На Берегівщині очистять водний канал Чаронда-Латориця

10
0

Такі роботи не проводились вже понад 30 років

В Ужгороді відбувся інформаційний семінар, на якому природоохоронці представили та обговорювали проект реконструкції Берегівської польдерної системи в частині каналу Чаронда-Латориця.



Впровадження проекту сприятиме підвищенню зайнятості населення, покращенню протипаводкового захисту водної та екологічної частин Берегівської транскордонної польдерної системи в басейні р. Тиса.



Фахівці планують спочатку осушити канал, а потім очистити його від намулу та водної рослинності, що пришвидшить стік води та сприятиме її акумуляції, повідомила прес-служба Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.



Вибраний грунт запропоновано вивести на заболочені місцевості. Крім того, канал може слугувати початком Зеленого туристичного велосипедного маршруту каналами Берегівської системи, оскільки має зручний заїзд як з м. Чоп, так і з м. Ужгород.



Керівники проекту прогнозують, що після очищення канал поглибиться на 50-100 см.



Проект впроваджується Закарпатським облводгоспом і почне діяти вже в серпні 2009 року.



Участь у семінарі взяли представники управління екології, державної рибоохорони, Ужгородської РДА, Науково-дослідного інституту Укрводроект, Закарпатського облводгоспу, громадських та інших зацікавлених організацій, а також голови сільських рад, партнери та експерти проекту.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також