Михайло Саакашвілі: Україна повинна відмовитись від російської мови заради майбутнього

15
7

Як повідомлялось, 25 вересня виступ президента Грузії Михайла Саакашвілі на 68-й сесії Генеральної асамблеї ООН спричинив демарш російської делегації.

Грузинська молодь обирає англійську мову для вивчення, бо дивиться реалістично на майбутнє світу, в якому російська втратила світове значення.

Про таке заяви президент Грузії Михайло Саакашвілі в інтерв'ю "Україні молодій".

"Якщо колись російська мова стане мовою загального спілкування для всіх європейських народів, китайців, корейців, індійців, то мимоволі грузини будуть змушені вчити її. Але наразі це мова, так би мовити, локального значення", - заявив грузинський президент.

Саакашвілі радить українцям йти таким же шляхом і не піддаватись на спроби роз'єднати суспільство за мовною ознакою.

"Це не просто ваш вибір сьогодні, це вибір вашого майбутнього. Але я знаю, що хтось намагається в Україні через мовне питання посіяти розбрат серед народу, розколоти його. Переконати тих, хто розмовляє російською, що вони — росіяни. Такий шлях безглуздий", - сказав він.

"Але ми і ви добре знаємо, хто за тим усім стоїть", - додав він.

Сакашвілі оптимістично дивиться на майбутнє України і думає, що вона ще може стати на шлях структурних реформ.

"Потрібен лише час, щоб ті люди, які наливають нове вино у старі бурдюки та латають стару одежу новими латками, зійшли з політичної арени", - вважає він.

"Я маю надію, що Україна стане повноправним членом європейської спільноти доволі швидко, можливо, навіть швидше, ніж ви самі сподіваєтеся. Адже Європа без України, без українського потенціалу ніколи не зможе стати самодостатньою", - переконаний президент Грузії.

Коментарі

С
Сусід

Добре, що не запропонував американцям відмовитись від англійської й перейти на індіанську. Саме введенням единої грузинської була розтрощена Грузія. Держава не має дітородного органу, то й мовники-спокушувачі мають бути відділені.

Г
Гость

Хачики перья поднимают,думая,что люди забыли кто кому товарищ. А этот-дружбан недотравленного "люби друзи"...

ОС
Отец солдата

а як будуть говорити , на якои мови 3,000000 заробитчан, шо теперька у России? Михо, чуешь не еби оси..нашим треба файти свои годувати..

Н
нижньоворітець

Сильні слова сильного президента

П
Путин

Слава УКРАИНЕ !

7
777

вот дебіл продажний!!! сам він хоть розуміє про шо говорить??

ОС
Отец солдата

..хвора людина..сись кроваткожуй..

Читайте також