МЗС рекомендувало туроператорам не пускати туристів до Єгипту

12
0

Міністерство закордонних справ порекомендує туроператорам припинити продаж путівок у бунтуючих країну. Про це повідомило джерело в МЗС з посиланням на підсумки сьогоднішньої зустрічі керівництва Міністерства з представниками туроператорів.

Офіційно ж в МЗС повідомили, що всю інформацію про становище українців у Єгипті планують оприлюднити на сайті ближче до обіду понеділка. Поки ж в МЗС заявляють, що не отримували звернення громадян України з проханням допомогти покинути африканську країну.

У свою чергу, туроператори заявляють про початок переговорів з авіаперевізниками щодо можливості збільшення кількості рейсів і перенесення дат вильоту на випадок погіршення ситуації в Єгипті. У той час, за інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", українські авіаперевізники продовжують здійснювати чартерні рейси у напрямку єгипетських курортів і назад, незважаючи на заворушення в цій країні. При досить великому завантаженні літаків.

У теж час, Директор туристичної компанії "Гамалія" Ігор Голубаха розповів, що більшість туроператорів згодні з рекомендаціями не відправляти туристів до Єгипту. За його словами, компанії мають намір не скасовувати тури, а пояснювати туристам про всі ризики і загрози нинішнього відпочинку в Єгипті. За підрахунками туроператорів, вже на вихідних кількість тих хто цікавляться відпочинком на єгипетських курортах зменшилася на 20%.

Як розповів один з туроператорів, українські туристичні агентства навряд чи будуть масово повертатися гроші всім, хто вже придбав путівку, але не бажає піддавати своє життя небезпеці. "Туроператори і туристи будуть змушені вирішувати цю проблему шляхом взаємних домовленостей. Один з можливих варіантів - це перенесення поїздки на більш сприятливий час" - пояснює він.

Нагадаємо, що за інформацією ЗМІ в Єгипті зараз знаходиться близько 6000 українських туристів, передають Коментарі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також