Митрополит Святослав Шевчук освятив Дзвін миру, зроблений з гармат в угорській Маріаповчі (ФОТО)

18
0

15 серпня, у свято Успіння Пресвятої Богородиці глава УГКЦ, верховний архієпископ Святослав (Шевчук) взяв участь у паломництві до центру угорських греко-католиків, що в Маріаповч (Угорщина). А у неділю, 16 серпня разом із архиєпископом Цирілом (Василем), секретарем Конгрегації для Східних Церков, та ієрархами ГКЦ Угорщини освятив Дзвін миру на території цієї святині.

Під час військових дій на цих угорських землях знімали церковні дзвони і переплавляли їх на гармати. Цей Дзвін миру, який ми сьогодні освятили, зроблений із гармат. Його знову повернули на дзвіницю цієї святині. Для мене велика честь освятити його сьогодні тут. Освячуючи його, я просив Господа, щоб усі танки та гармати, якими вбивають сьогодні українців, були переплавлені на церковні дзвони", - зазначив Святослав Шевчук.

«Нехай голос цього дзвону стане неустанною молитвою за мир на землі, в Угорщині, у Європі та за закінчення війни в Україні», – додав проповідник, зазначаючи, що в такий спосіб усім, а особливо українцям, Бог дає знак надії. Подібно, як знаком надії були сльози Матері Божої 300 років тому на цих землях.

Архієпископ Святослав привітав усіх прочан та передав вітання від вірних з України і зазначив: «Я приїхав до цього чудотворного місця з Києва, щоб молитися за мир в Європі, Угорщині та за припинення війни в Україні».

У своєму слові він наголосив, що українці сьогодні борються і вмирають за свободу та незалежність своєї Батьківщини і потребують молитви, солідарності та підтримки віруючих Угорщини.

Проща відбувалася з нагоди 300-ліття чудесного прославлення чудотоворної ікони Матері Божої. Як відомо, саме тут у селі Маріаповч копія ікони Матері Божої вдруге заплакала у 1715 році. Чудесне походження цього явища було засвідчено висновками особливої комісії з Риму. Відтоді це маленьке село на сході Угорщини стало паломницьким центром для вірних із сусідніх країн.

Mukachevo.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також