На Буковині евакуювали 2,5 тисяч осіб

10
0

У Чернівецькій області затоплено сім районів з одинадцяти, зруйновані сім мостів, 11 тис. населених пунктів залишилися без газу і електрики. З постраждалих територій евакуйовані 2,5 тис. осіб. Про це сьогодні на брифінгу повідомив Віце-прем'єр-міністр, голова Державної комісії з ліквідації наслідків паводку на Буковині Андрій Клюєв.

При цьому Клюєв уточнив, що 963 людини були врятовані співробітниками Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. Людей знімали навіть з дахів будинків і дерев. Загинула одна людина, дитина пропала без вісті. "Жінка відмовилася вийти з дому, він звалився й фактично поховав її. Крім того, пропав хлопчик дев'яти років", - розповів Віце-прем'єр.

Усі евакуйовані отримали по 1000 грн. Зараз працює комісія з оцінки збитків, яка індивідуально оцінить суми компенсацій для постраждалих від паводку. Організовано підвезення теплого одягу, гарячого харчування, води з розрахунку 3 літри в день на людину.

З державного бюджету на ліквідацію наслідків стихії у Чернівецькій області виділені перші 40 млн.грн. Ще 10 млн.грн. допомоги надали окремі державні компанії ("Укрзалізниця", "Укравтодор" та інші).

Відновлено "рване" міжнародний рух по залізниці: людей на поїздах довозять до кордону, пересаджують на автобуси, після чого вони перетинають кордон і сідають в наступний поїзд. На відновлення ж / д шляхів будуть потрібні 2-3 дні.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Віце-прем'єрові Віктору Слауті організувати нараду, присвячену розробці програми протидії паводків на території Західної України. Віце-прем'єра Андрія Клюєва він призначив відповідальним за ліквідацію наслідки стихійного лиха. Про це М. Азаров заявив сьогодні у вступному слові на засіданні Кабміну.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також