Мирослав Дочинець зустрівся з виноградівськими читачами

4
0

Минулої п’ятниці у Виноградові у центральній районній бібліотеці відбулася зустріч читачів та членів творчого об’єднання «Красне слово» з письменником Мирославом Дочинцем.

 

Цей закарпатський митець, раніше відомий як один з провідних журналістів краю, за останні кілька років зробив блискучу письменницьку кар’єру. За його книгами полюють видавництва,  які видають їх багатотисячними тиражами. А самого автора минулого року номінували на літературну Шевченківську премію. 
 
На кількагодинній творчій зустрічі йшлося про особливості письменницької праці, місце книги на ринку як особливого духовного продукту , а також про цінності, які сповідують герої літературних трудів Мирослава Дочинця. Так, Андрій Ворон з найбільш розтиражованого на сьогоднішній день роману «Вічник», слідуючи інстинкту невмирущості, збудував храм у своїй душі. А герой наступного твору «Криничар» цим не вдовольняється і сповідує енергію грошей.
 
Цікавими ідеями, інтригуючи ми сюжетами та легкою невимушеною оповіддю стежку до серця протоптали також книжки «Лис у Винограднику», «Булава і серце», «Многії літа, благії літа» та інші. Одне шкода – з якоїсь причини твори талановитого закарпатського автора легше придбати на київських ринках, ніж у книгарнях провінційних міст нашого краю. Та і цю проблему після зустрічі з вдумливими виноградівськими читачами Мирослав Дочинець пообіцяв вирішити, адже, крім іншого, ві ще й видавець.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також