Минулого року прикордонники затримали понад 5 тисяч порушників та 200 переправників

11
3

У 2022 році охоронцями західних рубежів було затримано понад 5600 осіб, які намагалися уникнути «зустрічі з прикордонниками» і незаконно потрапити до сусідніх країн.

Як зазначають в пресслужбі ДПСУ, чимало осіб спробували незаконно перетнути кордон не лише у визначених пунктах перетину з використанням «липових» документів. Вони також ховалися як серед вантажів у ваговозах, так і у салонах та багажниках легковиків. Багато відчайдухів намагалися штурмували гори та річки, чим наражали себе на серйозну небезпеку. Деякі запам’ятаються своїми авантюрними вчинками з перевтіленням у жінок.

Переважна більшість порушників – майже 3200 осіб – зупинені поза пунктами пропуску, у їхньому числі 238 нелегальних мігрантів. Для порівняння: у 2021 році їхня кількість становила приблизно 1000 осіб, з яких понад 700 були незаконними мігрантами.

Ще 2430 осіб, що намагалися незаконно перетнути кордон, викрили у пунктах пропуску, з них 46 – нелегальні мігранти. Роком раніше виявили 316 порушників, серед яких 51 особа – нелегальний мігрант.

Крім того, зусиллями оперативних підрозділів Західного регіонального управління викрито понад 20 каналів незаконного переправлення осіб через державний кордон і затримано майже 210 співучасників (організаторів, пособників, виконавців) протиправної діяльності.

Нагадаємо, минулої доби прикордонники затримали семеро закарпатців, які пробували пробратись в Угорщину.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

ОД
От де ресурс

То скільки ударних батальонів можна було зформувати!

ДН
До нижнього

А звідки знаєш ?

Ж
Женя

а ще кіко втопилося перепливаючи Тису

Читайте також