На борцівському килимі в Верхній Визниці визначили чемпіонів Закарпаття (ФОТО)

15
0

Першість області з греко-римської боротьби серед юніорів вперше провели в новому залі Верхньовизницької школи під патронатом голови обласної федерації греко-римської боротьби Іллі Токаря та Мукачівської райдержадміністрації.

Це перший етап відбору до чемпіонату світу та Європи, - зазначив головний суддя змагань Іван Кукушкін: «У нас вже є три серйозні спортсмени, які не раз представляли Україну на міжнародних змаганнях - це чемпіони України Іван Зіхарь, Руслан Кудринець та Олександр Кухта. Руслан був другим на Чемпіонаті Європи, а Олександр 12-м на чемпіонаті світу». 

На обласний турнір приїхало 65 борців від 15 до 21 року з різних шкіл та секцій Берегівського, Тячівського, Мукачівського, Хустського та Виноградівського районів. Змагалися атлети у 8 вагових категоріях від 50-ти до 120 кілограмів. Поєдинки проходили на виліт. Один з наймолодших борців - п’ятнадцятирічний Віталій Басараб до майста спорту всього за один крок - вже має перший розряд. На тренування його привів батько чотири роки тому і зараз весь вільний час хлопець проводить у спортзалі. Борець долав суперників в Луганській області, Тернополі та на міжнародних змаганнях в Чехії.

«Займаюся боротьбою, бо тут все чесно: треба мати силу, техніку, характер і не жаліти себе», - ділиться юний спортсмен. А от один з найбільш професійних учасників Руслан Кудринець займається  з 8-ми років, а зараз вже майстер спорту. Взяв золото в Україні, збирається підкорити і Європу. Саме за поєдинками таких спортсменів глядачі дивилися із захватом: атлети показували на весь арсенал прийомів, захватів, кидків. Судді ледве встигали рахувати бали, а борці розраховували свої шанси на перемогу. Змагання тривали чотири години і за результатами мукачівці зайняли перше загальнокомандне місце. Друге у Тячівського, а третє – у Виноградівського районів. У своїх вагових категоріях золото взяли: мукачівці Павло Молнар, Сергій Коструб, Олександр Мельничок, Руслан Кудринець, Олександр Кухта, Віталій Мирошниченко; тячівець Андрій Крайніковський та берегівчанин Томаш Даровський. 

Більшість тих, хто сьогодні виступає на килимі професійно займаються цим спортом – розповідає суддя Іван Кукушкін, і зараз Закарпаття є лідером в Україні з цього виду спорту. Двоє наших спортсменів поїдуть на літні олімпійські ігри у Лондоні. Це - М’який Євген та Істрафілов Руслан. Борці братимуть участь у відбіркових турнірах, які проходитимуть у Китаї, Фінляндії та Польщі. Якщо вони пройдуть, то стануть першими закарпатськими учасниками олімпійських ігор у літних видах спорту.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також