Митники розповіли про причини довжелезних черг з вантажівок та автобусів перед КПП "Ужгород"

6
1

Вирішити ситуацію з чергами на українсько-словацькому кордоні спробували під час міжнародної робочої зустрічі керівництва митних та прикордонних служб України та Словаччини.

Як повідомляє пресслужба Закарпатської митниці, перед КПП «Ужгород – Вишнє Нємецьке» накопичилося приблизно 500 вантажівок, які прямують на виїзд з України.

Як запевнили закарпатські митники, вони готові оформляти до 160 фур за зміну (12 год), тоді як словацькі колеги – максимум до 70 вантажівко. Це, перш за все, пов’язано з тим, що на днях принив діяти додатковий мобільний сканер на суміжній стороні. Наразі словацькі митники використовують в роботі лише один стаціонарний сканер, що спричинило значне накопичення вантажівок з України.

Тож, українські колеги попросили словацьких партнерів збільшити кількість оформлення фур хоча б на 30%. Втім, за словами пана Геральда Токара, контроль вантажівок здійснюють не лише словацькі митники, а й представники інших служб, зокрема, з фітосанітарної служби, брокери та ін. Тому, процес прискорення перевірки вантажів залежить і від їхньої роботи.

Але словацька сторона запевнила, що нині поінформує своє безпосереднє керівництво в м. Братислава про дану проблематику та проситиме надати додатковий мобільний сканер для прискорення перевірки вантажівок.

Також існує проблема з пропуском рейсових автобусів через словацький кордон. Як пояснили словацькі митники, на неритмічне оформлення пасажирів впливає пропуск пішоходів, що діє лише в одному напрямку – з України в Словаччину. Це впливає на збій в роботі та призводить до значної затримки оформлення пасажирів, які їдуть автобусами.

Тож, словаки висловили пропозицію щодо припинення пропуску пішоходів та спрямувати їх на найближчі переходи, а це «Малі Селменці – Велькі Слеменці» та «Малий Березний – Убля», що на українсько-словацькій ділянці кордону.

Нагадаємо, що пропуск пішоходів через КПП «Ужгород – Вишнє Немецьке» було введено після масштабного вторгнення російських військ в Україну через велику кількість біженців, які прямували пішки через кордон.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

7
7777

Артур погранец на пасаті менше би фур проводив черги би не були такі…..Артурчику ще мало ….скоро підеш на кічу….

Читайте також