Минулоріч заробітчани перерахували в Україну понад 12 мільярдів доларів

10
15

Згідно звіту Національного банку України - це на $200 мільйонів більше, ніж у 2019 році.

Так, впродовж 2020 року обсяг переказів трудових мігрантів в Україну становив 12,121 мільярдів доларів, серед яких:

  • 4,7 мільярда доларів через кореспондентські рахунки банків (у 2019 році — 3,8 мільярда);
  • 2,69 мільярда доларів через міжнародні платіжні системи (у 2019 році — 2,2 мільярда);
  • 4,7 мільярда доларів через неформальні канали (у 2019 році — 5,8 мільярда).

Перекази можуть здійснювати як за офіційними каналами (через банки, міжнародні системи грошових переказів, поштові відділення), так і неофіційними — шляхом передачі наявних грошей та інших матеріальних цінностей від одного домогосподарства іншому.

Разом з тим, директорка Інституту демографії та соціальних досліджень Національної академії наук України Елла Лібанова зазначила виданню LIGA.net, що через пандемію коронавірусу у 2020 році в Україну повернулося 400-500 тисяч заробітчан.

Всього за кордоном працює 2,5-3 мільйони українців.

Нагадаємо, що грошові перекази українських трудових мігрантів є однією з найбільших статей надходження валюти до економіки. У 2019 році перекази заробітчан становили 7,7% ВВП України. У 2018 році обсяги переказів становили 10,88 мільярда доларів (8,3% ВВП України).


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

1
1

Заробітчани перераховують мінімум 12 млрд., а майдауни очікують від МВФ, який замутив дану ситуацію, 1млрд., як манни небесної

ДН
до нижнього

Ю, повернися в дурку! Чи ти свинособака тупорога з першого разу не розумієш? Чого ти пхаєш сюди свою п..здоглазу кацапську мордяку?

ДН
До нижнього

Тепер твоя черга, а потiм твоix батькiв з франка!

ДН
до нижнього

Ю, повернися в дурку!

Д1
До 19:04

Так не треба було тобi oсобисто скакати на майданi , а заробiтчан стае все бiльше i бiльше! Тому змирися ,утримувач всiеi украiни! Вже однi плели казки про те, як годували ,в свiй час весь СССР , а пiсля 1991 року пiшли жебрати в РФ та по Свiту!

ПП
платник податків

скільки з того піде у бюджет? Якщо машина куплена без переписки, товар купується на базарах (де може тільки пів процента піде у казну), де всьо у тіні, то мені який хосен? Може єдно, що не будуть красти, просити-жебрати, раз на рік у школу дадуть 1000грн, та дохтору 500грн. А так.....Якби усі (і я і вони платили податки), то і дороги би були, і на школу додатково не здавалися, і субсидії були би справедливіші...Я працюю за 10000, і утримую школи, лікарні, дороги, а вони тільки ниють, плюють на рідну країну, яку замість перебудовувати, злилися, та ще мені претензії ставлять. А голосувати не йдуть, а вибирають бабки за бабки, та радванські римляни

ПО
Пушкін Олександр

Медведчуківські помийки нещодавно закрили, а скоро позатикають писки мені та іншим медведчуцьким хвойдам.

ПО
Пушкін Олександр

Перетворили наш люд на білих безправник рабів - якщо людина не має паспорту країн ЄС - то такий трудовий мігрант має на порядок нижчі соціальні гарантії, ніж громадяни країн ЄС.

ЗЗ
згідний з мішоу

люди працювуть, а ті казнокради жирують

КІ
купійка ід купійці...

Сума переказу виросла порівняно із предидущим роком через ото що із за локдауна передавати гроші бусиками не вийшло і приходилося пересилати через платіжні системи тіпа вестерн юніон і завто гроші попали у статистику. А в цілому минулого року зароботчани заробили на много май мало як тими роками, вроді всі дома сиділи, нєт?

Б
Бачі

Статистика офіційна для май-май-МАЙ МУДРИХ!!! https://index.minfin.com.ua/ua/finance/debtgov/

Б
Бачі

А щи зебіли 12 млрд за 2019-2020роки поназичали!!! Кучми-Кравчуки з 1991 до 2005 - 14 млрд. Юлішка за 2007-2010рр - 27млрд. Януковощ з азіровим за 2010-2013рр - 33млрд. Чоколядні бариги з яценюко-гройсманами АЖ 5млрд за 2014-2018!!!!. Наш мудрий нарід знає КО БАРИГА - КО БУЛШЕ КРАДЕ І ЗА КОГО ТРЕБА БІГТИ ГОЛОСОВАТИ, УЖЕ СЯ ТАК ДОВИБИРАЛИ, ШО ЙЩИ СЯ Й ПРАВНУКИ НЕ ПОРОЩИТУВУТЬ. УНІКАЛЬНИЙ ЛЮМПЕН_ПРОЛЕТАРІАТ, ТОТІ УКРАЇНЦІ!!!

АС
Ану согласіться.

Заробітчани за рік завезли 12 млд, кончіти-крадачі увезли 112 млд...

S
stefan

І чому тоді Україна виконує ВКАЗІВКИ МВФ, який дає небагато МЕНШЕ і в КРЕДИТ ? А заробітчани "не мають слова" в державі.

М
міша

ну тепер понятно -подняти ціну на газ , електрику , газ іще розбавити воздухом , доплюсувати транспортировку і красно половину з того що нагорбатили заробітчане легально розпихати собі по жебам ..

Читайте також