Мигалина про приєднання ЗакДУ до УжНУ: У приєднанні ще й МДУ нема потреби

16
11

Ректор мукачівського вишу вважає рішення про приєднання ЗакДУ до УжНУ правильним.

«Це правильне рішення, бо в Ужгороді 2 університети не потрібні. Потрібно також подумати над тим, аби готувати потрібні спеціальності» – зазначив Юрій Мигалина.

Щодо можливості приєднання й МДУ, розмови про що точилися навесні, ректор зазначив: «МДУ із 16 спеціальностей готує 13, яких немає у жодному з вузів регіону. Ми не дублюємо спеціальності, які є в  УжНУ або були у ЗакДУ. Немає потреби, аби Мукачево приєднали».

Більше того, зауважив Мигалина, на Закарпатті нема готових корпусів для вищої школи, як це є за кордоном, а університети розміщені у пристосованих приміщеннях. «Тому робити об’єднання у різних містах потреби нема, тай навряд знайдеться той, хто зможе керувати вузами у різних містах. Чому підіймають питання про ДВНЗ, які добре працюють, а не піднімають питання філій? На Закарпатті їх є 38, більшість не мають кадрів і матеріальної бази. Чому не вирішується це питання, чому не закривають філії, які нічого не дають, які готують корочки, а не фахівців. Пора цим зайнятись», – закликав Юрій Мигалина.

Коментарі

Ч
Читач

Відповідь дописувачу: "Великому читачу". Я зрозумів, що Ви видатний філолог, але зацікавленість моєю граматикою і побудовою речення не змінює прогнившої суті життя у МДУ. Мені не потрібно нічого доводити, все на поверхін. Читайте коментарі і стає все зрозумілим. Відповідь : "Мукачівцю". У Вас занадто велика думка про громадянську позицію, моральні цинності тавласну гідність великого ректора Ю.В.Мигалини. Його життєве кредо було і є РЕКТОР УНІВЕРСИТЕТУ НА ЗАКАРПАТТІ. Збереження цього крісла і є його життєвим принципом.

ДУ
До УА

Хай клеплють в МДУ дипломи - час бере своє - на ГІДі і логойдовському ринках їм саме місто - і будуть роботодателі з ринків мати самий високий рівень по дипломах з вищими освітами вантажників і торгашів ... А ректору МДУ пора на покой...бо вже топить помалу вищу освіту...

У
УА

Общаясь с студентами МГУ(МДУ), поражаешься кругозором, уровнем знаний , какая тут старая генерация если уровень образования в универе ниже чем в совковых ПТУ. Не хочу равнять всех студентов конечно, вреди них есть и нормальные образованные, но в большинстве своем это неучи.Вот такие будут дипломированные у нас специалисты...

С
Студентка

МДУ - нормальний навчальний заклад! На відміну від УжНУ канікулів по 3 місяці через відсутністьотоплення в нас немає... а якби і був карантин всі б пари були відпрацьовані!

С
Студенту

Перерахуйте будь-ласка кращі показники ЗакДу та УжНу в даній ситуації.Ви не експерт,щоб судити останнє чи,4 чи 25 місце,ви мали на увазі рейтинг,якого насправді не існує. Справа в тім,що стара генерація керівників не зводить до такого стану навчальні заклади, як сьогодні Ужну. Нехай і на селі в Мукачеві буде МДУ,не лише у вариші одному УжНУ.Це є нормальне явище.І малі вузи мають право на існування.Не усі батьки спроможні своїх дітей вчити в обласному центрі, а освіту усі батьки мріють,щоб їх діти отримали.Тому як селянам так і городським вчитися треба і необхідно.

С
Студенту

Ні

С
Студент

"Таких керівників, як ректор мукачівського університеті залишилося у нашій державі одиниці,це керівники-науковці старої генерації, у яких присутня громадянська позиція, моральні цінності та власна гідність" і саме тому його вуз нині один із найгірших у країні))) надто вже стара генерація, не вважаєте?

А
Артем

Вибачте,але я не вірю,що Мигалина найкращий ректор на селі...і МДУ,теж не фонтан...в цбому університеті є також проблеми,проте їх ніхто не розголошує широкому загалу!!

ВЧ
Великому читачу

"Однакові" спеціальності в один вуз ніколи не дає міністерство. Може бути спеціалізація. А в цілому Читач, який гадить на МДУ по всіх сайтах, є безрамотною людиною: як при побудові речень,так і по граматиці.

М
мукачівець

Думка слушна та й потрібна! Біда в тому,що нема кому слухати.Таких керівників, як ректор мукачівського університеті залишилося у нашій державі одиниці,це керівники-науковці старої генерації, у яких присутня громадянська позиція, моральні цінності та власна гідність. Тому Ващук, новоспечений ректор об"єднаних вузів ( ЗакДУ та УжНУ) і боїться мудрого Мигалини, який не змінює своїм життєвим принципам.

Ч
Читач

Шановний ректор плутається у цифрах. Якщо уважно порахувати, то більше спеціальностей є одинаковими (при потребі перерахуємо). Цікаво чому він не заперечував свого часу "мукачівське об'єднання" коли ПТУ МДУ отримало 5 нових спеціальностей, які 100 % не дублювалися ніде.А зараз "великий" МДУ ними вихваляється.

Читайте також