На 69-річницю визволення від фашистів у Берегові розвалився пам’ятник радянським воїнам (ФОТО)

41
8

У понеділок, 28 жовтня, з нагоди відзначення 69-ї річниці визволення України та Закарпаття від фашистських загарбників, у місті Берегово також відбувся скорботний мітинг та покладання квітів до пам’ятників загиблим солдатам.

На площі Героїв біля обеліску та "вічного вогню" зібралися представники влади міста та району, представники ветеранських та громадських організацій, школярі.

Лише під час покладання квітів більшість з них звернуло увагу, що пам'ятник радянським воїнам та могили суттєво пошкоджено. Кілька кам'яних брил валяється на землі, мармурові таблички з іменами загиблих та похованих тут солдатів можуть впасти будь-якої миті. Представники ветеранських організацій були шоковані від побаченого. Кажуть, що одразу звернулися з цього приводу до міського голови і отримали вказівку написати відповідну заяву про пошкодження обеліску.

Інші берегівчани стверджують, що подібна ситуація на площі панує вже з неділі. Чи хтось "допоміг" вивалитися камінню, чи пам'ятник розвалюється самостійно, не знають. Утім, досить дивно, що до відзначення річниці визволення Берегова  обеліск не могли привести до ладу. Невідомо з яких причин не відбулося і запалення "вічного вогню".

Нагадаємо, що у Берегівській міській раді існує проект реконструкції площі Героїв. Деякі депутати також неодноразово виступали за перепоховання радянських воїнів з центру міста на місцеве кладовище. 

Мукачево.net

 

Коментарі

П
продовження

Старші люди пригадують, чк один мадярський жандарм міг навести порядок на декілька сіл. Тепер би таких "ментів" - і може порядок би був у цій країні,де кепкують над могилами, шукаючи винних усюди, крім самих себе.

ДM
до McMurphy

Радянські війська марширували по Бресту у 1939 пліч-о-пліч з німцями,провокація з Польщею також не пройшла без совєтів.Напад гітлерівської Німеччини на Польщу 1 вересня 1939 р. спонукав керівництво Угорщини до певних дій проти об'єкта агресії. Однак регент М. Горті, незважаючи на вимоги Берліна, відмовився дати згоду на просування німецьких військ через угорську територію задля удару по Польщі з тилу. А подальші події див. тут : http://djerelo.com/history/70-istoria-cetnralnoevropeiskuh-krain-20-stolittia-yarovui/4410-85-ygorschyna-v-roky-drygoyi-svіtovoyi-vіyny

Z
zorro

Я би доглядав твою могилу Мерфі:)

M
McMurphy

Йовжку твої побратими хіба не за гітлера воювали???? Роздуплися в історії чоловіче і знайдеш там своє нацистське минуле.

М
микола

Если это обелиск, то я Папа Римский. Больше похоже на стену Плача.

Й
йоушко

шан.адм. вже час прийшов викидувати цю вульгарщину з вашого сайту,а то вже противно читати. Кожен другий коментар написаний з порушеням.

Й
йоушко

СЛУХАЙ ТИ Мирфі кіть не можеш культурно висловлюватися ,то краще мовчи і не показуй на увесь світ який ти безкультурний.

M
McMurphy

А шо ви хотіли ???? шоб мадяри доглядали за памятником людям які надерли їм жопу під час 2 світової

Читайте також