Митрополит Епіфаній розповів про відсутність інтересу до церкви серед молоді

14
14

Про це він повідомив у відповідь на питання про кризу церкви.

За останні 10 років кількість вірян серед молодих людей знизилася, повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Час загального навернення після радянського атеїзму вже пройшов. Тобто кожному священнику і архієрею на місці треба наполегливо працювати, залучаючи особливо молодь. Бо, згідно з останньою статистикою, за 10 років ми бачимо, що на 15% серед молоді менше стало віруючих. І я акцентував увагу на тому, що потрібно знаходити нові якісь приклади, місії, навернення, просвітництва нашої української молоді. Бо з часом ми побачимо, що цей процес буде поглиблюватися», – сказав очільник Православної церкви України.

Він додав, що церква намагається «запропонувати таку модель, яка не обтяжувала би настільки людину, щоб людина виконувала хоча би мінімум» в духовній практиці.

«Коли ми будемо вимагати максимум, то ми можемо втратити взагалі. Потрібно, залучаючи молодь, робити все задля того, щоб вони себе почували духовно комфортно у громаді, в церкві. І тоді, звичайно, вони будуть приходити і будуть дієвими членами церкви», – вважає Епіфаній.

Епіфаній очолив новостворену Православну церкву України в грудні 2018 року у віці 39 років.

Коментарі

Л
людина

Кожний сам вибирає куда йому ходити чи не ходити, кому і в що вірити, чи не вірити. В цьому і є свобода вибору кожної людини індивідуально. Що

ДН
До нижнього допису

Ще рано інформувати забитих краян - парафіян про Буддизм , Конфуціанство .... Народ досить затурканий , їхні близькі ще відвідують "будинки для надання ПЛАТНИХ РИТУАЛЬНИХ ПОСЛУГ НАСЕЛЕННЮ " , де кадило і театральні "чудеса" випадкових людей в чорних рясах ще мають можливість промивати залишки сірої речовини в їхніх лоповках.

Ф
Ф

ПОПА На молодих душ потягнуло. ХРИСТИЯНСТВО себе неоправдало і неоправдуйе. Все тягнеться в сторону Буддизму там дійствітельно класно і КРАПКА.

ДМ
До михайла

А ти звідки знаєш що на небі старець?

!
!

як вас земля носить мразь таку коментатори херові

С
Спостеригач

Священники Самі Навалені Службу проводьять, а потом Водьяров глушать!

ДШ
До Штефана

Мож подумати на твої правильні служби молодь ходить?! Молодь вообще нікуда не ходить

Ш
Штефан

Захопивши храми з болгарками і арматурою, Ви думаєте, що перетягнете силоюі людей, що туди ходили. Або думаєте, що там буде присутня Божа благодать на таких, "так званих" службах???? Шкода ВАс. По плодам їх впізнаєте їх ....

Р
Рем

Мракобес жалiеться на малу касу !!! Добре , що молодь перестае ходити по цих аферистичних конторах !!!

7
777

Най покладуть кальян та пісні моргенштерна та будуть ходити. Вать по айфонови кожному. Або сторінку в тіктоці

Д
дідо

нашо молоді тота фейкова церква з турицьким томасом)

И
Иван

Ото байдужість до Епифанія, тай до їхньої з Потрошенком секти.

М
Михайло

Хто ще вірить в цю казку про вигаданого старця на небі? Ніхто,окрім бабусь.....

М
макс

завуалировано - прихожане нам меньше денег жертвуют

Читайте також