На Берегівщині виявили 11 "нелегальних" працівників

14
0

На Закарпатті тривають перевірки закладів харчування, приватних підприємців на виявлення працівників, які працюють «нелегально», з якими не оформлено трудові відносини.

 

Приховування заробітної плати від оподаткування та сплати єдиного соціального внеску відбувається в основному на підприємствах приватного сектора. Чисельними перевірками встановлено, що досить велика частина зайнятого населення отримує заробітну плату на рівні мінімальної та менше за мінімальну.

На Берегівщині також затверджено графік виїзду  робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати. Зокрема її робота полягає у проведенні регулярних перевірок підприємств, закладів харчування (ресторани, кафе, готелі тощо). На сьогоднішній день  робочою групою вже перевірено 109суб’єктів підприємницької діяльності, які розташовані на території Берегівського району. Загалом виявлено 11 найманих працівників, з якими приватні підприємці не уклали договори про трудові відносини.

Несумлінних роботодавців зобов’язують в тижневий термін укласти трудові договори та зареєструвати їх в Берегівському міськрайонному центрі зайнятості. Однак далеко не всі прислухаються до порад. Станом на 27 січня 2012 року за результатами проведених перевірок приватні підприємці уклали лише 4 трудові договори з найманими працівниками та зареєстрували їх в БМЦЗ. За порушення трудового законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності керівника Закарпатського інституту АПВ НААНУ  та приватного підприємця Т.Т.Куна.

Варто зазначити, що люди, які неоформлені легально, не матимуть соціального захисту, а також будуть позбавлені достойної пенсії в майбутньому, оскільки з нелегальних доходів не сплачуються страхові внески до Пенсійного фонду, а тому не враховуються і страховий стаж працівника.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також