На Берегівщині відбувся напівмарафон та забіг на 10 км

5
0

19 травня в рамках святкування Дня міста Берегово відбувся IV напівмарафон та забіг на 10 км Винним краєм Берегівщини.

 

Основною метою заходу є пропаганда здорового способу життя, залучення до активного заняття спортом дітей, молоді і дорослих та покращення стану зеленого сільського туризму Берегівщини. 
 
Напівмарафон та забіг на 10 кмВинним краєм Берегівщини був започаткований у 2009 році завдяки співпраці Закарпатського центру розвитку і консультацій «Едванс» з Корпусом Миру США в Україні. Невеличкий у 2009 році, спортивний напівмарафон в якому брало участь 10 бігунів вже здобув статус традиційного,  в якому бігло 110 учасників - серед них 43 Закарпатці. Це жителі Берегівського, Ужгородського, Міжгірського, Виноградівського та Тячівського району. Доречі найстарший учасник, якому виповнилося 62 роки приїхав з смт. Солотвино. Берегівщину цьогоріч представляли 28 учасників це діти загальноосвітніх шкіл, діти дитячої спортивної школи, професійні бігуни та любителі. Не можемо не згадати також Ужгородську дитячу команду сновбордистів з асоціації гірськолижного спорту України, серед яких і  найменша наша учасниця, якій нещодавно виповнилося 7 років. 
 
Нашими учасниками стали 48 волонтерів Корпусу миру США з 19 областей України,  також зареєструвалися громадяни України з Києва, Луцька, Харькова, Чернівців та Львова.  Приємно, що з цієї нагоди до нашого міста завітали професійні бігуни з Німеччини та Угорщини.  
У забігу на 21 км  взяло участь 25 осіб. Серед жінок 1 місце здобула  Фабрі Андрея (Угорщина), 2 місце - Кетлін Гаутер (волонтер корпусу Миру США в Україні), 3 місце - Моніка Цуккер (волонтер корпусу Миру США в Україні).
 
1 місце у півмарафоні серед чоловіків завоював Іванов Андрій (м.Ужгород), 2 місце - Еміл Грапка (Німеччина), 3 місце - Ронай Юлій (м.Ужгород).
 
У забігу на 10 кмвзяло участь 38 осіб. Серед жінок 1 місце здобула Саллі Інгліш, 2 місце - Вірджинія Картврайт, 3 місце - Ксенія Феннер. Всі вони волонтери  корпусу миру США в Україні.
 
Серед чоловіків: 1 місце Дуран Руслан (м.Ужгород), 2 місце Білосюк Мирослав (м.Хуст), 3 місце - Гергарут Артур (м.Хуст).
У забігу на 3 кмвзяло участь 27 осіб. Серед жінок  1 місце отримала Олександра Чундак (м.Ужгород), 2 місце - Елеонора Погань(м.Ужгород), 3 місце – Дженна Марвін.
 
Серед чоловіків у забігу на 3 км1 місце завоював Гулій Євген (м. Ужгород), 2 місце - Ковач Давид (м. Берегово), 3 місце - Гнатик Норберт (м. Берегово).
 
Серед дітей віком від 7 до 10 років у забігу на 3 км1 місце здобув Бельо Микола (м.Ужгород), 2 місце - Гододі Бенямін (м. Берегово), 3 місце - Погань Крістіна (м.Ужгород).
 
Також в рамках IV напівмарафону та забігу на 10 кмВинним краєм Берегівщини відбувся  командно - естафетний забіг на 21 кмв якому 1 місце завоювала команда Берегівської Дитячої Спортивної Школи, за 2 місце у командному забігу нагороджена команда «Зомбі Полтави» (м.Полтава), 3 місце «Легн» (м.Рівне). Основним призом для переможців у кожному забігу був спортивний велосипед, крім цього переможці отримали кубки, медалі та грамоти, кожен учасник - іменну подяку за участь  у спортивному заході.
 
Після нагородження всі бігуни мали можливість скуштувати угорську національну страву «Бограч». Змагання виявилися надзвичайно цікавими, і ми сподіваємося, що наші учасники повернулися додому з приємними враженнями та з нетерпінням чекатимуть наступного року коли вже відбудеться V напівмарафон та забіг на 10 км винним краєм Берегівщини.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також