"Минуле та сучасність національних меншин Закарпаття": в Ужгороді провели фотовиставку нацспільнот краю

2228 5

На площі Народній в Ужгороді 27 вересня відбулася перша обʼєднана фотовиставка національних спільнот "Минуле та сучасність національних меншин Закарпаття".

Як повідомили на сторінці Закарпатської ОВА у Facebook, на 10 стендах тут представлені автентичні та сучасні світлини з життя й побуту вірменів, євреїв, ромів, румунів та угорців. Також на експозиції можна побачити й зразки традиційного вбрання, мистецтва, літератури.

На кожному стенді експозиції є QR-код, перейшовши за яким можна ознайомитися з підготованим командою Ради Європи посібником і дізнатися більше про традиції національних меншин та їхні мови в Україні.

"Ця фотовиставка — важливий елемент збереження культури національних меншин. Це можливість не тільки озирнутися в минуле, а й побачити сьогодення представників різних національних спільнот нашого регіону, котрі здавна й до нині проживають тут в мирі та злагоді", — йдеться у повідомленні.

Попри всі виклики нацменшини краю зберігають власну ідентичність, культуру й традиції, а також беруть активну участь у суспільному житті — волонтерять, підтримують вимушених переселенців, на фронті боронять Україну.

Відвідувачі заходу можуть також скуштувати смаколиків та дізнатися більше про життя й побут різних громад нашого краю.

Коментарі

RH
ROMAN HOLMS

Я живу в Ужгороді і я не відношуся до нацменшини , бо я на своїй землі Закарпатській ,і ми Закарпатці це народ від білих хорватів а не слов'ян.Закарпатські археологи показали що на території Закарпаття не було знайдено ні одних доказів за перебування слов'янських поселень.Не було в нас ніякого Корятовича , бо не знайдено фактів що такий існував.

Читайте також