На бізнес-форумі у Мукачеві представили проект будівництва міні-ГЕС на Латориці (ФОТО)

8
9

Проект презентував в ході Мукачівського бізнес-форуму керівник проектної групи Валерій Крока.

Йдеться про можливість облаштування двох малих ГЕС. Їх Потужність – в рік по 3,5 млн.Квт-годин. Станції свого роду і протипаводкові споруди.

Також буде можливість акумулювати воду, й навіть облаштувати відпочинкові зони на водосховищі. Це станції руслового типу. Станції будуть працювати в автоматичному режиму, без персоналу. За словами проектанта вони зменшувати гідродинаміку річки під час паводкових хвиль.

Водночас застосовано кращий досвід Європи з облаштування таких станцій – буде автоматична сміттєочисна машина з очистки сміття річки, пише Мукачівська міськрада. 

До слова, у Мукачеві стартував бізнес-форум. Зібралося близько 200 учасників

Коментарі

В
Васька

В мене одного відчуття, що данний текст написав і переклав з англ гугл перекладач?

М
Мукачево

ХТО буде думати про лосося коли про люд не все думавуть

Т
Тьотя

Тупий ти сам ,а ти не бачиш коли після зливи несе вода купу пластики ?Всюди бють на сполох скільки несе ріка пластика вдовж берега лежить .До тебе тупого майже не доходить шо пластик десятиліттями не розкладуєся, вже нарешті контейнери поклали для сортіровки сміття.

В
віктор

Це було б СУПЕР! Енергія, протипаводок, відпочинок...

ДТ
до тьотя

Чисто там де не смітять! тупа тьотя!

Т
Тьотя

Дуже добре зі сторони ,шо буде очищатися річка від усякого сміття ,коли падають сильні зливи то ріка несе всяке на своєму шляху ,особливо пластик який так шкодить для єкології.

1
1

10 км асфальту на дорогу і 300 кВт-год електроенергії – за стільки продали свою річку жителі села Лопухів на Закарпатті.

Р
Рыбак

В конце сентября 2011 в р. Латорица впервые было проведено зарыбление дунайским лососем (головатиця, Нuсhо huсhо Linnaeus, 1758). Одним из самых важных моментов было то, что р.Латорица не входит в реализацию планов развития малой гидроэнергетики. Именно с учетом необходимости дунайского лосося делать большие миграции (сезонные, кормовые, нерестовые), связанные с его биологическими особенностями, недопустимо перекрытия этих миграционных путей. Перекрыв реку подпорной стенкой, перерезается дальнейшая судьба дунайского лосося.

B
bobo

Ід де в межах Мукачева на Латориці мож збудувати дві гес?

Читайте також