На базарах Закарпаття з'явились гриби. Яка ціна і чи можна їх збирати (ВІДЕО)

16
1

Питання дозволу досі відкрите, адже 13 серпня Рада оборони Закарпатської області прийняла рішення заборонити відвідувати ліси.

Як розповіла Суспільному Закарпаття продавчиня з Хустського району, за кілограм білих вона просить 200 гривень. За її словами, цього року таких смаколиків мало, бо ходити по гриби не можна.

Інші гриби на продуктових ринках Ужгорода можна знати за 150 гривень.

З 13 серпня у Закарпатській області жителям заборонили відвідувати ліси. Таке рішення прийняла Рада оборони області, — розповів речник Закарпатської ОВА Роман Молдавчук.

"Були два фактори, а саме: високий рівень пожежної небезпеки, котрий існував через погодні умови, а також звернення громадських організацій щодо того, аби ми як військова адміністрація втрутилися в питання використання лісових масивів такими групами, які пересувалися там джипами. Допоки відповідні відомства, а саме Державна служба з надзвичайних ситуацій, не понизить цей рівень пожежної небезпеки, доти буде діяти ця постанова на заборону відвідування лісових масивів", — сказав Роман Молдавчук.


"ДСНС, Нацполіція, територіальні громади, шерифи в ТГ, представники лісової охорони, котрі постійно відвідують ці масиви, тому є достатньо тих структур, які можуть здійснювати контроль за виконанням цього рішення. Звісно, якщо люди просто прямують, то доцільно обмежитися лише попередженням і довести до відома, можливо, хтось не знає про заборону відвідувати ліси, а якщо через вину особи, групи осіб сталося загоряння, тоді вступають в дію зовсім інші покарання, котрі передбачені в Адміністративному кодексі й в Кримінальному кодексі", — розповів Роман Молдавчук.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

НА
Но ай

Цигани возять дрова з лісу у табори по району.

Читайте також