Минулоріч інвестиції в основний капітал на Закарпатті

7
0

зросли на 54,8 відсотка

У 2006 році в економіці України освоєно майже 149 млрд.грн. капітальних інвестицій. Порівняно з попереднім роком структура капітальних інвестицій за напрямками майже не зазнала змін. Переважну частку (84,1%) освоєних обсягів становили інвестиції в основний капітал (у капітальне будівництво, придбання машин та обладнання).

На поліпшення об’єктів (капітальний ремонт, модифікацію, модернізацію) витрачено 10,7%, на придбання та створення інших необоротних матеріальних активів – 1,7%, на формування основного стада робочої та продуктивної худоби – 0,4% усіх інвестицій. У нематеріальні активи спрямовано 3,1% загального обсягу капітальних інвестицій, з яких 40,7% склали витрати на придбання (створення) засобів програмного забезпечення.

Головним джерелом інвестування, як і у попередні роки, залишались власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких у 2006 році освоєно 57,8% усіх капіталовкладень, з яких 17,2% становили амортизаційні відрахування. Продовжувалось зростання інвестицій в основний капітал, освоєних за рахунок кредитів банків та інших позик, питома вага яких склала 15,5%.

Також у звітному році на 0,8 в.п. збільшилась частка капіталовкладень, використаних на індивідуальне житлове будівництво, і становила у 2006р. 4,1% загального обсягу вкладень. На будівництво власних квартир у багатоквартирних будинках за рахунок коштів населення використано 5,6% освоєних обсягів.

Майже незмінною залишилась частка капітальних вкладень з державного та місцевих бюджетів, питома вага яких склала 9,8% загального обсягу освоєння інвестицій в основний капітал. Порівняно з 2005р. частка капіталовкладень, освоєних за рахунок коштів іноземних інвесторів, зменшилась на 1,3 в.п. до 3,7%.

В цілому нарощування капіталовкладень порівняно з минулим роком забезпечено у 2006 році в усіх областях, крім Сумської. Найсуттєвіше обсяги інвестицій в основний капітал зросли у Чернівецькій (на 66%), Рівненській (на 63,4%), Закарпатській (на 54,8%), Черкаській (на 44,3%), Волинській (на 37,9%), Івано-Франківській (на 35,4%) та Київській (на 35,1%) областях.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також