"Минай" без характеру: команда Шарана розгромно програла новачку Прем'єр-ліги

8
5

Закарпатці знаходяться тепер на останньому місці турнірної таблиці.

Таке рідко буває в сучасних реаліях українського футболу, але сьогодні саме такий випадок: "Минай" виступав як сторона досвідченіша. Адже для закарпатців це вже четвертий сезон в еліті, тоді як сьогоднішній їхній суперник дебютує. Однак це якщо оцінювати ситуацію за клубними мірками. Що стосується команд, то в ЛНЗ підбір виконавців як мінімум не гірший: Прядун, Муравський, Лопирьонок, Шестаков… Той же Герман Пеньков, який у минулому сезоні захищав кольори саме "Минаю", - розповідають журналісти ЮА-Футбол.

На полі була гра й дійсно двох рівних команд. Гра не динамічна, з великою кількістю зупинок. Іноді – запланованих (на водопій), а іноді – ні (як тоді, коли погано стало одному з вболівальників, які дивилися за грою формально з-за меж стадіону).

Найбільше команди загрожували одне одному зі стандартів. У ЛНЗ був небезпечний кутовий удар на початку ігрового часу, у "Миная" – гостра подача зі штрафного й удар Кравчука невдовзі перед перервою. Напевно, можна говорити про типовий футбол на нічию, якби не епізод на 45-ій хвилині.

З центру поля пішла довга передача праворуч на Стасюка, той прийняв і легко відкотив ближче до центру на Бойка, який здалеку сильно пробив у ближній кут. Ольховий, який сьогодні заміняв дискваліфікованого Бандуру (Кемкін травмований) пустив під рукавичкою. Ось і наслідки вилучення основного голкіпера "Минаю", отриманого в матчі проти "Динамо". Є переконання, що Бандура цей м'яч не пропустив би.

Ще був епізод, коли Муравський збив суперника на підступах до штрафного майданчика, за що отримав жовту картку. Тут важливо саме те, що на підступах, а не на лінії: апеляції щодо пенальті були безпідставними. За всім, до речі, з позиції четвертого арбітра пильнувала Софія Причина.

У другому таймі і їй, і всім іншим, хто спостерігав за грою, було цікавіше. Бо футбол пожвавішав. Розпочалася 45-хвилинка з дальнього удару гравця "Миная", потім була аналогічна спроба вже від іншого гравця. Але у "Миная" – тільки спроби, а у ЛНЗ – реалізація.

Гості забили другий гол з нічого. Здавалося, що атака вже захлинулася, Дмитрук у своїй зоні відповідальності повинен був розрядити обстановку, але програв боротьбу Шестакову. Той легко котнув м'яча повз голкіпера в стійку, Прядун був на добиванні й не менш легко котнув у порожні ворота.

Нарешті від "Миная" був удар у площину. Постарався Рогозинський, але Пеньков спокійно зробив свою роботу. Закарпатці чимдуж старалися захопити ініціативу, але повного контролю над грою не мали. Адже ЛНЗ жалив контратаками. Одну з них розганяв і завершував Пасіч, який разом з Наумцем та Олійником вийшов з лавки. Резерв у ЛНЗ – що треба.

Власне, цей резерв і поклав крапку в грі. "Минай" пішов великими силами на стандарт, оголивши зони біля власних воріт. Пасіч розігнав контратаку й ще в центрі поля віддав пас на хід Наумцю, який майстерно реалізував свій шанс. Команда з Черкас не просто здобувала першу перемогу в еліті українського футболу, а здобувала перемогу розгромну.

Ну а для "Миная" це була провальна гра. Це читалося навіть з поведінки Володимира Шарана, який беземоційно сидів на лаві на останніх хвилинах матчу. Зазвичай він завжди у вирі подій, а тут руки опустилися навіть у нього. Треба щось змінювати.

Фото - Олександр Приходько, UA-Футбол


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Д
Ділаш

Розпустіть тот Минай по домам і не ганьбіться

У
Ужгородець

Без характера , за те з бабками від наркоти ...

МЦ
Минай це лошари

Білаш 100% правий!!!

Д
Ділаш

Заженіть тих ковдушів окопи копати. То неваловшні нинашто

П
Пепсик

Какая боль Аргентіна-Ямайка 3:0

Читайте також