Митрополита Київського хочуть залишити без звання "Герой України"

8
0

У Вищий адміністративний суд надійшла скарга на указ президента про присвоєння митрополиту Київському і всієї України УПЦ МП Володимиру звання "Герой України".

 

Як повідомляється, позов до президента Віктора Януковича було подано 2 вересня, Вищий адміністративний суд України прийняв його до розгляду.
 
Позивач вимагає визнати незаконним указ Януковича про присвоєння звання "Герой України" Володимиру Сабодану (митрополиту Київському і всієї України Української православної церкви Московського патріархату Володимиру).
 
На засіданні 9 вересня Вищий адмінсуд ухвалив рішення залучити до судового розгляду самого митрополита, оскільки "рішення по даній справі може вплинути на його права та інтереси".
 
Судове засідання призначено на 5 жовтня 2011 року.
 
Нагадаємо, указ про присвоєння митрополиту Київському і всієї України УПЦ МП Володимира звання "Герой України" був підписаний президентом 9 липня поточного року.
 
Раніше схожа тяганина велась щодо указів екс-президента Віктора Ющенка про присвоєння звання "Героя України" лідеру ОУН Степану Бандері і головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу.
 
2 серпня Вищий адмінсуд залишив у силі рішення Донецького окружного адміністративного суду та Донецького апеляційного адміністративного суду про визнання незаконним присвоєння звання "Герой України Бандері та Шухевичу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також