Минулого року Закарпаття недоотримало понад 70 млн грн

13
0

З провини держказначейства України 2009 року в Закарпатську область не проведено розрахунків на суму понад 70 млн грн, з яких 44,7 млн – це кошти місцевих бюджетів. З цієї загальної суми майже 27 мільйонів становлять борги з капітальних видатків на будівництво і капітальні ремонти об’єктів соціальної сфери, з яких 3,3 млн грн – це зарплата будівельників.

Як повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА, на 1 січня 2010 року зі Стабілізаційного фонду для реалізації інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку область недоотримала близько 7 мільйонів гривень, тобто майже 30% запланованих коштів. При цьому навіть із профінансованих коштів 35,7% надійшли в область у грудні минулого року. Через те, що органи держказначейства не проводили розрахунків, значну частину коштів довелось повернути в державний бюджет. Через неналежне державне фінансування не введено в експлуатацію важливі для області об’єкти: школи у Дротинцях Виноградівського, Сокирниці Хустського, Новоселиці Тячівського районів, хірургічний корпус обласної клінічної лікарні та інші. Наприкінці минулого року із п’яти ввідних об’єктів освіти введено в експлуатацію лише дві загальноосвітні школи в с. Мала Добронь Ужгородського району (друга черга) та у с. Негровець Міжгірського району.

Довiдка. На цей рік на Закарпатті заплановано ввести в експлуатацію загальноосвітні школи у Вишці Великоберезнянського, Дротинцях Виноградівського, Лукові Іршавського, Верхній Визниці Мукачівського, Новоселиці Тячівського, Сокирниці Хустського районів, а також низку дошкільних закладів та об’єктів житлово-комунального призначення.

фото: Наталія Ільїна

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також