Митниця практично перекрила в'їзд литовських автомобілів в Україну

10
23

Аби пригнати авто з Литви відтепер треба показати документ про працевлаштування.

З 17 травня українці, які хочуть потрапити на територію країни на автомобілі з литовськими номерами, повинні надати безліч документів: дозвіл на офіційне працевлаштування в Литві, реєстрацію на Біржі праці в Литві, договір з литовською компанією, яка дала доручення на користування автомобілем.

Раніше в Литві деякі фірми видавали українцям "фейкові" довіреності на авто. Нібито ті працюють на ці фірми і керують  авто, що їм належить.

Однак МЗС України, дізнавшись у Литві, яким чином там відбувається працевлаштування українців, передало цю інформацію прикордонникам.

"На митниці з'явився лист для громадян України, що вони повинні мати при собі дозвіл працювати в Литві, який коштує 120 євро в рік і плюс завірений на біржі праці в Литві контракт між людиною, яка ввозить машину, і фірмою, якої, звичайно ж, немає, а то доведеться платити податки державі", -  повідомив член правління Спілки автомобілістів України Петро Козак.

Раніше при перетині кордону був потрібний техпаспорт, підтвердження реєстрації, страховка і довіреність на управління транспортним засобом.

Відповідно до чинного закону, українці на своєму особистому авто без реєстрації можуть знаходитися на території країни всього 10 діб. Після цього автомобіль необхідно вивезти з території країни або зареєструвати. У той же час іноземні компанії мають право "кататися" цілий рік. Такою лазівкою скористалися мільйони недобросовісних автолюбителів. Вони купували в Литві машини, реєстрували їх на фірму, отримували довіреність і цілий рік нібито законно використовували авто в Україні.

Коментарі

0
00:22

Чекаш няня московського,чикай чикай,прийде товди,коли линін почне говорити.

П
правда

Ко сере у гаті і вонить тот пессс .но тать што хоч од бляхи кіть я там сижу .і не скачте бо уже боли майдануті.

М
Мікулаш

За литовськими бляхами прийде черга і до словацьких, і до мадярських, і до чеських. Так що "бляхарі" мастіть дупи вазеліном. Ха-ха !

Й
ЙОні

ВЛАДА БАРАНИ!!! А не біда той факт, що іноземний громадянин на території України має такі ж права як і громадяни України?? Тобто іноземцю можна їздити 1 рік на іноземних номерах, а українйю заборонено???? І ще політикани ср*ні кажуть шо то все для народа роблять... пи*да! У нас всі закони для олігархів!!! Для народу тільки податки вводять!!! КОНЧЕНІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІ ІРОДИ!!!!!

К
Костя

Євробляхери хуже ціганоти. Забрати тот хлам й передати в АТО. Хоч якась польза буде. А дятли перестануть вбивати людей на дорогах

1
19:53

Йолопе малтер носили за СРСР.Типирішній закарпатський стройитиль супе-майстер,який ся розбирать у современних матріялах.А кучі ( хати,дома) упсталися там де много лудей робило у колгозі. Утікай гет из бідного закапаття у бік Ростова,докіть ни прикрили границю.

ОС
ото сяк методичка пише

"Местный" туй тіпа "олігарх". Усіх закарпатцюв жибраками називать.

М
Местный

Найсильно гуйкайте з маминых куч, неукы !!! Ай бо бударам латвiйськым мало прикрутят дыхалку. Так што...будите возитися на вонячых маршрутках у гатьох з гумунiтаркы, а копейкы заробляйте носячи малтер . Слава украiнI , жибракы кончинI

О
останньому

до 18:05,из виликим пирибачіньом ,касаться тих ко банує за СРСР ( теперішня Росія)

Л
Ласло

У циганів на Радванці продавали джинси за 3 400.Лох,гойда на Радванку.

О
останньому

Так його батьки , дідусі мали у колгозі (типу державне сільське господарство за срср) зарплату зо рублів.Пенсія була тоді 15 рублів . Но а джінси стойили пристойні,заграничні,амиріцькі 150 рублів.Європа була закрита за сімома замками. Боялися совицькі , ош люди узнавуть за нормальноє життя.Но можек увін ся удносив до убслуги совицької власти.Типирішні міліонери гривньові ( 5оооо доларів на рік) на проти них , біднота.

1
111

Ого, теперь литовці на пересічку не будут іти, очереді май малі будут, айбо влада подла у нас, усьо лиш для себе, машини людям евро-5, а на свої фірми самальоти купуют старі і то нормально , най би літали на наших анах !

ДД
До Джинса

Труну собі тоже май круту возьмеш, майжинь з кондиціонером, оби весь тимітюв завидував, нє?

G
Greg

Короче Всьо Пацани Прекращайте! Тупі тьеми! Вот- Вони цого і хочуть шоб ми ху...ов страдали...

УМ
У мене є джинси, все село має чути

За 100$ він купляє собі хороші речі, не сміши і не воняй, бо смішно стає. Моднік Василь, який за 2400 грн купляє собі джинси та рахує себе перцем:)

Д1
До 16 44

А ти їм нич не докажеш Їм як собакам кидають кістку і вони раді) Нашо жити як люди, коли мож вважати себе "європейцем" і ходити в лахмітті, гойкаючи СУГС і тд

J
Jshdhajh

Це ви лошари, якI не можуть дозволити собI купити нормальнI речI -вiдповiдно цiна / якiсть! В стоки не хожу, на базари теж...лохи ходить в зачуханих спортивных костюмах та дешевих речах - вiд яких нудить ! Справа була не в джинсах та ix цiнI, a в тому , що украiнцiв обдурили з майданами та европейським напрямком . Я заробляю хорошI грошI, тому I купляю те що можу собI дозволити...! А лохи ви , хто купляе речI по секондах ...жебраки тупорiлI ! Треба було вчитися, а не бамбук курити!

Р
Рем

Треба перекрити в'їзд і нашим ужгородським пересічникам 5-го дня, бо я із-за сих сектантів на Собранецькій не можу кімнату провітрити.

РВ
реальні вещі

Дай свій адрес. Я ти реально подкину намного май дешево фірменні джинси. Братку, тебе розвели, ги лошару на всю голову!

G
Gjon

Пак ти Бик Сільський шо ти в Реальних вещах Розумієш!!

Б
Букі

Короче оби іти на пересечку папку документів треба тепер

БТ
братку тебе розвели

Пак ти лох, кить такі гроші за джинси даєш.

ПН
Патрiот на всю голову

Украiна -це европа!!! Все для людей ! У мене джинси коштують 2 400 гр. а в людей пенсiя 1600 гр. стрибайте далi барани !

Читайте також