Митрополит ПЦУ: "Влада вигадує війну". У церкві відреагували (ВІДЕО)

8
0

У мережі поширюється частина відео з виступом митрополита Чернівецького і Буковинського Данила, на якому він вживає словосполучення «вигадана війна». Відповідна промова викликала обурення серед українців, натомість у церкві вчасно відреагували на інцидент.

Згодом, у себе на сторінці у Фейсбук, речник Київської Митрополії ПЦУ митрополит Євстратій (Зоря) наголосив, що слова про «вигадану війну» сприйнялися невірно.

"Наскільки можна зрозуміти з контексту, митрополит Данило у своїй промові мав на увазі офіційно встановлену заборону проводити масові паломництва, що було запроваджено через війну. Але ця заборона на практиці не виконується всюди однаково: коли йдеться про заходи, які організовує Московський патріархат, то їх проводять фактично без заборони. Можна навести приклади походів на Почаїв. Це, як можна зрозуміти з промови, і обурює митрополита Данила.

Водночас цілком очевидно, що він абсолютно некоректно вжив словосполучення «вигадана війна» і тому має роз'яснити, що він зробив це помилково. Можливо це сталося через його стилістику мови і вік (74 роки)", - зазначив митрополит Євстратій (Зоря).

Мирополит додає, що означення «вигадана війна» категорично суперечить позиції ПЦУ і не може в жодному разі трактуватися не лише як офіційна думка Церкви, але і як думка на рівні окремих її представників.

Зазначимо, це вже не перший випадок коли священнослужителі різних церков допускають деякі висловлення, які неприпустимі під час війни. До прикладу днями греко-католицький священник під час проповіді закликав вірян молитися, щоб "два прекрасні народи – України та Росії – перестали вбивати одне одного і обійнялися".

У цьому випадку Управління Мукачівської греко-католицької єпархії відреагувало відповідно та відсторонило священника від служби.

А що робить у такому випадку УПЦ МП? Починає вигороджувати, і не позбавляє в служінні жодного зрадника, який перейшов на бік Росії та молиться за "войско русское".

Проте, церква забороняє в служінні тих священників, які переходять в українську церкву.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також