МЗС Чехії: Незабаром в Україну прибудуть снаряди від "чеської ініціативи"

139

Снаряди, придбані з-за меж Європейського Союзу в межах започаткованої Чехією ініціативи, "цими днями" прибувають до України.

Коментуючи прогрес чеської "снарядної ініціативи", голова МЗС Чехії сказав, що "перші партії боєприпасів прибувають до України цими днями", а протягом 2024 року Прага зможе закупити та безперервно постачати "значну кількість боєприпасів", пише Українська правда.

"Ми маємо 20 країн, які зобов'язалися брати участь в ініціативі. П'ять з них вже надіслали гроші, і зараз ми можемо укладати угоди та закуповувати боєприпаси з різних країн, а потім відправляти їх до України, щоб вона могла по праву захищатися від російської агресії", – додав він.

Ліпавський відмовився уточнювати, коли саме відбудуться поставки, але нагадав, що п’ять країн в межах ініціативи вже виділили кошти – Німеччина, Нідерланди, Данія, Португалія та Канада – і профінансовані ними угоди зараз у процесі виконання.

"Нам потрібно перейти від обіцянок і співчуття до угоди, яку підпишуть і профінансують, що сьогодні є певним викликом… Ми знаємо, що Україна потребує багато боєприпасів великого калібру, і у нас є велика можливість. Тому ми сподіваємося, що укладемо більше таких угод", – зазначив чеський міністр.

Коментарі

Читайте також