факти, на які ніхто не відповідає. А шо Ви так огризаєтеся напевно десь правда коле. У мене справа "несобача" неповно Ви до такої звикли, бо нагадуєте злого сторожового пс..... Ніхто до МДУ не чіпляється. Сам "мукачівський ректор" своїми амбіційними і заангажованими заявами викликає дискусію. А потім ховається за такими як ВИ. Інтриги є всюди, такі реалії українського життя. Сам "мукачівський ректор" є фахівцем у цій справі. Я не звик когось ненавидіти, а просто не можу спостерігати як занепадає мукачівська вища освіта.

С
Спостерігачу

По-перше, яке ваше собаче діло, що твориться в МДУ. В УжНУ все набагато гірше - там вічні інтриги і ви про це добре знаєте. По-друге, текучість кадрів - це нормальний робочий процес, як і намагання керівництва привести все до порядку. По-третє, чого ви такий "справедливий" не пишете про проблеми інших вузів Закарпаття, або філій, або технікумів, а так вчепилися в МДУ. Значить, на мозоль вам наступили. От і збираєте плітки та поширюєте їх в інтернеті. Ви особисто всіма фібрами душі ненавидите Мигалину та МДУ. На його місце мітете?

С
Спостерігач

Шановний "Відповідь" і інші варіанти. Якщо Ви кмітливі то "Спостерігач" дає аргументовані коментарі не плутайте з іншими. Ваша шалена риторика це крики від того, що не можете відповісти щось конкретного. А Ваші слова про помсту це тільки видумані власні домисли. Бо помсти нема є реальні факти наведені нами. На які Ви не можете відповісти і цим тільки самі "чморите МДУ", а йому саме таку рекламу і треба. А про досягнення і успіхи судити не Вам. Що твориться на педагогічному факультеті про це знає дуже багато закарпатців. Якби там було все так гарно "шанований ректор" не робив би таких різких і дочасних змін у керівництві (відбулася зміна керівництва деканату) за останні тиждні і не здіймав би гвалт з приводу міністерських перевірок. Якщо все так гарно, то чому стільки крику. Є хороший шанс підтвердити "високий" рівень "університету" всьому його керівництву.

M
McMurphy

Мене жаба не задавить, я давно уже поняв хто є хто!!!! Свого часу коли треба було поступати я навіть документи туди не подав, хоча мав можливість пільгового вступу на держзамовлення як переможець обласної олімпіади!!!! І знаю дуже багато прекрасних "професіоналів" вихованих мті та чимало правдивих історій про то як там вчилися і вчаться студенти. Не робіть з гавна конфетку всі ми знаємо шо таке мті , але не всі готові це прийняти.

S
student

освітянин, McMurphy ужну то і є по вашим словам "кодло"! І нехай вас жаба задавить від заздрості, що МДУ - кращий!

П
Патріотка

Шановні дописувачі типу освітянин та ін. Своїм недовченим рівнем та недалеким мисленням не ганьбіть мукачівців та стародавнє європейське місто з його традиціями та культурою. Той, хто не вчиться стає слугою у того, що вчиться. Таки воно так буде. А ми для того, щоб це стало швидше!.

В
Відповідь

Російському Льохе, спостерігачу, студенту, McMurphy та ін. IP однієї людини. Дискутують з нормальними людьми. А ви такий д-ий і підлий, що не хочеться вам нічого писати. Хто не має власних досягнень, тільки нереалізовані амбіції, той буде зрана до вечора на сайтах лити лайно на успішніших людей, чіплятися до всіляких дрібниць. ви не на єдиному сайті чмирите МДУ. вас всюди повно. Можливо ви не прижилися в МДУ? І тепер мстите ректору таким чином - бо більше не маєте за що вчепитися. вам важко знайти конкурентів по обливанню брудом інших.Ви створюєте і потім рахуєте негативні коментарі в бік МДУ - це свідчення ваших низьких моральних якостей. Що нового в пед. - підіть і спитайте.

С
Спостерігач

Шановномому дописувачу з чотирьма автарами чи ніками: Мукачево, P.S., Нік, 195, а може і інші. Не створюйте масовості з одної ІР адреси. Ви бачите самі, що Ваші коментарі у меншості. Ви краще скажіть, якщо такі обізнані, що нового було нового створено на педагогічному факультеті МДУ за Ю.Мигалини? Там помаленьку втрачаєтиься ше і те, що було створено за В.Росула: з педучилища постав Гуманітарно-педагогічний університет. 9

Е
Еколог

до студента я сам заочно вчуся в МДУ і тому ваше твердження про захмарні хабарі я відкидаю повністю , плітка в стилі я чув як на остановці кось казав ..... до Таке життя повністю підтримую Вашу позицію , навіть нічого додати , все що навколо цього закладу коїться , простий переділ впливу та доходу в один карман

ТЖ
Таке життя

Біда в тому, що студенти не хочуть вчитися, їм простіше домовитися - і в Львові, і в Києві (золота молодь вчиться?), і в Одесі. І всі це розуміють. Просто дехто на цьому хоче побудувати бізнесвертикаль збору грошей від студентів в 1 кишеню. А дехто мріє про таку вертикаль в Мукачеві (не без одобрення Ващ.). От і починає дрібна грязна вулична шавка гавкати на королівського дога.

Т
телеглядач

Шановні читачі-суть не в в статті замовна чи не замовна.Суть в тому,що злиття чи об"єднання ЗакДу та УжНУ це велика рокова помилка, яку не хочуть визнати самі автори цього бізнес-плану. Ще невідомі наслідки цього усього.Ну, а щодо ректора мукачівського університету- то це постать, це особистість, яка має усе своє життя власну думку і точку зору на події в освіті.Виступає публічно, сміливо.І недарма говорять знаючі,що Ващук тремтить, коли мова заходить за професора Мигалину, він його просто боїться. Згадайте круглий стіл на "Тисі" 28 лютого у передачі "Про головне", як тихенько сидів пан Ващук і не рипався.... Мигалина Ю.В.за роки керівництва звик до усіляких брудних нападок та пліток, це є було і буде.Тому він є невігідною фігурою на шляху у бізнесменів від освіти, який відстоює достойно свій навчальний заклад,студентів, викладачів. Він ще повний сил , енергії і дай Бог ,щоб кожний так виглядав у свої поважні роки і так переживав за свій вуз.

С
студент

І я чув на вулиці студенти жалуються ,що в МДУ за все треба платити, і за залік і за екзамен.А май більше беруть з заочників.Куди правоохоронні органи дивляться, а я забув, вони самі корумповані.

P
P.S.

А чого комісії не йдуть перевіряти УжНУ, там останнім часом стільки проблем було... Чого Київські комісії не перевіряли ЗакДУ, там теж проблем маса і всі про це знають... Перед великим пришестям Ващука в УжНУ теж були перевірки... Така ж долдя чекає й інші вузи області, щоб монополію і гроші на освіту в Закарпатті мав Ващук. Оце амбіції!!!

М
мукачево

Мигалині як і тодішному МТІ 200 років не треба було педуху. Просто Ващук хотів приєднати до ЗакДУ і МТІ, і пед.інститут. Йому це не вдалося. От про це й плачуть його прихвості. А в педусі після росула і не було що знищувати, там ніколи нічого створеного і не було. А щодо амбіцій, то видно у особи під псевдонімами Спостерігач та ін. вони хворі.

Н
Нік

Хтось дуже не любить Мигалину або просто мітить на його місце, тому й поливає брудом і університетет, і його ректора, і викладачів, і студентів. Мигалина говорить дуже правильно і по суті. А скільки ЗМІ використовує Ващук для піару на пустому місці? Комусь не дає спокійно жити особистість Мигалини. З цього треба починати.

С
Спостерігач

По-перше, одне речення "великого ректора" - це далеко не інтерв'ю. По-друге, сама стаття має відверто замовний характер. І недивно, що вона з'явилася в "Українському тиждні". Адже тато одного з працівників видання є доцентом МДУ (технологічний ф-т). Шкода, що для замовлень використовуються шпальти шанованої в Україні газети. По-третє, Мигалина напевно вже забув як "рейдерським захопленням" у 2008 році разом з тодішнім "закарпатським губернатором" знищив єдиний у краї педагогічний інститут заради задоволення власних амбіцій і мрій щодо керівництва закарпатським університетом (це йому свого часу не вдалося у УжДУ, преса широко писала про це у 80-х роках). По-четверте, напевно ректор вже перестраховується, бо знає - справжня міністерська перевірка в МДУ знайде дуже багато недоліків і відвертих порушень. То краще уже когось звинувати, щоб потім було легше відповідати на зауваження.

В
Віталій

В МДУ працюють декілька класних науковців високого рівню. На них і тримається освіта у Вузі,якщо закрити МДУ то альтернативи не буде у Закарпатті, і цей скарб хороших педагогів виїде з України. Треба залучати Мигалині дійсно кваліфіковани кандидатів та докторів наук, а не тільки тих ,які за посади тримаються, тоді ніякі перевірки небудуть загрожувати цілостності Університету.Мукачево має право на пристойний ВУЗ!!!, і на мою думку це МДУ.

2
256

Закрити МДУ - добре, закриєте, а що далі? На базі 31 бурси (вибачте, аграрного ліцею), діє мало не академія (як і на базі 3 бурси) - і що? Який там рівень знань? Там не прийнято вчитися взагалі. Це краще? За словами Марини,окремі студенти "не тягнуть на шкільну програму" (до речі, це велика проблема і упущення середньої школи). От такі і будуть платити, бо не привикли вчитися, ще й пари прогулюють, а батькам дома розповідають, як від них вимагають хабарі.

1
195

Таке враження, що пару "обіжених" сіло за компютери, і під різними ніками пишуть гидоту на МДУ.Все як обично. А що створили ті, що критикують МДУ? Що вони зробили для міста, для людей? Критикувати легше всього.

М
Марина

У мене двоє дітей, один вчиться в УжНУ інший в Мукачеві, так що я на своїй шкурі відчуваю всі жахи теперішнього так званого навчання. В Ужгороді ще так сяк дивляться на знання, а в Мукачеві є гроші, то є хороша оцінка, а якщо не має, то за другим - третім разом поставлять позитивну оцінку при наявності хороших знань. Кошмар. Може правильно говорять люди - треба пару викладачів посадити, щоб не збирали відкрито від студентів гроші, але з цим Мигалина не справиться\, бо вже не той вік та і все прошито корупцією роками. Дитина каже, що в групі вчаться в кращому разі два - три чоловіка, а інші не тягнуть на шкільну програму. ДА.

M
McMurphy

У МДУ немає майбутнього!!! воно створювалося по тому ж принципу що й ващуковський закду, перебіжчиками і корупціонерами що не прижилися в ужну або хотіли більше хабарів взяли і творили мті. Якість освіти низька , професорсько-викладацький персонал нікчемний. моторно-тракторна бурса одним словом!!!

C
Chan

Цілком погоджуюсь. "Бурса" для МДУ навіть комплімент. Іноді важко відрізнити: більш тупі викладачі там працюють або студенти. Понабирали викладачів - родичів і протеже за хабарі, тепер хабарі стрижуть зі студентів і повертають роботодавцям у особі адміністрації. Ця структура загниває як держава. До навчання студентів справи нема (та і на пари вони не ходять, якщо є 2-3 студента з 20) це не сама погана ситуація, і це всіх влаштовує. А далі виходять спеціалісти з дипломом...і цей диплом викликає не більше як сміх. Чи траба Мукачеву ВИШ - так. Чи треба цей позор, який ми називаємо МДУ? - Звичайно ні. Закрити. Просто закрити.

С
студент

Об'єднання не логічне і не ефективне. МДУ має право на самостійне життя. До Мукачева і легше і простіше доїхати з будьякого куточку Закарпаття. Можете скільки завгодно "бурчати" але Юрію Вікентійовичу треба сказати тільки слова вдячності. А от на рахунок хабарів - то факт! Треба пару завкафедр посадити (які, доречі, прикриваються керівництвом, мотивуючи тим, що треба "наверх віддати" і загинають такі суми, що ОГО-ГО) і тоді буде порядок. А ось об'єднувати - не варто!!!

ЯТ
Я така. саме така

Освітянину: А, ви пане, які "вошколи" і "університети" закінчували, що маєте сміливість називати вуз бурсою. І так огульно судите про логічність рейдерського захвату? Майже такий самий ангажований щур, як ті, що розповідають про світле майбутнє подкарпатської вищої освіти після злиття вишів. Нічого, сподіваюся, що все ж таки здоровий глузд переможе- і злочинні рішення про обєднання вузів не будуть реалізовані.

Л
Лехе

Сильных духом и сильных умом личностей на пенсию не тянет.Такие личности больше приносят пользы обществу,нежели ничтожества,которые думают о личной выгоде,а не гражданском долге и о том, какой след по себе оставят.

P
Petro

Ви подивітьсяяке кодло товрилося в УЖНУ, а потім шось кажіть на МДУ

Л
Леха

А вас не тянет на пенсию? Ведь это не нормально, когда в таком возрасте люди ,,работают,,

В
верховинець

Увесь зміст цієї афери криється саме в меркантильних інтересах авторів чи "винахідників" цього "покращення" від міністра Табачника та його прихвостнів.Волосата лапа сягає на майно, землі, будівлі, корпуси, майданчики,табори,архіви, бібліотеки з цінними старовинними скарбами,цінності - одним словом це частина, що можна надурняка ще вкрасти,так як заклади освіти і науки це парафія держави, яка їх фінансує. А Табачники,Суліми,Ващуки,Ледиди і їм подібні щурі відчувають,що не довго їм залиишилося пливти на кораблі,що починає тонути,тому намагаються урвати якомога більше, але ненароком можуть урвати, як кажуть на Закарпатті- гуму в будюговах!

О
освітянин

І буде абсолютно логічно. Дивно як ця бурса досі називає себе університетом. Дітей шкода і їх батьків. Більшості так званих викладачів МДУ самим не завадить сісти за студентські парти.

M
McMurphy

І правильно зроблять!!!! То кодло уже давно пора прикривати.

Читайте також